:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

28 February, 2009

UPGRADE blog konon!

hahhaha.. apo nk jadi dgn blog aku nih..?? huhuhu.. ni la akibatnye nak sgt blog 3 column.. pening plak aku nk betulkan balik blog aku nih.. susah tul..

sori la yek klu korang pening tengok blog aku nih.. aku tgh usaha la nih nk betulkan balik..

huhhuhu....

13 February, 2009

INDUKSI lagi..

~ gambar kenangan mase last day induksi ~

x semua ade dlm ni.. sbb ramai yg dh balik.. aku juz dpt anta gamba2 induksi kt sape2 yg ade emel je.. yg kwn2 dr bintulu tu xdpt nk bagi.. xde almt emel..

Result Induksi --> MEMUASKAN. (ape kes??)


kelmarin aku dpt result induksi ni.. tengok2 je mule la x pueh ati.. ade ke patut modul khusus dpt MEMUASKAN jer.. (exceli aku x tau pun mane 1 modul umum, mane 1 modul khusus, sbb induksi UPM ni wat sekali je..).

pehtu, tanye kak dalina FPAS.. sbb sblm tu die ade ckp yg incik inuddin FS dh dpt result (aku x cam mane 1 incik inudin).. then kak dalina ckp, incik tu pun dpt same.. ptg tu lak ym dgn kak lin pusat koko, die pon dpt result yg same gak.. memasing mmg x pueh ati la kirenye..

pehtu, aku dgn tidak pueh atinye, tepun la incik hafiz.. penyelaras induksi.. then setelah dijelaskan dgn terang n nyata.. bahawa, utk modul khusus ni resultnye samada MEMUASKAN atau TIDAK MEMUASKAN sahaja..

ooo.. baru la paham n pueh ati..
ingatkan apehal plak dpt MEMUASKAN jer.. ingat ade lak incik A**** tu dengki dgn aku ke.. (ishk.. sangka buruk plak!)

ape pun, aku dh selamat berinduksi..

pehni, turn kak shima plak.. huhuhu.. mampuih aku sengsorang kt opis nih.. skrg ni pun mmg dh x cukup kaki, x cukup tangan nk siapkan keje..

tulun la aku..

11 February, 2009

MAAF, saya tidak sengaja..

MAAF, saya tidak sengaja..

mohon MAAF atas kesilapan ejaan (typing error) pada (link) signature pada emel sy. sy x pasti samada, ada @ tidak org yg klik pd link (signature) sy tu. kalau ada, itu bukan niat sy. sy x nak bg link (singnature) sy tu, sbb bukan itu yg sy maksudkan. sy betul2 tak perasan..

kesilapan yg memang tidak disengajakan.

MAAFKAN sy.

n

sy dah pun betulkan ejaan tu.

06 February, 2009

Sesi Lawatan ke Ladang Puchong UPM

setelah sekian lame aku simpan gambo nih, baru arinih ade keSEMPATan utk hupdet citer nih..

ni gambo mase Kursus Induksi Kumpulan Sokongan Bil. 10/2008 (12-26 Disember 2008).

23 Disember 2008 (Selasa), +- jam 9 pagi sume peserta kursus naik bas ke Ladang Puchong UPM utk sesi lawatan..

selama ni aku dengar nama Ladang Puchong je.. ghupe2nye dokek yo.. klu nak ke LDP msti lalu kt Ladang Puchong nih..

sampai sane, lepas lalu jalan yg agak menakutkan.. lalu tepi gaung dgn bas yg terhuyung-hayang.. naik bukit lg.. sebaik selamat sampai..

lepas dgr taklimat (lupe lak name incik yg bg taklimat tuh), gerak turun dari tempat tu, menghala ke kolam ikan keli.. huhuhu.. suspen nak kene buat ape time tu..

sume skali ade 58 org.. tp tolak ibu2 mengandung ade la +-55 org (agaknye la) dibahagi2kan kpd 3 kumpulan. setiap kumpulan amek sebuah kolam..

sesi nih, ktrg diajar cara2 nak harvest (ape tah dlm bahasa) ikan keli. ikan2 nih student yg bela, dorang bela utk research.. then dh sampai mase utk di harvest kan.. dorang pun mengambik kesempatan utk menyuruh budak2 induksi yg harvest.. kan ke senang keje dorang..


suspen wei turun masuk kolam tuh.. x dalam sgt, sbb dorang dh siap2 kuarkan air, kasi tinggal sikit je.. tp selut (klu aku mase kecik2 dulu panggil lumpur je..) dalam.. mule2 tu t'agak2 gak nak masuk.. ye la, ikan keli penuh dlm tu.. kang klu masuk kang, kene sengat ke ape ke.. sape susah?? tp incik tu ckp, sape x masuk, die campak dlm kolam.. hahaha.. lebih baik masuk..

masuk2 je dah t'pijak ikan2 keli yg ade dlm tu.. geli pun ade gak. takut tu mmg la.. tp ni pengalaman la.. aku ni name je budak kampung, tp x penah seumor idup aku harvest ikan keli dlm kolam nih.. klu nk siang ikan keli pun liat, nikan plak nk harvest.. dulukecik2 mancing ikan reti, nak cabut or pegang, aku x berani.

dari cara nak pegang jaring, sampai cara nak pegang ikan keli pun diajar.. ok la, aku 'berani' gak la pegang ikan keli tuh.. hahahaha.. walaupun aku juz b'jaya pegang 7 ekor je.. jadi la kan.. aku mencuba..

harvest ikan kt tengah panas, mmg memenatkan.. lepas abis sume kolam, ktrg disuruh berendam dlm kolam lain plak.. x tau kolam ape, tp yg pasti, incik tu ckp, kolam tu bukan kolam lintah. hahahha.. tp, kt sblh kolam tu, kolam lintah.. entah la.. berendam bkn utk suka2 je.. kene cuci jaring sebenarnye.. abis basah kuyup..

lepas abis cuci, baru ler leh mandi air bersih kt toilet yg ade tuh.. dlm 12.30 tghari balik semula ke UPM. then, petang tu kelas dibatalkan.. sebab ramai x larat.. sume nk rehat..

sebelum balik, incik tu jual ikan keli tu sekilo RM3 je.. ramai gak yg beli.. murah je..

moral of d story.. induksi ni best sebenarnye.. bukan mendengar ceramah semata2.. oleh itu, pegi la induksi.. hahahahha (bole pulak camtu)


04 February, 2009

Award 10 Things abt U.


Tahniah Cik Fiza!
10 things abt u....
dr cik bun bun..

TAG lagi..

>> 10 perkara ttg diri NURHAFIZAH MATSAH, yg org lain tak tau? <<


1- aku ade adik yg SANGAT manja dgn aku.. tiap2 hari aku musti tepun die..

2- aku X makan laksa & X minum air tebu

3- aku akan ketawa sampai kuar air mata mcm org menangis (hohoho.. klu dah kelakar sgt la..)

4- aku penah gemok & sangat tembam satu waktu dulu.. (huhuhu.. X mcm skrg ni.. mcm org X cukup makan je..)

5- aku penah eksiden bawak persona.. huhu.. pengalaman yg menakutkan!

6-
klu jumpe org yg baru kenal, musti die ckp aku ni org kelantan.. padahal kawe oghe negeri semile.. gapo pung aku tok pehe..


7- aku bleh rempit moto, drive van & lori 1 tan (jgn X caya plak, aku ni serba boleh. hahhaa)

8- lutut kanan aku ade problem. (penah la merasa naik ambulance PKU mase keje kt UPM ni)

9- aku sangat expert panjat pokok, especially pokok manggis. (kecik2 dulu klu mak & ayah aku marah, aku akan panjat pokok manggis utk menyorok. hahahha)

10- aku ni seorang yg SANGAT x suka makan ubat. (sorry doctor!)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails