:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

24 December, 2008

"WIN FREE PETROL FOR 3 YEARS"

korang msti penah dgr kan psl contest nih..
alkisahnye camni..
pada satu pagi.. (hehehe.. mcm citer kanak2 plak), ade satu nombor yg x dikenali tepun aku.. nombor opis.. aku ingat akak aku tepun, aku pun dgn selambernye jawab..

aku : hello, ha, ape?
orang tu : hello, bolehkah saya bercakap dengan cik norafizah binti matsa? (cina pelat)
aku : ye, ye saya cakap (malu2. hahahhah)
orang tu : saya XXX dari Petronas Dagangan Berhad (ape tah name die.. susah nak faham ckp die nih)
aku : ye, ade ape ye? (sambil terpikir2, apakah aku ade kene mengena dgn petronas..)
orang tu : saya telefun ni sebab contest "Win Free Petrol for 3 Years" yang dianjurkan oleh Petronas. Cik telah terpilih sebagai salah seorang pemenang saguhati kami. Tapi sebelum tu, saya ingin bertanya satu soalan mudah. Jika cik berjaya menjawabnya, cik berpeluang untuk memenangi hadiah yang pihak kami tawarkan.
aku : ooooo... ye, ye tau.. (dlm ati aku.. ala berpeluang je.. ingatkan dah betul2 menang)
orang tu : soalannya ialah, "apakah warna korporat Petronas Dagangan Berhad?"
aku : hijau (dengan confidentnye..yakin2)
orang tu : ya betul! (kelakar giler.. rasa mcm dlm pop kuiz plak, hahahhaha). Untuk pengesahan, adakah kad mesra berada di tangan cik sekarang?
aku : xde, kad mesra dalam kereta la..
orang tu : so, bile boleh saya panggil semula?
aku : dalam 30 minit lg boleh? (aku maleh nak ngambiknye.. kete nun kt library tuh..)
orang tu : ok, boleh2.. lagi 30 minit saya akan panggil semula ya.
aku : ok, thanks ek.

*** +- 30 minit ***

orang tu : hello, cik norafizah
aku : hello, ya
orang tu : sudahkah kad mesra berada di tangan cik sekarang?
aku : ya
orang tu : bolehkah cik bacakan nombor yang berada di belakang kad itu?
aku : 8886888XXXXXX (msti la bleh, xkan la aku xmo bace plak.. apo la..)
orang tu : ok, mengikut data di sini, nama penuh cik ialah norafizah binti matsa. betulkah?
aku : ya, betul (walopun die sebut name aku salah.. hahaha)
orang tu : ejaannya ialah N.U.R.H.A.F.I.Z.A.H B.I.N.T.I M.A.T.S.A.H
aku : ya, betul
orang tu : no kad pengenalan cik ialah 860730-XX-XXXX
aku : ye...
orang tu : ok cik, sekiranya cik terpilih sebagai pemenang kami, pihak kami akan menghantar surat makluman mengenai butiran hadiah yang cik menangi. selepas ini, sistem kami akan memilih pemenang semula, dan cik berpeluang memenanginya.
aku : ok (berpeluang je.. blom tentu dapat..- x mengharapkan ape2..)
orang tu : apakah alamat cik?
aku : ok, alamat saya.. bla.. bla.. bla..
orang tu : ok. itu saja cik norafizah. cik boleh tengok keputusan pemenang dalam akhbar utama dan banner di mane2 cawangan petronas.

aku : ok, terima kasih.

***

hahahaha.. mcm x caya.. tp tu la dia.. aku pun dh x ingat dah bile cine tu tepun aku.. n arini, aku bukak emel, n tengok ade emel dari Kad Mesra Team. aku mmg selalu dpt update dari Kad Mesra Team nih.. lg pun aku selalu cek point aku kt situ. aku pun bukak la website, dgn niat nk cek bape point aku.. tetibe aku ternampak, " Are you one of our 888 lucky winners in our free petrol contest? Check out the latest and final results of the contest here!". aku pun bukak la.. then, ni la hasilnye..

Alhamdulillah.. aku menang utk bulan terakhir contest.. ok la kan, even dapat RM150 je.. at least dapat.. bersyukur sgt.. aku ni selalunye x lucky pun.. nak menang cabutan bertuah pun payah, nikan plak nak menang contest ni.. tp kali ni aku menang..






23 December, 2008

Jom Shopping!!!

21 to 31 December 2008

Capsquare Branded Warehouse Sale

Discount Up to 80%



Products Offered

Exclusive Men's Ladies

& Children's Wear

Brands Offered

Ermenegildo Zegna

Biagiotti Uomo

Dolce & Gabbana

Gianfranco

Ferre Studio

Armani

Moschino

Gucci

Pal Zileri

Valentino

Gian Marco Venturi

Boss Hugo BOss

Cerrutti 1881

Cavali

Versace

GFF

DKNY

Trussardi

Roberto

and many more designer Italian Brands


Time : 11am to 8 pm


Location (Tel 603 2694 6380)

Capsquare Centre

2nd Floor

No 7 Persiaran Cap Square

Capital Square

50100 Kuala Lumpur


16 December, 2008

Induksi @ UPM

Kursus Induksi Khusus Kumpulan Sokongan 10/2008,
Universiti Putra Malaysia

Nama Kursus : Kursus Induksi KS 10/2008
Tarikh : 12 - 26 Disember 2008
Tempat : Bilik Kuliah, Fakulti Pertanian 2,
Universiti Putra Malaysia

aku lom ade mood lg nk citer pasal induksi.. arini baru ari kedua.. over all, sume ok n best.

tapi
*
*
*
kawan aku : ko skrg induksi ke? aku kt perak
aku : aah..induksi aku 12-26 disember. best la kursus jejauh..
*
*
*
bla..bla..bla..bla..
*
*
*
kawan aku : bsok aku publik speking. aku dpt bab D. aaaaaa susah
aku : bab D bab ape?
kawan aku : bab tatakelakuan dan tatatertip
*
*
*
bla..bla.bla.bla..
*
*
*
kawan aku : ko ad toyol x?
aku : mane ade.. aku baru induksi 2 hari.. ape pun x tau.. lg pun, aku rase, induksi kite x same la format die..
kawan aku : khusus x same, tp bab umum sama
aku : entah ler.. aku xde lak dlm program utk public speking tu.. sume ceramah je..dah dua hari, dgr ceramah je..
kawan aku : itu induksi khusus. aku dh hbis. skrg aku induksi umum
aku : entah la.. setau aku kt upm ni ade satu je kursus induksi. pastu nnti BTN. xde plak umum ke khusus ke..? exam perkhidmatan ko dh amek lom?
kawan aku : ape la ko ni.. ko x bt persediaan ke sblum p??
aku : ape plak.. dh ready la ni.. kt upm ni.. x kesah ko amek exam dulu ke g induksi.. mane2 yg dulu la.. mcm aku, aku g exam perkhidmatan dulu.. dlm tempoh setahun kene exam perkhidmatan n induksi.. then BTN tu pihak pendaftar akan uruskan.tp biasanye lambat la g BTN tu.. then induksi upm plak sekali je..
kawan aku : kte sama.. untuk syarat tetap kne induksi dan exam
aku : aah, tp nape ko ade induksi umum n khusus? sori ler.. byk tnye..
kawan aku : ko ni x peke. induksi khsus adlah bab jbtan,umum perkhidmatan malaysia.aku juruteknik pegang test pen pn baca. apa lg la kau. pangkat ko besar sangat kut

*tamat*

kepada sesape yg tau, tolong la bagi tau aku, CAMNE INDUKSI KAT UPM NI?? sebab aku dapat surat utk induksi khusus (10 hari). setau aku la, xde plak kawan2 aku g induksi dua kali or dua sesi. maksud aku yg khusus n umum tu la.. kt upm ni, sesape dah pegi induksi (x tau la ape jenis induksi tu..) n amek exam perkhidmatan, dah boleh disahkan dalam jawatan.. itu yg aku tau la.. kalau aku salah, tolong betulkan.. aku baru induksi 2 hari. banyak yg aku tak tau..

kadang2 sedih, bile kawan cakap macam tu.. aku nih kadang2 sensitip.. yang tak tau, bertanya.. yang ditanya, jawab la elok2.. mybe die tak sengaja.. tp entah la..

15 December, 2008

Tanpa - 6ixth Sense

** tetibe plak jiwang.. hahahaha...

resah yang ku
ubah dalam kata
melukiskan kesunyian
tanpa engkau aku tak mengerti

meski
pagi itu menatapi
akan sunyi tanpamu
menemani aku sepi

tanpa..
cintamu aku resah
tanpa..
kasihmu aku hampa
tanpa..
dirimu aku nanti
hooo…

Kini benar-benarku rasakan
dalam benuk hatiku tanpamu
aku tak mengerti
takut
takut jauh cari dirimu
kan kau tinggalkan aku sendiri
tanpamu ku mati
hooo…

resah yang ku
ubah dalam kata
melukiskan kesunyian
tanpa engkau aku tak mengerti


04 December, 2008

aku nak gemok !!


adakah aku akan berjaya menaikkan berat badan aku yg x berapa nak berat ni??
D.A.N
adakah aku akan berjaya menggemokkan badan aku yg x berapa nak gemok ni??

entah la..

aku try je "NUTRA-LIFE MAXIMUM WEIGHT GAIN" ni.. 1st time aku minum mende2 yg seangkatan dengannya. mane tau aku leh jadi gemok ke..

sadis tau dgn keadaan aku yg mcm x cukup makan ni.. time raya baru2 nih pun, ramai sedara aku x kenal aku.. huhuhu.. sadis tul.. kecik ati pn ade.. tp ye la.. dulu aku gemok.. tibe2 je kurus.. sume x kenal. sume tnye aku sakit ke ape.. aku SIHAT.. cuma kurang berat badan je..

aku kene minum susu ni 3 kali sehari. aku gune botol air pink tu sbb senang aku nk goncang je.. malas nk godak. lambat. bekas susu baby tu aku beli khas utk aku letak susu tu.. senang.. dlm tu ade 3 partition. so, aku g opis, aku akan bawak dua2 mende tu..

tapi, aku ade la sekali dua ter escape minum susu tu.. hehehhee.. tp pasni, aku akan pastikan, aku minum tu 3 kali sehari setiap hari..

susu ni harganya RM106.90 untuk 1.5 kg. ok la harga die.. mule2 tu nk beli APPETON WEIGHT GAIN.. harga lbh krg je la.. tp org ckp, appeton weight gain tu x berkesan sgt.. so, aku try nutra-life maximum weight gain, even aku x penah try appeton weight gain..

start minum susu : 24 November 2008
berat : 43 kg | tinggi : 159 cm
lilit pergelangan tangan : 12 cm

--> target 50 kg <--

03 December, 2008

" kasut yang murah "


WAREHOUSE SALE | JUALAN GUDANG
28 - 30 November 2008

LARRIE WAREHOUSE
No. 1, Jalan BS 7/1,
Taman Bukit Serdang,
Seksyen 7,
43300 Seri Kembangan,
Selangor Darul Ehsan.

TAK RUGI pegi.. kasut murah2.. tp byk kasut laki la.. aku pegi 29 Nov 2008. pegi dgn sepul n palie. pegi pun time dah petang.. tp ramai gak org time tu.. ade jugak yg kenal. siap ade "happy hour" lagik. tp "happy hour" juz utk kasut lelaki yg 'kureng' cantik.. 1 beg plastik juz RM100. x kesah la bape byk kasut yg bleh muat dlm beg plastik tu, bayar juz RM100.

aku sambar 4 pasang kasut je.. 4 pasang kasut juz RM55. murah2. dah name pun warehouse sale.. dh tentu la nk perabihkan stok2 kasut yg ade.. so, sesuai la dgn condition kasut tu. hahhaha.. tp bukan la maksud aku, kasut murah tu x elok.. yg penting kene pandai pilih la.. aku ni sbnrnye jarang pakai kasut lawa2 kt opis. beser aku pakai selipar je.. hahhaha.. turun kete, masuk opis, terus masuk bilik.. x kemana2 pun. klu dulu keje kt admin, kene la lawa2 sikit. hahhahaa.. kt sini, xde sape pun nk tengok kasut tu lawa ke tak ke, pakai kasut ke, pakai selipar ke.. org x kesah pun..

ni la kasut2 yg aku beli..


~ kasut tumit hitam ni harganya juz RM 20. condition die ok. mmg berbaloi beli dgn harga tu ~


~ kasut tumit coklat ni plak RM15 ~

~ kasut tumit hitam ni plak RM10. ok la kan, klu nk belasah pun ~


~ hahahaha.. aku x tau apsl aku beli kasut merah nih.. aku x penah beli kasut selain kaler hitam, coklat or putih. tp kali ni aku 'terbeli' pulak.. aku x tau la pakai ke tak kasut ni nanti.. kaki aku ni bukan sesuai pun nk pakai kaler2 camni.. tp x pe la.. aku beli kasut ni pun juz RM10. so, klu x pakai tu, xde la rase rugi sgt.. ~

--> hmm.. aku blom pakai lagi semua kasut nih.. aku masih lg pakai selipar je g opis.. mudah dan selesa <--

02 December, 2008

Apam Daun Rambai a.k.a Apam Johol

Sumber : Kosmo, 26 November 2008


Oleh NADZARUL AMIR ZAINAL AZAM (
amir.azam@kosmo.com.my)

Apakah keistimewaan apam yang menjadi identiti masyarakat Johol, di Negeri Sembilan ini?

APA yang anda gambarkan apabila bercakap mengenai kuih tradisional Melayu yang bernama apam?

Aroma mewangi, bentuk sederhana, tidak melekit serta keenakan rasa merupakan ciri-ciri yang menjadikan apam daun rambai atau lebih dikenali sebagai apam Johol begitu popular di Negeri Sembilan.

Bahkan, apam Johol yang pernah mencuri tumpuan wakil-wakil rakyat dalam Sidang Dewan Undangan Negeri pada tahun 2006 ini begitu istimewa kerana tidak semua pembuat apam ini boleh mengekalkan keasliannya.

Bagaimanapun, bagi pengusaha apam Johol di Kampung Masjid Tua, Johol, Kuala Pilah, Zahariah Mohd Zin, 39, berkata, beliau mula mengusahakan apam Johol sejak tahun 2005 lagi. Keaslian dan mengekal cita rasa asli adalah keutamaan Zahariah.

"Apam Johol sudah menjadi salah satu 'identiti' setiap kali orang datang ke Johol disebabkan keenakan dan haruman daun rambai yang menjadi pembalut kepada kuih tradisional ini.

"Kalau hendak dibandingkan dengan apam-apam lain memang ia berbeza walaupun cara memasaknya adalah sama iaitu dikukus. Tetapi keistimewaannya tentu sekali ia lebih enak dimakan malah boleh tahan lama daripada apam-apam sedia ada," katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Masjid Tua, Johol.

Beliau menambah, semasa mula-mula membuat resipi apam daun rambai ini tiga tahun lalu, beliau telah membuat beberapa eksperimen terlebih dahulu selama seminggu dengan cara pembuatan apam biasa.

Katanya, percubaan berkenaan dilakukan untuk memastikan hasil yang diperolehi menikmati cita rasa apam Johol asli kerana perlu ia perlu mempunyai aroma harum daun rambai, tidak berlekit dan mempunyai reka bentuk menarik.

"Di Johol memang ada beberapa pengusaha lain yang mengusahakan apam Johol ini tetapi tidak ramai. Saya sanggup mempelajari teknik pembuatan apam ini bagi memastikan generasi muda tidak lupa dengan kuih tradisional yang menjadi kebanggaan masyarakat Johol.

"Buat masa ini, saya mampu menghasilkan kira-kira 500 hingga 700 ketul kuih berkenaan sehari dan ia boleh mencecah sehingga 2,000 ketul sehari terutama apabila ada majlis rasmi kerajaan negeri, keraian atau musim cuti sekolah," katanya lagi.

Ujar Zahariah, kalau tempahan terlalu banyak beliau terpaksa menolaknya kerana hanya menjalankan perusahaan tersebut seorang diri dengan dibantu suami dan lima orang anaknya.


--> baru je makan apam ni.. besh!! korang mesti cuba <--

Negeri Sembilan Paling Ramai Sakit Mental

Sumber : Kosmo, 27 November 2008

Oleh RAIS YEOP JOHARI (
rais.johari@kosmo.com.my)


SEREMBAN - Negeri Sembilan mencatatkan jumlah pesakit mental mental, diabetes dan obesiti paling tinggi di seluruh negara di kalangan orang dewasa.

Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Kesihatan, Sains, Teknologi dan Inovasi Datuk Ismail Taib berkata, jumlah itu diperoleh berdasarkan kajian Kesihatan dan Mobiditi Kebangsaan 2006 lalu yang mendapati seramai 15.33 peratus penduduk negeri ini yang berusia 18 tahun ke atas dikesan menghidap diabetes, diikuti masalah kesihatan mental (21.1 peratus) dan obesiti (18.6 peratus).

"Peratus bagi tiga penyakit itu meletakkan Negeri Sembilan pada kedudukan pertama berbanding negeri lain seluruh negara," katanya ketika menjawab soalan Datuk Dr. Awaluddin Said (BN-Kota) mengenai status kesihatan rakyat negeri ini pada Persidangan Keempat (Belanjawan) Penggal Pertama Dewan Undangan Negeri (DUN) Negeri Sembilan di sini, semalam.

Beliau yang juga ADUN BN Linggi memberitahu, masalah kesihatan mental kanak-kanak dan remaja seramai 31.2 peratus dan berada pada kedudukan kedua seluruh negara.

Ujarnya, masalah berat badan berlebihan di kalangan kanak-kanak pula pada kedudukan ketiga tertinggi berbanding negeri lain.

> hahahaha.. aku nih anak kelahiran NEGERI SEMBILAN.. tp aku tak sakit mental ek.. <

yang mana menggambarkan diri anda??

WANITA TANAH

Wanita Tanah dilahirkan di bawah zodiak Taurus(21 April - 20 Mei),
Virgo(24 Ogos - 23 September) dan Capricon(22 Disember - 20 Januari)

* Seorang yang boleh dijangka, berwibawa dan praktikal
* Penyabar dan bertolak ansur
* Mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material
* Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap
berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan
mencapai kejayaan dalam perniagaan
* Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh
air muka semulajadi yang pendiam dan tenang
* Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan
sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat
konservatif, serius dan sederhana
* Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah
seorang kekasih yang setia dan berwibawa


WANITA API

Wanita Api dilahirkan di bawah lambang Aries(21 Mac - 20 April),
Leo (24
Julai - 23 Ogos) dan Sagittarius (23 November - 21 Disember)

* Dilahirkan sebagai pemimpin
* Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima
pendapat orang lain walaupun ianya benar
* Seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi
biasanya romantis dan tidak pemalu
* Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh
mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan
menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya
* Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan
orang yang dikasihi merasa sedih dan terluka
* Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar
* Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk
menjadikan perhubungan itu terus berkesan
* Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan


WANITA ANGIN

Mereka ini lahir di bawah lambang Gemini (22 Mei - 21 Jun),
Libra (24
September - 23 Oktober) dan Aquarius (21 Januari - 19 Februari)

* Berterus terang, berminda aktif dan gemar mencari
kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan.
* Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif,
bagi mereka segalanya boleh dicapai
* Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai
keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan
saling bekerjasama bersungguh-sungguh
* Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai
keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik.
* Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk berkonfrantasi
* Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan
sebenar yang terpendam dalam hati mereka
* Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja


WANITA AIR

Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak
Cancer (22 Jun - 23 Julai), Scorpio (24 Oktober - 22 November) dan
Pisces (20 Februari - 20 Mac)

* Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju
* Mereka ini dipandu oleh perasaan hati dan mempunyai sifat
mudah bersimpati, berdaya imaginatif, sentimental, mempunyai
perasaan yang berubah-ubah dan berhati-hati
* Tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang
yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata
dalam sebarang situasi yang menyedihkan
* Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri


--> saya adalah WANITA API <--

24 November, 2008

A.P.A.K.A.H ? ? ?


rilex.. rilex.. jgn terkejut..
aku bertunang?
aku kawen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

semestinye la TIDAK.
jangan panic! aku masih solo ek.. hahahhaa..
walaupun aku pakai baju mengikut tema.. kaler ijau..
match dgn hantaran n bilik.. tp bukan aku..

TAPI

kawan aku ni ha...

Dayang..
die yg bertunang.. aku tumpang posing je td tuh..
hehehhee..
majlis pertunangan ni pada 26 Oktober 2008 lepas.
ramai gak yg dtg meraikan. meriah. macam org nikah..
Dayang bertunang dgn sape?? dengan kengkawan mase sekolah dulu..
aku ni la yg menemankan dorang ni berdating..
Alhamdulillah..
jadi jugak akhirnya..
to Dayang, semoga berbahagia selalu.

21 November, 2008

aku nk kawen

ye ke?? hahahaha.. tibe2 je rase nak kawen.. tp bukan senang kan.. mcm2 nk diuruskan.. malas la nk fikir skrg.

19 November, 2008

Alhamdulillah..

"kak, result ISAC dah kuar! akak dah cek lom??"
(tenkiu ye Halimah sbb bg tau!)

berdebar2 sgt.. mase tu on d way nk g makan. singgah bank cucuk duit. menggigil2 tangan time tu. hahahha.. sepul tlg cek via hp. then mase tu rase xnak tau je result.. tp bile die bace no sijil, aku tau yg aku LULUS!!

x caya? tengok bawah ni..

(x nampak??click pd gamba utk lihat lebih jelas)


Syukur Alhamdulillah..


12 November, 2008

ISAC ~ INTAN




~ jumpe mase exam ISAC.. (atie, farah n rina). nana dh balik awal..

huhuhu.. aku x suke exam tu.. susah gak la.. susah ke?? bukan la susah, tp mencabar kut..

hahahhaha.. risau plak nk tunggu result.. ape pun, aku dh cuba yg terbaik! skrg ni juz nk tunggu g induksi je.. InsyaAllah, bulan Jan 2009 sah jawatan.. :)

bila sedih..

bila sedih..

"ku teringat hati
yang bertabur mimpi
kemana kau pergi cinta
perjalanan sunyi
engkau tempuh sendiri
kuatkanlah hati cinta"

hahhahah.. kelakar la..

aku sedih ke?
watpe nak sedih?
xde ape yg nak disedihkan..

i'm ok.. i'm a big girl.. n big girl not cry..

hahhahaa..

rilex la fiza.. apehal mcm ni..??

t.a.p.i

aku rase sedih.
nape?
nak nangis..

sebab ape ek?
cemburu? --> tak
rindu? --> tak
sakit hati --> tak

ptg td adik tepun.. smlm aku lupe nk tepun die, so, arini die tepun. rindu kt adik. tp bile aku depan mata die, die buat x tau je. time xde, baru nk carik aku. hahhaa.. adik2...

hehehehe..


hehehehe..

smlm baru dapat mende alah ni. dah lame order.. tp x lekatkan lg kt bilik.. x sempat..
~ seronok.! tp t/jwb jg semakin besar.. sebaik 'mak' ok..

10 November, 2008

http://pinbaju-online.blogspot.com

oh ya, lupe plak. aku baru je launch blog bisnes aku.. jemput la singgah ek..

http://pinbaju-online.blogspot.com/

sblm ni aku mmg jual brooch. bisnes kecik2 je.. cuma skrg ni aku 'online' kn bisnes ni.. tp klu sesape nk beli brooch bukan melalui online nih, bleh je.. klu ade mase, aku dtg la bawak brooch2 ni. blog ni sbnrnye utk memudahkan sesape yg berada jauh dr aku. hehehe..

serba sedikit psl brooch aku.. murah2 je sume ni.. harga serendah RM3. bleh discount2 lg.. ade mcm2 paten kt sini.. x reti nk explain lebih2 lg.. so, singgahla 'kedai' aku ek.. lihat sendiri.. n tolong la promote kt kengkawan tuh ek..

by d way, thanks 4 ur support, n inilah hasilnya.. TQVM.

nak ATAU tak??

nak buat KEJE ke tak?
nak MAKAN ke tak?
nak pegi MEETING ke tak?
nak sambung BLAJA ke tak?
nak keje PART-TIME ke tak?
nak BISNES ke tak?
nak jumpe KAWAN2 ke tak?
nak balik KAMPUNG ke tak?
nak g amek GAMBA ke tak?
nak kemaskini FILING ke tak?
nak BALIK umah ke tak?
nak TIDO ke tak?

ishk.. aku macam nak GILO. adooiiii.. tulun2! tension. malas. penat.
ape nk jadik ni? entah la..

A Batch To Remember

dlm buku ni ade sume alamat geng2 DSK.. no fon rasenye ramai dh bertukar2. juz alamat je yg still same, sbb dlm ni gune alamat kampung. so, kpd sesape yg teringat kat aku ni, update la details terkini ek. xmo lost contact..

Ayat-ayat Cinta (Rossa)

desir pasir di padang tandus
segersang pemikiran hati
terkisah ku di antara cinta yang rumit

bila keyakinanku datang
kasih bukan sekedar cinta
pengorbanan cinta yang agung
ku pertaruhkan
maafkan bila ku tak sempurna
cinta ini tak mungkin ku cegah
ayat-ayat cinta bercerita
cintaku padamu
bila bahagia mulai menyentuh
seakan ku bisa hidup lebih lama
namun harus ku tinggalkan cinta
ketika ku bersujud

dah tengok citer Ayat-ayat Cinta??

dah bace novel Ayat-ayat Cinta??

~ sesuatu yang menarik ~


kataku dlm hati

dah lame giler x update blog.. bz lately. keje byk sgt..

x tau ape nak diciterkan dlm ni..
x tau ape yg difikirkan saat ni..
x tau ape yg patut aku buat ketika ni..
x mengerti kenape mesti jadi mcm ni..

kerana diri sendiri??
kerana teman??
kerana kekasih??
kerana sahabat??
ATAU
kerana keluarga??

biarkan.. soon, everything will be ok..

22 August, 2008

D.A.Y.A.T ~ MyBuddy


ni buddy aku. name die NUR HIDAYAT YAACOB. biasa org panggil die DAYAT. tp geng kitorang panggil die PETIR. hahhaah.. (jgn marah dayat). jgn tanye nape panggil die ni PETIR.. (faham2 suda..)

name penuh :
Nur Hidayat Yaacob
name x penuh :
Dayat a.k.a PETIR (mampus dayat marah aku nih)
besday :
baru je lepas --> 18.08.1986
asal :
Johor
tinggi :
tinggi sikit je dari aku
berat :
x berat la.. ringan je.. kurus cekeding!
pendidikan :
same mcm aku.. cuma die lebih sikit la.. skrg ni die sambung kt UiTM Shah Alam



fakta :

1. budak pandai --> check report card
2. kuat makan --> yup! x dinafikan
3. manja --> jgn marah die, nnti die nangis
4. tido awal --> kul 10 dah lelap
5. rajin study --> betul, x tipu
6. garang --> takut siot
7. jalan laju --> kaki panjang
8. tulisan cantik --> kretip
9. x bape pandai masak --> memang pun..
10. memetir --> hahahhahh


** wei, bile nk lepak umah aku nih..??



~ geng power rangers ~









kenangan mase kt poly PD.
RINDUnye kat korang..


















bile kite nk jumpe ni..??

21 August, 2008

cuba teka..




cube TEKA ape ade kt dalam ni..??









jawapannya ialah...

kek black forest sedap

















kek tiramisu best






time kasih en. buncit sebab belikan kek ni..

20 August, 2008

Peperiksaan Perkhidmatan Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan)


Peperiksaan Perkhidmatan Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan)
25 - 26 Ogos 2008
Bilik Senat, Tingkat 1, Bangunan Pentadbiran, UPM




aku citer sikit pasal exam ni.. exam ni aku kene amek dalam tempoh setahun dari tarikh aku lapor diri. so, aritu iklan kuar, aku apply la.. exam ni kene apply, klu x apply, x dipanggil nnti..
exam ni ade 3 bahagian ;

Bahagian I
Ujian Menaip 18psm Bahasa Malaysia & Calon-calon dikehendaki lulus ujian ISAC (Dikendalikan oleh INTAN)

Bahagian II
Panduan Pengurusan Pejabat, Arahan Keselamatan dan Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam (PKPA)

Bahagian III
Perintah Am dan Peraturan-peraturan Pegawai Awam

exam ni objektif, kecuali utk Bahagian I. exam ni bleh bawak buku untuk rujukan. tp kan, kawan2 aku yg dh penah amek exam ni ckp, x sempat pun nk bukak buku nnti.. masa suntuk sgt.. aku pinjam buku rujukan dari bos lame aku. pinjam dah lame, tp baru malam tadi aku bace. tergolek2 aku bace buku2 tuh.. lame dah x study.. aku sempat bace 1 bab je, pastu aku pengsan sampai pagi. hahahhaa..


ape pun, aku masih ade lbh kurang 4 hari lagi utk study.. tah study tah tidak nnti ni.. aku harap sgt lulus exam ni.. tp klu x study, camne nk lulus kan..?? apo la..

21 - 31 Oktober 2008 plak aku g kursus induksi. biasanye org g kursus induksi dulu, pehtu baru exam.. tp aku ni exam dulu. tu yg payah tu.. sbb klu dh g induksi tu at least tau la serba sikit psl gomen ni..

aku akan cuba yg terbaik..


godek2 blog

arini aku abihkan mase godek2 blog ni.. bosan ngan keje.. kt opis pun x ramai yg ade arini. sume ilang. tu fenomena biasa kt sini. hahhaa.

tadi aku byk letak gadget.. antara gadget yg aku letak ialah jam, kalendar, IM n pastu aku letak 'Feed'. aku x tau mende natangnye.. tp sepul yg ajar tadi.. simple je rupenye.. so far, aku letak blog sepul, ryn, piza jamal n kak mah..

sambil2 tu terpikir2 ape yg nk dibuat arini.. mak dah g kelas. petang nnti die ade meeting. so, bile mak xde, aku pun merdeka la..

nak g MAHA ke tidak..?? kompius.. klu pegi, sape nk jage opis.. klu jage opis, sure bosan. huhu.. aritu dah pegi MAHA. tp x sempat nk round sume.. masa singkat sgt..

aku attach gambar aritu ek..

~ MAHA 2008 ~

~ Hall A ~

~ depan booth UPM ~

~ parking mahal ! 5 hengget ~

pegi ke x pegi? pegi ke x pegi? pegi ke x pegi?... aku pun x decide lg..

** MAHA tu best.. baik korang pegi..



31 July, 2008

ingat lagi lagu ni??


jabat tanganku, mungkin untuk yang terakhir kali
kita berbincang tentang memori di masa itu
peluk tubuhku usapkan juga air mataku
kita terharu seakan tidak bertemu lagi

bersenang-senanglah
karna hari ini yang kan kita rindukan
di hari nanti sebuah kisah klasik untuk masa depan
Bersenang-senanglah
karna waktu ini yang 'kan kita banggakan di hari tua

sampai jumpa kawanku
s'moga kita selalu
menjadi sebuah kisah klasik untuk masa depan

sampai jumpa kawanku
s'moga kita selalu
menjadi sebuah kisah klasik untuk masa depan

bersenang-senanglah
kar'na hari ini yang 'kan kita rindukan
di hari nanti...

mungkin diriku masih ingin bersama kalian
mungkin jiwaku masih haus sanjungan kalian

*******************************************************************************************************
1st time aku dengar lagu ni mase nk buat persembahan DSK NITE mase Sem 2. Ryn yg decide nk bawak lagu ni. mule2 tu merungut jugak la.. ye la, lagu x penah dgr.. best ke x best..? tp bile dengar n hayati lirik die.. lagu ni mmg best. lagu yg bermakna dalam persahabatan. sedih pulak rase.. rindu sangat kt kawan2 time ni.. dah lame x jumpe..


~ ni gamba mase tengah buat persembahan tu.. kenangan nih.. ~


~ berdiri belakang dari kiri - che pah, ayu, siah,

duduk depan dari kiri - ejat, hazry, fiza, dayat ~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails