:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

22 August, 2008

D.A.Y.A.T ~ MyBuddy


ni buddy aku. name die NUR HIDAYAT YAACOB. biasa org panggil die DAYAT. tp geng kitorang panggil die PETIR. hahhaah.. (jgn marah dayat). jgn tanye nape panggil die ni PETIR.. (faham2 suda..)

name penuh :
Nur Hidayat Yaacob
name x penuh :
Dayat a.k.a PETIR (mampus dayat marah aku nih)
besday :
baru je lepas --> 18.08.1986
asal :
Johor
tinggi :
tinggi sikit je dari aku
berat :
x berat la.. ringan je.. kurus cekeding!
pendidikan :
same mcm aku.. cuma die lebih sikit la.. skrg ni die sambung kt UiTM Shah Alam



fakta :

1. budak pandai --> check report card
2. kuat makan --> yup! x dinafikan
3. manja --> jgn marah die, nnti die nangis
4. tido awal --> kul 10 dah lelap
5. rajin study --> betul, x tipu
6. garang --> takut siot
7. jalan laju --> kaki panjang
8. tulisan cantik --> kretip
9. x bape pandai masak --> memang pun..
10. memetir --> hahahhahh


** wei, bile nk lepak umah aku nih..??



~ geng power rangers ~









kenangan mase kt poly PD.
RINDUnye kat korang..


















bile kite nk jumpe ni..??

21 August, 2008

cuba teka..




cube TEKA ape ade kt dalam ni..??









jawapannya ialah...

kek black forest sedap

















kek tiramisu best






time kasih en. buncit sebab belikan kek ni..

20 August, 2008

Peperiksaan Perkhidmatan Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan)


Peperiksaan Perkhidmatan Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan)
25 - 26 Ogos 2008
Bilik Senat, Tingkat 1, Bangunan Pentadbiran, UPM




aku citer sikit pasal exam ni.. exam ni aku kene amek dalam tempoh setahun dari tarikh aku lapor diri. so, aritu iklan kuar, aku apply la.. exam ni kene apply, klu x apply, x dipanggil nnti..
exam ni ade 3 bahagian ;

Bahagian I
Ujian Menaip 18psm Bahasa Malaysia & Calon-calon dikehendaki lulus ujian ISAC (Dikendalikan oleh INTAN)

Bahagian II
Panduan Pengurusan Pejabat, Arahan Keselamatan dan Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam (PKPA)

Bahagian III
Perintah Am dan Peraturan-peraturan Pegawai Awam

exam ni objektif, kecuali utk Bahagian I. exam ni bleh bawak buku untuk rujukan. tp kan, kawan2 aku yg dh penah amek exam ni ckp, x sempat pun nk bukak buku nnti.. masa suntuk sgt.. aku pinjam buku rujukan dari bos lame aku. pinjam dah lame, tp baru malam tadi aku bace. tergolek2 aku bace buku2 tuh.. lame dah x study.. aku sempat bace 1 bab je, pastu aku pengsan sampai pagi. hahahhaa..


ape pun, aku masih ade lbh kurang 4 hari lagi utk study.. tah study tah tidak nnti ni.. aku harap sgt lulus exam ni.. tp klu x study, camne nk lulus kan..?? apo la..

21 - 31 Oktober 2008 plak aku g kursus induksi. biasanye org g kursus induksi dulu, pehtu baru exam.. tp aku ni exam dulu. tu yg payah tu.. sbb klu dh g induksi tu at least tau la serba sikit psl gomen ni..

aku akan cuba yg terbaik..


godek2 blog

arini aku abihkan mase godek2 blog ni.. bosan ngan keje.. kt opis pun x ramai yg ade arini. sume ilang. tu fenomena biasa kt sini. hahhaa.

tadi aku byk letak gadget.. antara gadget yg aku letak ialah jam, kalendar, IM n pastu aku letak 'Feed'. aku x tau mende natangnye.. tp sepul yg ajar tadi.. simple je rupenye.. so far, aku letak blog sepul, ryn, piza jamal n kak mah..

sambil2 tu terpikir2 ape yg nk dibuat arini.. mak dah g kelas. petang nnti die ade meeting. so, bile mak xde, aku pun merdeka la..

nak g MAHA ke tidak..?? kompius.. klu pegi, sape nk jage opis.. klu jage opis, sure bosan. huhu.. aritu dah pegi MAHA. tp x sempat nk round sume.. masa singkat sgt..

aku attach gambar aritu ek..

~ MAHA 2008 ~

~ Hall A ~

~ depan booth UPM ~

~ parking mahal ! 5 hengget ~

pegi ke x pegi? pegi ke x pegi? pegi ke x pegi?... aku pun x decide lg..

** MAHA tu best.. baik korang pegi..



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails