:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

24 December, 2014

"Pemegang Tangga"

Assalamualaikum..

Nak share pasal tangga rumah..
tak tau la klu ada istilah selain dari "pemegang tangga" ni.. tak boleh pikir pulak ape perkataan/ nama yang bersesuaian..

ni tangga asal rumah.. (google)

tangga ni nampak biasa2 je.. tapi, bila nak mendaki tangga ni, fuhh, penat la jugak.. nak kata tinggi tak la.. std je kan.. tapi, tak tau la nape terasa mcm penat je nak turun naik tangga ni.. 
sudahnye, lepas meeting pengurusan rumah tangga nih, decide utk tambah "pemegang tangga" ni.. 
sebab senang la nak bergantung kan.. dengan adanye bende alah ni, tak la rasa penat sangat time nak mendaki tu.. ni memang dah terbukti dah.. bila kita naik tangga, pegang pemegang ni, takde la mencungap pun.. :D

buat warna chrome je..

ni tempah kat tempat sama buat grill (refer sini)
berapa panjang ni tak ukur pulak.. harga RM 400 siap pasang.
material besi biasa je.. tak mampu nak ambik stainless steel.

ni zoom sikit kat besi 'biasa' ni..


macam kasar sikit permukaan dia.. tak tanye pun kat kontraktor tu nape macam ni.. sebab masa dia pasang tu, takde org kat rumah.. tak tau la klu memang saje buat kasar ni supaya bila pegang tu tak licin ke kan.. 
kasar2 camni pun, takde la sampai luka tangan.. ok je pegang.. 

dengan adanye "pemegang tangga" ni, senang la atok nenek dhua nak naik ke atas.. sok2, mak ayah dhua bila dah tua pun senang nak turun naik tangga kan.. ?


2 comments:

aisy haiqal said...

adoai...mahai benor fiza ye...barang2 umah ni mmg la gitu harganya ye idok...

f.i.z.a said...

yg ni aku x tau la harga tu reasonable ke tak.. sebab tak survey tempat lain pun.. nak masuk umah baru memang byk giler nak guna duit.. kang klu tak terus buat/ pasang, bila dah duduk baru nak buat/ pasang, nak mengemas lagi.. ada bajet, baik terus pasang je.. sekali kemas..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails