:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

29 December, 2010

WAREHOUSE SALES @ Taman Shamelin (22 Dis 2010 - 2 Jan 2011)

 Warehouse sales @ Taman Shamelin
22/12/2010 - 2/1/2011


singgah pun secara kebetulan.. ikut banner, sure sampai.

baju je yg murah2..
handbag & kasut harga same je mcm biasa..

baju pun baju t-shirt2 je..
nak wat belasah kat umah ok la..

kilang.. ke kedai.. x tau la.


sesape yg dekat2 tu leh la singgah.. mane tau ade yg bleh di rembat ke..
masih sempat lagi utk menerjah

 depan kilang ni ada org jual eskrem..
bersedia utk di pow oleh budak2.

err.. org yg jual eskrem tu ckp, bulan Januari nanti ada warehouse sale utk Kikilala..
bape hb x ingat pulak..
kut2 aku tersengaja tau nanti, aku update ye..

daa.... 

note : aku x beli pape pun.. x berkenan..

24 December, 2010

Bila Cinta ~ Hilangnya Cintamu

tentibe teringat kat lagu ni..



Lirik Lagu Gio Bila Cinta (Hilangnya Cintamu) (OST Lagenda Budak Setan)

Bila cinta kini tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu
Dulu kau tawarkan manisnya janjimu
Yang ku sambut itu dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi tinggalkanku
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hinggaku terjatuh
Dalam harapan
Ku sebut namamu
Di setiap doaku
Ku kan setia di mana tempatmu
Yang ku dapat hanyalah bayangmu
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hinggaku terjatuh
Dalam harapan
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hinggaku terjatuh
Dalam harapan.. Dalam harapan..

bila dengar lagu ni, aku rase sedih.. :(
teringat time baca novel Lagenda Budak Setan mase aku darjah 6 dulu..
novel tebal giler..
sedih.. nangis2 lagik..
hahhahaha..
mase tengok movie pun nangis2 gak..
even citer tu x la 'setacing' mcm dlm novel ;p

dicintai mmg best..
mencintai tu yg payah.. 

kenape tules blog??

kenkadang aku x tau ape motip aku buat blog.. 
hahahaha <-- gilo

aku suke bace blog orang..
bleh tau macam2..
aku lak suke godek2 blog kasi cantik..
suke tukar2 template
suke tukar2 gadjet
memacam lagi la..

lawa kan blog aku?? <-- perasan

cuma nya aku ni x pandai menulis..
kelam kelibut
bile bace blog orang..
best je..
bile bace blog sendiri..
ntah hape hape ntah

x kesah la kan...
yang penting aku sookaa..

blog ni semua cerita ada.. 
ape aku teringat nak cerita,
aku cerita..
lantak la carca marba pun

laki aku selalu cakap
aku ni selalu lupa
x ingat
kenkadang mende rutin pun aku lupe
ye ke?
kenkadang kut..
sikit2..
belum sampai tahap nyanyuk lagi

dia selalu cakap
aku ni x ingat apa2
maksud aku, x ingat ape yg tengah berlaku time tu
(apo ayat aku nih?)
susahnye nak karang ayat.. hukhukhuk..

then
laki aku selalu kata
tules kat blog tu..
biar awak selalu ingat
x de la lupa
kenangan2 kita
ape yg jadi arini
sume tules..
nanti klu lupa, boleh tengok balik..
baru ingat..

sbb tu jugak la kut aku merajinkan diri menghupdet blog
aku nak semua cerita/ kenangan2 letak kat sini..
mungkin satu hari nanti aku akan lupe semua tu
bila tengok sini, nanti ingat la balik..
ye tak..

[tetibe feeling plak]

owh, korang tengok x citer 'seribu kali cinta' kat TV3


tengah tayang skrg ni..
aku x de la polo sgt citernye..
cume bile tengok citer tu, aku teringat kat 
'the notebook'


lebih kurang je kan?

klu x silap aku, ade gak citer korea yg lebih kurang camni..
tajuknye x hengat pulak..

mane la tau kut2 nanti aku jadi mcm si gadis dlm dua2 citer tu, at least aku ada blog..
hehhehee
bleh tengok blog je nanti..
nanti bleh ingat balik..

ishk, klu jadi camtu, nanti camne ek..
takut pulak..
bleh ke laki aku bersabau dgn aku?
bleh ke dia terima aku seadanya nanti?
kene pikir tu..
ye la.. kang dah tua jadi camtu? same je la kan..?

tetibe cuak..~

tp InsyaAllah..
laki aku mesti jaga aku dgn baik..

"ddy dah janji kan?"

23 December, 2010

Menu Tetiap Pagi..

menu sarapan pagi aku..
tetiap hari..

nasi lemak lauk ayam



tetiap hari aku makan menu yg sama..muak kan? tukang beli sarapan aku, kak shima. xpun intan..kadang2 shu..
klu dorang x kuar makan, aku pun x makan la..

menu yg sama tetiap hari ni bukan la beli kat tempat/ kedai yg sama je.. tukar2 la..
cuma mendenye mesti nasik lemak & lauk ayam..
x kesah la ayam rendang ke, ayam sambal ke.. ayam goreng ke..
asalkan ayam la..

memang muak!

klu dlm sebulan tu ade la 3-4 kali je kut aku tukar menu..
makan bihun sup. tp itu klu kak shima/ intan g makan kat MTDC.
klu tak, menu seperti biasa.

kirenye menu tetap aku nasik lemak dengan bihun sup je la..
tp nasik lemak je la yg paling byk kali aku makan..
bihun sup sekali sekala je..

tp aku x tau ape makanan yg best utk di makan..
hahhaha.. gilo kentang. punye byk makanan kat m'sia, itu pun aku xleh nak pilih

bukan ape.. aku rase itu je yg kene dgn tekak aku..
aku x makan lunch.. so, aku kene makan pagi yg berat2 sikit..
balik keje pun belum tentu terus makan..

klu makan kat kedai xpe lagi kan.. cube kalau balik kene masak dulu..
kul bape baru dpt telan nasik?
memang kebulur jugak la..

jadi, pd pendapat perut aku, nasik lemak je yg sesuai..
then, aku ni klu makan nasik lemak, tak makan sambal..
sbb tu kene ada lauk..
lauk plak mmg AYAM je la..
hahhaha.. bukan sbb bos aku wat AYAM, aku makan AYAM ye..
hikhikhik.. tu je kut lauk yg sedap..
gile memilih aku nih!


nescafe ais

air pulak, mmg aku x penah tukar.. dah berzaman aku minum air ni.. nescafe ais..
laki aku selalu bising sbb aku ni selalu sgt minum nescafe ni.. kan x elok utk kesihatan..
bukan laki aku je bising..kak shima pun selalu gak bising..

paling2 aku akan minum nescafe ni 2 kali sehari la.. tu minimum tu..
ketagih kut..

aku tau kesan2 buruk klu kite minum nescafe ni byk sgt, tp aku mcm xde pilihan lain dah.
aku x tau nak tukar air ape..
x kan nak minum limau ais pepagi kan.. x mo aku.

milo ais aku x leh minum.. kang memulas2 perut aku kang..
teh ais lak, angin.. lagi la aku x mo minum..
lain2 xde lagi yg aku terpikir..

tlg la kasi idea air ape yg best utk diminum, selain nescafe, milo & teh..

owh, air nescafe ais aku ni akan bertahan sampai petang tau..
hahahha.. letak je tergantung kat tepi kabinet tu..
agak2 nak kuar bilik, aku minum la sikit..
then, ape yg penting, mesti ada baki

aku x tau ape susah sgt aku nak abiskan air tu..

bile balik, tetiap hari tu jugak la aku akan cakap kat laki aku..

"mmy ada bawak adiah"

sambil hulur nescafe ais pagi tadi yg dah tawar n sejuk siap tu..

laki aku seperti biasa..

" x mo"

atau, paling2 pun nak jaga ati aku, amek je la dgn muka terpaksa..



mesti tinggal byk tu airnye.. laki aku ckp,
"jangan membazir"
so, aku bawak la air tu utk dia..
x salah kan?

motip cerita :
betapa x kretip nye aku menentukan menu sarapan pagi ~ haiisshh.. muak!

22 December, 2010

[Cerita Basi] ~ HP Mini dah dapat..

baru teringat nak hupdet psl ni..
basi dah pun..
tp mendenye x basi..
klu basi, aku pulangkan balik
hahaha


lamer giler.. kunun janji 2 minggu..
berbulan2 baru nak dapat..
awal sem register, hujung sem baru dpt..
sebaik x hujung pengajian..
huhuhu

2 minggu yg dijanjikan tu adalah tempoh masa untuk penghantaran netbook selepas pemasangan streamyx
yg jadi lame sgt tu sbb nak tunggu turn pasang streamyx tu la..
berzaman2
tambah2 pulak umah aku xde tepon.. nak kene tunggu pasang line tepon lagi..
hmmm..
 tp ape pun, dapat gak la netbook free ni..
free ke? hahhaa
aku dpt ni 19 November 2010
lame bukan??
 encik asben merasmikan..
kasi la can..
amek ati.. hahaha
 belek2
 tengok2

then semua urusan bab install meng install ni aku serahkan kat encik asben..
kate pegawai it kan.. so, sila jalankan tugas anda. hikhikhik
netbook ni dpt 0 je..
aku order je dgn encik asben nak apa ada dlm itu netbook.. hikhikhik

tp, sejak dpt netbook ni, aku rase ade la 2 kali kut aku guna..
sbb si adik aku, cikin ada kat umah..
netbook ni dah mcm dia punye dah..
xpe la.. kasi can..
time cuti skolah.. sok dok asrama x dpt de nak bawak netbook ni..
lg pun, kire upah la..
dok umah aku sorang2..
kemas2..
masak2..
byk tolong aku..
hahhaha..
n sebagai upah, ko pakai la netbook tu sampai lebam..
lagi2 ada streamyx yg laju tu..
umah lak ada wi-fi, lagi la senang nak online..
ko nak baring, ko nak tergolek, 
ikut suka ko la..
lipat baju pun, still bleh online fb kan..? kan?
bantai ko la..

tp aku rase mcm x puas je klu gune netbook ni.
kecik bebenar..
hahhaa.. dulu beriya2 sgt nak mini bagai,
dah dpt, x nak pulak..
mmg la senang nak bawak ke mana2,
tp
nak nengok screen tu pun buleh tahan la berpinar bijik mata
kocik wei!


err, psl streamyx tu, so far so good. laju je.. cuma kadang2 tu ada la problem sket2.. tp overall ok je..
agaknye lepas adik aku balik asrama, bleh la aku hupdet blog selalu..
kut rajin la..

xde motip

aku rase serabut dgn design template ni.. huhhuhuhu..
kan?
kan?

klu bos xde..
keje dpn mata buat2 x nampak..
ni la kejenye..
godek sana, godek sini..

nnti la aku tukar balik design yg lain..

owh, sape2 nak carik design template yg lawa2 n senang nak install..
bleh tengok kat SINI ye..

jgn suh aku wat tutorial camne nak tukar template.. x ghoti den tu doh.. hikhikhik..
korang tengok la kat situ, sonang yo nak paham..
mesti buleh jadi punyo lah..
cayo lah cakap den!

Blog Walking ~

Blogwalking Software New Version

jumpe psl ni kat blog sape tah tadi..
then,
rase mau join..

mane la tau kut2 berkesan untuk blog yg x fofular ni..
hehhehee

sape2 yg rase2 nak join gak, bleh refer 
SINI

tq

15 December, 2010

Panduan Bajet ~ Pelamin

ni aku nak share panduan bajet utk b2b yg masih lagi tercari2 or tengah buat bajet untuk big day nanti..

sape yg ada beli majalan pesona pengantin keluaran disember 2010, bleh refer page 119

err.. post ni gak bertujuan nak pomot bridal sendiri.. hikhikhikhik..
bukan ape.. mane la tau kut2 ada yg berkenan.. ;p
eh bukan2.. (tp klu ye pun, ape salahnye..)

di ingatkan, ini hanyalah sebagai panduan sahaja. bukan spesifik ikut bajet ini ya.. then, ia bergantung kepada butik perantin yg korang amek tu jugak.. tak semua terikat dgn bajet yg mcm ni ok.
yg penting, perantinnye kene pandai pilih..
okey..

BAJET RENDAH (RM 450 - RM 1,000)
* paling asas
* backdrop kain
* kerusi agung/ cleopatra
* pencahayaan : melibatkan penggunaan 4 spotlight
* perhiasan/ aksesori : 2-4 pasu bunga (bunga artificial), kipas tangan, bantal berinai, tempat merenjis dll



ni contoh mini pelamin dari Persona Fiza Bridal. then, boleh jadi jugak pelamin rumah.. so far, kami ikut la customer nak yg mcm mana.. xyah nak ikut sgt bajet2.. tp ape pun, biar bertempat la yek..
hehehhehe.. yg ni still lagi in bajet.. cuma yg kami charge kpd customer tidak la terlalu mahal.. still murah, ok. tak caye, tanye kat tuan punye pelamin ni.. :)

BAJET SEDERHANA (RM 1,000 - RM 2,500)
* backdrop panel kayu/ ukiran kerawangan
* kerusi agung/ cleopatra
* pencahayaan : melibatkan penggunaan 6-8 spotlight (termasuk pada panel kayu)
* perhiasan/ aksesori : 4-6 pasu bunga, kipas tangan, bantal berinai, tempat merenjis, juraian kristal, juraian lampu, chandelier dll

ni semua antara pelamin2 Persona Fiza Bridal. harga sgt berpatutan :) --> tak tipu ni..
pelamin untuk bajet sederhana ni paling biasa untuk wedding.. bukan nak ckp perantin yg amek pakej bajet sederhana ni tak glamer atau tak berduit.. tp perantin dgn bajet sederhana ni adalah perantin yg bijak. x perlu nak membazir2, unless kite mmg byk duit & tak tau nak buat ape dgn duit tu.. ;p

owh, utk design, kami boleh ikut ape yg customer minta.. cuma seperti biasa.. biar berpada2..







ada lagi gamba pelamin kami, tp x jumpe la save kat mane.. nnti hupdet ye..

 BAJET MEWAH (RM 3,000 ke atas)
* backdrop panel kayu/ ukiran kerawangan/ tiang roman
* pintu gerbang & tiang laluan (walk away)
* kerusi high back dll
* melibatkan banyak penggunaan spotlight (bergantung kepada saiz pelamin)
* perhiasan/ aksesori : 6-8 pasu bunga segar, hiasan bunga segar pada keseluruhan pelamin (mengikut permintaan/ kesesuaian tema), kipas tangan, bantal berinai, tempat merenjis, juraian kristal, juraian lampu, juraian bunga segar, chandelier, hiasan pentas, hiasan tanggal dll.

so far, kami xde lagi harga utk pelamin sahaja mencecah 3k or lebih.. fresh flower pun still lagi termasuk dlm bajet sederhana.. arch & walkaway mmg ada buat, cuma klu total up pun still lagi dlm bajet sederhana.. pelamin tiang roman wat masa ni mmg kami xde la.. tp InsyaAllah, nanti ada juga :)


ok, tu je la nak share.. heheehe..
akhir kata..
jgn lupe singgah di
Persona Fiza Bridal


;p

14 December, 2010

Usah Biarkan Rasa Cinta Berlalu Pergi..

Tips suami-isteri kekal bahagia & romantis sentiasa :)

* cium tangan suami & dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing-masing. [ada, cium pipi 4x. hehhee]

* jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah, tambah rutin harian tadi dengan dakapan dan ciuman di bibir. [hehehe.. yg ni pun ada. tak g otstesen pun peluk2 gak.. ;p]

* walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefon pasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apa yang sedang dilakukan. [selalu sangat, sampai laki aku cakap "dah la, org byk keje ni"]

* sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti I love U sepenuh hati sebelum keluar ke mana-mana, menamatkan perbualan di telefon & sebelum tidur. [ofkos la.. tp kenkadang laki aku cepat sgt letak tipon, x sempat cakap]

* sentiasa mencari peluang untuk makan tengah hari bersama kerana pastinya ia tiada gangguan anak-anak jika pada hari bekerja.[mmg jarang kuar lunch sesame.. sbb biasa time lunch aku x kuar.. tp dinner ye la..]

* amalkan bertanya apa yang berlaku sepanjang hari selepas pulang dari kerja sebagai tanda mengambil berat & memberi peluang pasangan meluahkan perasaan. [laki aku sampai pening kepala dgr aku bercerita. hehehe.. sume aku nak report]

*luangkan masa untuk berbual tentang apa2 sahaja dari isu rumah tangga hinggalah politk sebelum tidur. [x penah xde cerita.. ade je manjang.. ;p]

* temani pasangan semasa menonton rancangan kegemaran mereka walau sambil membaca akhbar. yang penting anda berada di sisi. [klu laki aku suh teman dia wat keje, mmg la aku temankan kat sebelah.. tp aku pengsan la.. err.. same gak klu aku suh laki aku temankan aku study.. temankan dgn terbongkang kat sebelah]

* jangan sesekali berpisah tempat tidur walau anak sudah berderet atau usia sudah meningkat kerana ia adalah salah satu amalan penting untuk mengeratkan kasih sayang. [ada jugak la klu time gadoh2 tu.. tp kejap je.. pehtu melepet la balik kat laki aku ;p]

* amalkan sembahyang berjemaah semasa di rumah, berdoa bersama serta bersalam-salaman selepasnya. [mmg ler..]

* biasakan bergilir gelas atau pinggan semasa makan serta tidak segan atau geli untuk menghabiskan makanan/ minuman isteri/ suami. [laki aku mmg akan selalu abiskan makanan aku.. klu air lak, x suruh pun kene rembat.. cuma aku je yg x penah nak abihkan makanan dia.. x kuat makan camtu ler..]

* mudah berbaik jika berlaku sebarang pertelingkahan, jangan biar berlarutan walau untuk satu jam sekali pun apatah lagi berhari-hari. [kadang2 lupe diri bile gadoh.. hukhukhuk..]

* sesekali buatlah kejutan seperti membeli hadiah/ kad untuk peristiwa tertentu, memakai pakaian dalam yang seksi atau apa2 sahaja yang anda tahu pasangan anda pasti menyukainya. [ari2 aku bagi adiah kat laki aku.. abis keje, laki aku dtg jemput, naik kete, aku mesti ckp "arini mmy ade adiah utk ddy".. even time tu aku bawak air nescafe ais bungkus yg aku x abis minum.. hukhukhuk.. kadang2 bawak adiah betul2 pun laki aku dah x heran dah.. sbb aku ari2 ckp ada adiah.. ;p]

* sentiasa kenang pengorbanan masing2 seperti susah payah isteri melahirkan anak & suami yang bekerja keras menyara keluarga. [ni part sedih.. aku sensitip klu nak ckp psl pengorbanan2 nih.. :( ]

* sesekali tukar gaya penampilan agar ada kelainan serta untuk mengelakkan pasangan merasa jemu. [tukar penampilan sampai laki aku bising yg aku ni bersiap lame sangat.. hahhaha]

* apa sahaja masalah yang timbul, berterus terang dan berbincang bersama untuk menyelesaikannya. [kadang2 ada, kadang2 wat x reti je.. tengok mood]

---


jika amalan2 di atas tidak pernah dilakukan, jadikanlah ia sebagai titik permulaan untuk melakukannya tanpa rasa ragu & malu.


oleh : Zetty Sakina Dewi Zainodin (Pesona Pengantin Edisi Disember 2010)

survey simple giler!

lame giler x hupdet blog nih.. then, blog walking, walking & walking..
jumpe survey ni kat blog ujang..
rase teruja nak jawab.. 
(hahaha.. gian nak hupdet sebenarnye.. tp x de motip.. wat mende ni je yg senang)



1) Apakah jenama telepon bimbit yg anda gunakan sekarang?
a) Nokia
b) iPhone 3GS
c) Sony Ericsson Z610i
d) Samsung
e) LG
f) HTC
g) Blackberry
h) Motorola
j) CSL

2) Apakah jenama komputer riba yang anda gunakan sekarang?
a) Acer
b) Hp mini
c) Dell
d) Lenovo
e) Sony
f) Apple
g) Compaq
h) Fujitsu
i) Toshiba
j) MSI

3) Apakah jenama kamera digital yang anda gunakan sekarang?
a) Nikon
b) Sony
c) Casio
d) Canon Ixus 850
e) Kodak
f) Samsung
g) BenQ
h) Panasonic
i) Olympus
j) Fujifilm
4) Apakah saluran jalur lebar yg anda gunakan sekarang?


a) Streamyx (cool unipax)
b) P1
c) Maxis
d) Celcom
e) Digi
f) Yes
g) Time
h) Jaring
i) U Mobile
j) Tune Talk

5) Apakah jenama pakaian yg anda selalu beli sekrang?
a) Zara
b) Padini/PDI
c) CK
d) AX
e) Guess
f) Adidas
g) Levi's
h) Prada
i) D&G
j) Romp
k) Soda
l) LV
m) GAP

Cap Pasar Malam jer.. :p

6) Di manakah restoran/cafe yg selalu anda singgah untuk makan?
a) Starbuck
b) Old Town White Cafe
c) Mcdonald
d) KFC it's finger lickin' good
e) Pizza hut
f) Chiken Rice Shop
g) Nando's
h) Dunkin Donut
i) Teppanyaki
j) Sushi King
k) Big Apple
l) Secret Recipe


7) Di manakan gedung membeli belah yg selalu anda kunjungi?
a) Tesco choice
b) Jaya Jusco
c) Giant
d) Carrefour
e) Pakson
f) Clod Storage
g) Mydin
h) Metrojaya
i) SOGO
j) ISetan
k) Ikea

8) Apakah saluran radio tempatan yg selalu anda dengar?
a) HotFM "lebih hangat daripada biasa"
b) EraFM
c) SuriaFM
d) SinarFM
e) HitzFM
f) RedFM
g) ThrFM
h) FlyFM
i) MuzikFM
j) KlasikNasionalFM
k) XFM
l) IKIMFM
m) MIXFM

9) Apakah saluran TV tempatan yg selalu anda tonton?
a) TV1
b) TV2
c) TV3 "Inspirasi Hidupku"
d) Ntv7
e) 8TV
f) TV9
g) Astro Ria
h) Astro Prima
i) Astro Oasis
j) Astro Citra
k) Astro Warna
l) Astro Ceria
m) AFC

10) Apakah jenama pewangi badan yg anda gunakan sekarang?

a) Dunhill
b) Burberrys
c) Gucci
d) Bvlgari
e) Channel
f) Calvin Klein
g) Christian Dior
h) Hugo
i) Davidoff
j) DKNY
k) D&G
l) Escada Desire Me
m) Estee Lauder
n) Giorgio Armani
o) Lacoste
p) Lancome
q) Tommy Hilfiger
r) Versace
s) Ralp Lauren

11) Apakah jenis majalah yang anda selalu baca?

a) Remaja
b) Media Hiburan
c) Mangga
d) Intrend
e) Wanita
f) Pesona Pengantin - kebahagiaan bermula disini
g) Hai
h) Pa & Ma
i) Maskulin
j) Majalah PC
k) Impiana
l) Arena Bola Sepak
m) Nona
n) URTV
o) Majalah Saji
p) Mastika
q) Novel


tu je la..
sekian, terima kasih.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails