:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

31 December, 2009

CUTEST BABY 2009 CONTEST by Mama_Aqish

Sticky MOde Till 31st December 2009
Plz scroll down 4 d latest post. tq


Nama : Muhammad Aqil Rizqie bin Mohd Azlee
Umur : 10 Bulan
Tarikh Lahir : 4 Februari 2009

** sila ke blog mama_aqish utk tau lebih lanjut psl contest ni **

24 December, 2009

40 Cara Pikat Suami (bakal suami pon boleh..)

Sumber : Majalah Pesona Pengantin Edisi Januari 2010


1)  pandai masak
2)  jangan sombong & selalu senyum time b'interaksi dgn suami
3)  b'perwatakan cantik
4)  jujur & merendah diri
5)  buat ape yg dia suka. jgn buat yg dia x suka
6)  ada bentuk badan yg menarik (b'gantung kpd individu)
7)  tingkah laku baik & lemah lembut
8)  pandai main peranan sbg seorang wanita time ada dgnnya
9)  jgn t'lalu mengongkong
10)  guna bahasa tubuh spt mata & tangan time b'interaksi dgn pasangan
11)  jaga pemakaian (x seksi atau t'pulang kpd suami)
12)  b'terus terang (jgn sembunyikan apa2)
13)  renungi matanya & tunjukkn sifat kelakar anda apb b'hdpn dgnnya
14)  bijak sesuaikan diri dlm apa jua keadaan
15)  x mudah putus asa & mampu berdikari
16)  jgn suka ckp p'kara x b'faedah
17)  jgn m'banding2kn dirinya dgn lelaki lain yg anda penah kenal
18)  jdkn dia teman susah & senang
19)  jd p'dgr setia & lelaki x suka wanita yg suka m'bangkang
20)  lelaki suka dimanja dgn belaian & kata2 romantik
21)  elakkn pakai mekap tebal
22)  hormati dirinya, keluarga & kawan2nya
23)  jgn kebudak-budakan (jd wanita matang dlm tingkah laku & tutur kata)
24)  jgn tunjuk anda t'lalu baik & sempurna
25)  jgn perasan anda t'lalu cantik & jelita
26)  bersederhana & x boros ketika b'belanja
27)  b'sikap keibuan
28)  sentiasa b'ckp lembut dgnnya
29)  lelaki t'lalu sensitif & suka kpd kelembutan
30)  lelaki suka wanita yg jaga kulit (jgn biar muka penuh jerawat)
31)  aset penting utk pikat suami ialah mata, punggung & gaya langkah yg kemas
32)  jgn b'sikap kuno
33)  b'iman & b'agama
34)  tunjuk bhw anda bkn isteri yg mudah dipermainkn
35)  jgn t'lalu  gedik
36)  jgn tunjukkn kelemahan kpd suami
37)  jd wanita matang & mudah diajak b'bincang
38)  b'jaya dlm setiap yg anda ceburi
39)  jgn 'berlebih-lebihan'
40)  b'tanggungjawab dlm semua hal rumah tangga


** p'kataan & susun kata ditukar tanpa mengubah maksud asal penulis.

23 December, 2009

44 Pantang Larang ~ ikut atau tak ??

44 pantang larang sebelum kawen ni aku dpt kat majalah Pesona Pengantin edisi Januari 2010
x tau sejauh mana kebenaran @ kesahihannya.. tp x salah klu kita sekadar mengambil tahu..

** ejaan & susun kata aku dh tukar tp masih x mengubah maksud asal artikal ni.. okeh..



1)  jgn keluar dgn pasangan selama 40 hari sblm diijabkabul - utk elak gosip.  juga b'tujuan utk mengawal nafsu & menimbulkan perasaan rindu dendam. (perasaan yg timbul m'jdkan wajah pengantin lbh b'seri)
2)  jgn tido di rumah org, takut t'kena ilmu. (juga utk m'jaga nama baik keluarga)

3)  jgn bebas keluar ke mana2 krn takut disantau oleh mereka yg b'niat x baik.
4)  jgn mkn nasi dgn gulai b'kuah (elak perut buncit)
5) elakkn mkn ulam yg b'bau busuk (petai, jering, dll)
 
 6)  jgn b'cermin t'utama slps Maghrib (utk elak p'kara x elok)
7)  jgn kencing & berak serentak dlm air (contoh : dlm sungai) - melemahkan organ seks
8)  elakkn minum air b'gas (elak kencing manis)
9)  kurangkn makanan manis krn jika t'kena kencing manis, lelaki t'sebut mengalami masalah berat ketika b'sama
10)  kasut pengantin lelaki perlu dijaga di masjid dgn baik spy majlis p'nikahan b'jln lancar (takut kene curik kut :D)

11)  elakkn mandi mlm (x elok utk sendi2)

12)  kawal mkn iaitu sekali mkn setiap hari (m'ikut sesetengah adat) ~ adat ape tu?
13)  kaum lelaki elakkn pakai spender ketat & tido meniarap krn x bagus utk organ seks (darah x mengalir)
14)  elakkn mkn t'lalu byk mknn laut krn byk toksin.
15)  3 bulan sblm kawen, mula buat urutan spy pengantin ada tenaga.
16)  amalkn mkn telur ayam kampung + madu + lada hitam (tumbuk) seminggu 2 kali utk tambah tenaga
17)  bg mereka yg byk angin, amalkn minum air halia
18)  belajar ilmu r/tangga drpd org yg b'pengalaman & dah kawen tentang rahsia memikat isteri/suami
19)  jgn memuaskn nafsu dgn cara sendiri

20)  tido cukup (7-8 jam sehari)
21)  elakkn minum minuman keras & merokok
22)  elakkn b'jemur bwh matahari (takut nnti hitam ~ x b'seri)
23)  elakkn minum air soya sbb ia sejuk & x elok utk alat kelamin
24)  amalkn mkn jamu spy mlm pengantin x mengecewakan
25)  selalu m'baca surah2 bg elak gangguan syaitan & selalu ingat Allah
26)  jgn mkn sebebas2nya, krn time ni sistem dalaman x stabil
27)  jgn t'lalu t'dedah kpd keluarga lelaki
28)  jgn b'embun atau keluar mlm (bg elak unsur jahat)
29)  jgn b'celak atau b'langir & potong rambut seminggu sblm diijabkabul
30)  jika nikah gantung, x boleh bersama
31)  slps nikah, mesti ada peneman tido sblm b'sama. (b'tujuan utk m'hangatkn lg kemesraan)
32)  bilik lelaki atau pompuan jgn dikosongkan.  mesti ada org atau ahli keluarga t'dkt tido dlm bilik tu utk elak dikhianati org
33)  jgn buat keje berat (nnti pengantin penat & cepat stress)
34)  jaga p'tuturan agar x timbul rasa sakit hati
35)  elakkn minum & makan sayur2 sejuk (kangkung, bayam, timun, jambu batu, air kelapa) spy muka nampak segar
36)  jgn cukur kening (takut hilang seri muka)
37)  sblm jd pengantin, katil kelamin x boleh ditiduri oleh pengantin (kerana x manis)
38)  lempar baju atas bumbung rumah tanpa org lain tau utk elak hujan semasa majlis
39)  dilarang tengok cermin ketika disolek oleh mak andam (takut hilang seri)
40)  pasangan pengantin dilarang b'cakap ketika tengah b'sanding
41)  jgn mkn leher ayam, nnti ngantuk masa b'sanding
42)  dilarang buang alis krn ia boleh m'hilangkn seri wajah pengantin lelaki
43)  jgn mkn b'sulam air (nnti perut buncit)
44)  elak keluar rumah tanpa tujuan sbb pengantin b'angan-angan tinggi m'jelang hari p'kahwinan dan dikhuatiri bakal pengantin akan m'alami kemalangan atau musibah

03 December, 2009

cuci gambar FREE jer !!

sila lihat gambar di bawah untuk mempercayai tajuk cerita di atas.


 


yezzaa.. aku juz review EOE, then aku dapat 50 keping gamba saiz 4R & 2 keping gamba saiz 8R dengan tidak mengeluarkan duit sesen pun.. hehhehe.. nilai hadiah ni RM 32.00



baru2 ni kan aku ade cuci gamba kt EOE ni.. then, selepas kejayaan memprint gamba secara online tu, aku pun dengan bangganya meng-review EOE tu.. bukan ape, bile sendiri dah wat, baru la leh rekemen kt orang lain kan..

...dan secara kebetulannye, EOE ade wat promotion.. review je dpt FREE 50x4R & 2x8R .. sekali dengan free delivery.. klu korang nak buat pun boleh jugak.. sbb xde syarat yg menyatakan korang kene beli dulu, baru leh join..

ni syarat2nye :

* terbuka kepada warganegara Malaysia sahaja
* ada blog (mesti la kan..)
* blog 'ber-umur' sekurang2nya 6 bulan
* dalam blog minimum ada 30 post
* xde due date bile program ni akan tamat (bermula 9 Januari 2009)
* boleh claim hadiah ni sorang sekali je
* dengan menyertai program ni, secara automatiknye anda telah bersetuju dengan semua syarat yang telah ditetapkan

ape yg perlu ade bile anda meng-review EOE  :

* info psl EOE
* cara2 camne nak print gamba gune e-Print ni
* tips2 menarik dan terbaik
* promosi yang EOE buat
* cara pembayaran
* cara penghantaran



nak tau info atau promotion yg latest, subscribe je newslatter EOE..

promotion ni masih lagi ade tau.. cepat2..





yang pasti, aku akan cuci gamba lg via OEO ni lagi..

sebab..

aku sorang yang sangat suka mende2 yang memudahkan ni.. aku klu bleh, sume mende nak wat secara online je.. hehehe..
lagi pun, kualiti kertas dan gamba yang dicetak sangat bagus dan cantik. proses pun cepat.. 2-3 hari, sume settle..
memang x rugi !





01 December, 2009

Online Printing @ EOE Online


Ape Mendenye EOE Online tu??

East Ocean e-Imaging atau secara ringkasnye OEO Online ni adalah satu kedai printing secara maya. Klu sape2 yg x sempat atau malas nak ke kedai gamba, klik je OEO Online ni.. cepat, mudah & senang.. jimat masa & jimat tenaga..

Alamat kedai :
East Ocean e-Imaging Sdn. Bhd.
15C Jalan Chan Sow Lin
55200 Kuala Lumpur

Cawangan :
Ade lebih 25 cawangan (Lembah Kelang, Penang, Johor)
* Tesco
* Jusco
* 1 Utama
* SACC Mall
* KL Sental
* Alamanda

No. Tel :
03-9222 3366

No. Fax :
03-9223 4233

Waktu Operasi :
9:00am – 6:00pm (Isnin - Jumaat)
9:00am – 12:00pm (Sabtu Minggu 1 & 3)
TUTUP -Ahad & Cuti Umum

Perkhidmatan :
* Printing gamba
* Ade jual macam2 barang
~ Camera Digital
~ Video Camera
~ MP3 / MP4
~ Voice Recorder
~ P. Frame / Album
~ Accessories

Camne Nak Print? :
Download software - Register - Upload - Bayar
(sangat senang.. bleh gak print direct dr online album)

Cara Bayaran :
* maybank2u
* bank-in
* kredit kad

Delivery? :
Skynet (2-3 working days)

Delivery Charge ? :
klu jumlah lebih RM 35.00, delivery FREE jer.. klu kurang, kene la bayar sket (dlm RM5)
** dah alang2 tu, baik korang print banyak2 sket.. nnti x de la rugi kene bayar delivery charge **

Harga? :
3R = RM 0.40
4R = RM 0.30 (PROMOTION !!)
5R = RM 0.50 (PROMOTION !!)

6R = RM 4.50
8R = RM 6.00
10R = RM 13.00
11R = RM 23.00
12R = RM 30.00

Extras :
* xde jumlah minimum yg ditetapkan.. x kesah nak print sikit mane pun..
* klu nak senang, korang asingkan2 gamba yg nak di print tu dalam folder siap2.. bile nak upload nnti senang.. select all je.. then saiz gamba tu plak isi je bape keping nak kt kotak yg disediakan
* nnti last tu die ade tnye samada nak scale gambo ke tak (supaya mase menghupload jadi cepat), korang pilih NO.. biar la lame pun, tp gamba nnti cantik..

Boleh Percaya Ke??
BOLEH DIPERCAYAI, sebab aku dah pun cuba.. tengok ni..
album ni siap balut supaya gamba x rosak..


"convenient online photo printing service to all !! with each 4R print at only RM 0.30 (current promotion) and free delivery* for orders above RM 35.00, you'll get your money worth! Not forgetting the time you saved travelling too! "



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails