:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

31 December, 2009

CUTEST BABY 2009 CONTEST by Mama_Aqish

Sticky MOde Till 31st December 2009
Plz scroll down 4 d latest post. tq


Nama : Muhammad Aqil Rizqie bin Mohd Azlee
Umur : 10 Bulan
Tarikh Lahir : 4 Februari 2009

** sila ke blog mama_aqish utk tau lebih lanjut psl contest ni **

24 December, 2009

40 Cara Pikat Suami (bakal suami pon boleh..)

Sumber : Majalah Pesona Pengantin Edisi Januari 2010


1)  pandai masak
2)  jangan sombong & selalu senyum time b'interaksi dgn suami
3)  b'perwatakan cantik
4)  jujur & merendah diri
5)  buat ape yg dia suka. jgn buat yg dia x suka
6)  ada bentuk badan yg menarik (b'gantung kpd individu)
7)  tingkah laku baik & lemah lembut
8)  pandai main peranan sbg seorang wanita time ada dgnnya
9)  jgn t'lalu mengongkong
10)  guna bahasa tubuh spt mata & tangan time b'interaksi dgn pasangan
11)  jaga pemakaian (x seksi atau t'pulang kpd suami)
12)  b'terus terang (jgn sembunyikan apa2)
13)  renungi matanya & tunjukkn sifat kelakar anda apb b'hdpn dgnnya
14)  bijak sesuaikan diri dlm apa jua keadaan
15)  x mudah putus asa & mampu berdikari
16)  jgn suka ckp p'kara x b'faedah
17)  jgn m'banding2kn dirinya dgn lelaki lain yg anda penah kenal
18)  jdkn dia teman susah & senang
19)  jd p'dgr setia & lelaki x suka wanita yg suka m'bangkang
20)  lelaki suka dimanja dgn belaian & kata2 romantik
21)  elakkn pakai mekap tebal
22)  hormati dirinya, keluarga & kawan2nya
23)  jgn kebudak-budakan (jd wanita matang dlm tingkah laku & tutur kata)
24)  jgn tunjuk anda t'lalu baik & sempurna
25)  jgn perasan anda t'lalu cantik & jelita
26)  bersederhana & x boros ketika b'belanja
27)  b'sikap keibuan
28)  sentiasa b'ckp lembut dgnnya
29)  lelaki t'lalu sensitif & suka kpd kelembutan
30)  lelaki suka wanita yg jaga kulit (jgn biar muka penuh jerawat)
31)  aset penting utk pikat suami ialah mata, punggung & gaya langkah yg kemas
32)  jgn b'sikap kuno
33)  b'iman & b'agama
34)  tunjuk bhw anda bkn isteri yg mudah dipermainkn
35)  jgn t'lalu  gedik
36)  jgn tunjukkn kelemahan kpd suami
37)  jd wanita matang & mudah diajak b'bincang
38)  b'jaya dlm setiap yg anda ceburi
39)  jgn 'berlebih-lebihan'
40)  b'tanggungjawab dlm semua hal rumah tangga


** p'kataan & susun kata ditukar tanpa mengubah maksud asal penulis.

23 December, 2009

44 Pantang Larang ~ ikut atau tak ??

44 pantang larang sebelum kawen ni aku dpt kat majalah Pesona Pengantin edisi Januari 2010
x tau sejauh mana kebenaran @ kesahihannya.. tp x salah klu kita sekadar mengambil tahu..

** ejaan & susun kata aku dh tukar tp masih x mengubah maksud asal artikal ni.. okeh..



1)  jgn keluar dgn pasangan selama 40 hari sblm diijabkabul - utk elak gosip.  juga b'tujuan utk mengawal nafsu & menimbulkan perasaan rindu dendam. (perasaan yg timbul m'jdkan wajah pengantin lbh b'seri)
2)  jgn tido di rumah org, takut t'kena ilmu. (juga utk m'jaga nama baik keluarga)

3)  jgn bebas keluar ke mana2 krn takut disantau oleh mereka yg b'niat x baik.
4)  jgn mkn nasi dgn gulai b'kuah (elak perut buncit)
5) elakkn mkn ulam yg b'bau busuk (petai, jering, dll)
 
 6)  jgn b'cermin t'utama slps Maghrib (utk elak p'kara x elok)
7)  jgn kencing & berak serentak dlm air (contoh : dlm sungai) - melemahkan organ seks
8)  elakkn minum air b'gas (elak kencing manis)
9)  kurangkn makanan manis krn jika t'kena kencing manis, lelaki t'sebut mengalami masalah berat ketika b'sama
10)  kasut pengantin lelaki perlu dijaga di masjid dgn baik spy majlis p'nikahan b'jln lancar (takut kene curik kut :D)

11)  elakkn mandi mlm (x elok utk sendi2)

12)  kawal mkn iaitu sekali mkn setiap hari (m'ikut sesetengah adat) ~ adat ape tu?
13)  kaum lelaki elakkn pakai spender ketat & tido meniarap krn x bagus utk organ seks (darah x mengalir)
14)  elakkn mkn t'lalu byk mknn laut krn byk toksin.
15)  3 bulan sblm kawen, mula buat urutan spy pengantin ada tenaga.
16)  amalkn mkn telur ayam kampung + madu + lada hitam (tumbuk) seminggu 2 kali utk tambah tenaga
17)  bg mereka yg byk angin, amalkn minum air halia
18)  belajar ilmu r/tangga drpd org yg b'pengalaman & dah kawen tentang rahsia memikat isteri/suami
19)  jgn memuaskn nafsu dgn cara sendiri

20)  tido cukup (7-8 jam sehari)
21)  elakkn minum minuman keras & merokok
22)  elakkn b'jemur bwh matahari (takut nnti hitam ~ x b'seri)
23)  elakkn minum air soya sbb ia sejuk & x elok utk alat kelamin
24)  amalkn mkn jamu spy mlm pengantin x mengecewakan
25)  selalu m'baca surah2 bg elak gangguan syaitan & selalu ingat Allah
26)  jgn mkn sebebas2nya, krn time ni sistem dalaman x stabil
27)  jgn t'lalu t'dedah kpd keluarga lelaki
28)  jgn b'embun atau keluar mlm (bg elak unsur jahat)
29)  jgn b'celak atau b'langir & potong rambut seminggu sblm diijabkabul
30)  jika nikah gantung, x boleh bersama
31)  slps nikah, mesti ada peneman tido sblm b'sama. (b'tujuan utk m'hangatkn lg kemesraan)
32)  bilik lelaki atau pompuan jgn dikosongkan.  mesti ada org atau ahli keluarga t'dkt tido dlm bilik tu utk elak dikhianati org
33)  jgn buat keje berat (nnti pengantin penat & cepat stress)
34)  jaga p'tuturan agar x timbul rasa sakit hati
35)  elakkn minum & makan sayur2 sejuk (kangkung, bayam, timun, jambu batu, air kelapa) spy muka nampak segar
36)  jgn cukur kening (takut hilang seri muka)
37)  sblm jd pengantin, katil kelamin x boleh ditiduri oleh pengantin (kerana x manis)
38)  lempar baju atas bumbung rumah tanpa org lain tau utk elak hujan semasa majlis
39)  dilarang tengok cermin ketika disolek oleh mak andam (takut hilang seri)
40)  pasangan pengantin dilarang b'cakap ketika tengah b'sanding
41)  jgn mkn leher ayam, nnti ngantuk masa b'sanding
42)  dilarang buang alis krn ia boleh m'hilangkn seri wajah pengantin lelaki
43)  jgn mkn b'sulam air (nnti perut buncit)
44)  elak keluar rumah tanpa tujuan sbb pengantin b'angan-angan tinggi m'jelang hari p'kahwinan dan dikhuatiri bakal pengantin akan m'alami kemalangan atau musibah

03 December, 2009

cuci gambar FREE jer !!

sila lihat gambar di bawah untuk mempercayai tajuk cerita di atas.


 


yezzaa.. aku juz review EOE, then aku dapat 50 keping gamba saiz 4R & 2 keping gamba saiz 8R dengan tidak mengeluarkan duit sesen pun.. hehhehe.. nilai hadiah ni RM 32.00



baru2 ni kan aku ade cuci gamba kt EOE ni.. then, selepas kejayaan memprint gamba secara online tu, aku pun dengan bangganya meng-review EOE tu.. bukan ape, bile sendiri dah wat, baru la leh rekemen kt orang lain kan..

...dan secara kebetulannye, EOE ade wat promotion.. review je dpt FREE 50x4R & 2x8R .. sekali dengan free delivery.. klu korang nak buat pun boleh jugak.. sbb xde syarat yg menyatakan korang kene beli dulu, baru leh join..

ni syarat2nye :

* terbuka kepada warganegara Malaysia sahaja
* ada blog (mesti la kan..)
* blog 'ber-umur' sekurang2nya 6 bulan
* dalam blog minimum ada 30 post
* xde due date bile program ni akan tamat (bermula 9 Januari 2009)
* boleh claim hadiah ni sorang sekali je
* dengan menyertai program ni, secara automatiknye anda telah bersetuju dengan semua syarat yang telah ditetapkan

ape yg perlu ade bile anda meng-review EOE  :

* info psl EOE
* cara2 camne nak print gamba gune e-Print ni
* tips2 menarik dan terbaik
* promosi yang EOE buat
* cara pembayaran
* cara penghantaran



nak tau info atau promotion yg latest, subscribe je newslatter EOE..

promotion ni masih lagi ade tau.. cepat2..





yang pasti, aku akan cuci gamba lg via OEO ni lagi..

sebab..

aku sorang yang sangat suka mende2 yang memudahkan ni.. aku klu bleh, sume mende nak wat secara online je.. hehehe..
lagi pun, kualiti kertas dan gamba yang dicetak sangat bagus dan cantik. proses pun cepat.. 2-3 hari, sume settle..
memang x rugi !





01 December, 2009

Online Printing @ EOE Online


Ape Mendenye EOE Online tu??

East Ocean e-Imaging atau secara ringkasnye OEO Online ni adalah satu kedai printing secara maya. Klu sape2 yg x sempat atau malas nak ke kedai gamba, klik je OEO Online ni.. cepat, mudah & senang.. jimat masa & jimat tenaga..

Alamat kedai :
East Ocean e-Imaging Sdn. Bhd.
15C Jalan Chan Sow Lin
55200 Kuala Lumpur

Cawangan :
Ade lebih 25 cawangan (Lembah Kelang, Penang, Johor)
* Tesco
* Jusco
* 1 Utama
* SACC Mall
* KL Sental
* Alamanda

No. Tel :
03-9222 3366

No. Fax :
03-9223 4233

Waktu Operasi :
9:00am – 6:00pm (Isnin - Jumaat)
9:00am – 12:00pm (Sabtu Minggu 1 & 3)
TUTUP -Ahad & Cuti Umum

Perkhidmatan :
* Printing gamba
* Ade jual macam2 barang
~ Camera Digital
~ Video Camera
~ MP3 / MP4
~ Voice Recorder
~ P. Frame / Album
~ Accessories

Camne Nak Print? :
Download software - Register - Upload - Bayar
(sangat senang.. bleh gak print direct dr online album)

Cara Bayaran :
* maybank2u
* bank-in
* kredit kad

Delivery? :
Skynet (2-3 working days)

Delivery Charge ? :
klu jumlah lebih RM 35.00, delivery FREE jer.. klu kurang, kene la bayar sket (dlm RM5)
** dah alang2 tu, baik korang print banyak2 sket.. nnti x de la rugi kene bayar delivery charge **

Harga? :
3R = RM 0.40
4R = RM 0.30 (PROMOTION !!)
5R = RM 0.50 (PROMOTION !!)

6R = RM 4.50
8R = RM 6.00
10R = RM 13.00
11R = RM 23.00
12R = RM 30.00

Extras :
* xde jumlah minimum yg ditetapkan.. x kesah nak print sikit mane pun..
* klu nak senang, korang asingkan2 gamba yg nak di print tu dalam folder siap2.. bile nak upload nnti senang.. select all je.. then saiz gamba tu plak isi je bape keping nak kt kotak yg disediakan
* nnti last tu die ade tnye samada nak scale gambo ke tak (supaya mase menghupload jadi cepat), korang pilih NO.. biar la lame pun, tp gamba nnti cantik..

Boleh Percaya Ke??
BOLEH DIPERCAYAI, sebab aku dah pun cuba.. tengok ni..
album ni siap balut supaya gamba x rosak..


"convenient online photo printing service to all !! with each 4R print at only RM 0.30 (current promotion) and free delivery* for orders above RM 35.00, you'll get your money worth! Not forgetting the time you saved travelling too! "



20 November, 2009

Pre-Wedding @ Just Married Bridal


Just Married Bridal

(Pre-Wedding)

RM 1,800 (n.p)
(- 50% Discount @ Pameran Pengantin PWTC)

so..

Fotografi Studio RM 900
Outdoor + RM 200 (optional)

***

baju 5 pasang (L&P)
mekap & hair do
ekseseri
hand bouquet
unlimited pics

dapat ape?
1 pc 12X15 potrait F/T
25 poses 8X12 album (10 design)
21 poses 5R mini album
1 pc 10R T/T
12 pcs 4R photo
all pics given (burn in CD)

Free Gift (pilih 3)
yg dipilih :
5 poses extra (add to 8X12 album)
1 pc 10R T/T
album casing (mcm briefcase tu..)

[2 pcs 10R + 12X15 potrait = 1 pc 16X20 potrait] - ni klu nak tukar la..

berbaloi kah?


** klu nak promotion best2.. g kt pameran pengantin.. normally, promotion tu valid utk 1-3 tahun (tp kene letak deposit la time pameran tu) **



19 November, 2009

Housemates Wanted !! (Disember 2009) ~ Taman Sri Serdang, 43300 Seri Kembangan, Selangor

HOUSEMATES WANTED !!
(Kekosongan untuk 2 orang)

- pompuan
- islam
- bekerja
- rumah teres di taman sri serdang (belakang maybank sri serdang)
- 2 bilik (1 bilik 2 org)
- 1 bilik air
- bilik lengkap dgn almari baju
- ada kipas syiling
- ada peti sejuk
- ada meja makan
- ada set ruang tamu lengkap
- ada tv
- kelengkapan dapur lengkap
- rumah cantik & selesa
- sewa bulanan RM 125 (seorang)
- kemasukan Disember 2009
- deposit 1 bulan + api air

berminat ?? sila call 012-343 8168
(no sms plz)


tks.
19 november 2009


09 November, 2009

SPAMING ~ Junk Mail

SPAMMING! Apa itu Spamming? Ia adalah suatu aktiviti penyalahgunaan sistem saluran maklumat elektronik bagi tujuan penghantaran pesanan dan maklumat yang tidak dikehendaki secara pukal atau dalam kuantiti yang banyak. Spam lebih dikenali dalam bentuk e-mail, namun terma tersebut adalah juga digunapakai bagi penyalahgunaan saluran maklumat lain seperti instant messaging (IM) spam, newsgroups spam, spam di laman blog, guestbooks spam dan juga spam di perkhidmatan pesanan ringkas (SMS).

Pengiklanan menggunakan spam, sebagai satu cara mudah dan murah untuk mengiklan produk, kerana kos ditanggung oleh ISP (Internet Service Provider) seperti Jaring dan TM Net. Oleh kerana bilangan spam yang terlalu banyak, 'spammer' menjadi sukar untuk dijejaki dan dikenalpasti identiti mereka. Spam telah menjadi satu penyakit di dalam dunia elektronik. Ia menyebabkan pelbagai masalah di peringkat pengurusan maklumat kerana memberikan kos tambahan kepada pengurusan pengkalan maklumat, kos bandwidth, kos penghantaran tambahan oleh pelayan e-mail dan pelbagai lagi.

CARA SPAMMER MEMPEROLEHI ALAMAT E-MAIL ANDA :

* Pendaftaran e-mail di laman web awam.
* Pendaftaran e-mail kepada aplikasi program.
* Organisasi yang tidak bertanggungjawab menjual e-mail anda kepada pengiklan.
* Laman web perbincangan seperti forum, newsgroup dan sebagainya.
* Menggunakan spyware yang kemudian membaca e-mail dari address book dan menghantar kepada pengkalan data spammer.
* Pengumpulan alamat e-mail daripada bantuan laman-laman web rasmi dengan bantuan Spambot.

TINDAKAN YANG PERLU DIAMBIL SEKIRANYA MENERIMA SPAMMING-MAIL :

1. Jangan mengirimkan aduan anda ke pengirim spamming-mail.
2. Kirimkan aduan anda pada Internet Service Provider (ISP).
3. Bila domain alamat anda @yahoo.com , sila rujuk ke http://help.yahoo.com/help/us/mail/read/read-22.html
4. Jika menerima spamming e-mail yang beralamatkan @yahoo.com atau @yahoo.co. jp , sila majukan spamming-mail tersebut ke abuse@yahoo.com

13 LANGKAH PENCEGAHAN SPAM

1. Guna e-mail lain (selain e-mail untuk perniagaan) sewaktu berurusan.
2. Guna kemudahan penyekatan junk mail/spam filtering dan popup blocker.
3. Guna perisian anti spam, anti virus, anti spyware dan firewall di pc anda.
4. Jangan setuju kepada site yang menjanjikan bahawa alamat anda akan dihapus dari suatu senarai spamming-mail.
5. Janan melakukan "unsubscribe" kerana spammer dapat memastikan bahawa e-mail anda diterima dengan baik.
6. Jangan membuat capaian kepada laman web yang dicadangkan dalam spamming-mail tersebut.
7. Jangan klik pada setiap link di setiap spam yang anda terima.
8. Jangan bertindak balas kepada e-mail spamming.
9. Jangan menggunakan "catchall e-mail".
10. Aktifkan anti-virus dan firewall pada pc anda.
11. Aktifkan anti-relay pada sistem server e-mail.
12. Papar penulisan dengan menggunakan gabungan dalam bentuk gambar atau gunakan javascript.
13. Bila membaca e-mail seperti outlook express, pastikan membaca dengan "plain text" bukan html.

SALURAN ADUAN JENAYAH SIBER :

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia
Hotline : 1-800-888-030 / e-mail : aduanskmm@cmc.gov.my / http://www.skmm.gov.my


SUMBER :
IT Bersama iDEC,UPM Bil. 04/2009

30 October, 2009

Through My Window


Through My Window – Bunkface

Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it's just another day
Telling me why, I'll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

CHORUS

Now there's me....and you
And we are not alone
You…and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me

Me....and you
And we are not alone
diff.....rent view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could "be so real"

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore



** sedap gak lagu neh **

CrEdiT tO malayapark & http://everyoneconnects.net/ & cik bun

28 October, 2009

.. MaCaM2 CeRiTa ..

salam

lame giler x hupdate blog nih.. asek hupdate blog yg satu itew shj.. aku rase mcm terajin plak nk hupdate blog nih.. n hope aku akan selalu terajin utk menghupdate blog ku ini..
InsyaAllah..

mcm2 nak cerita ni sbnrnye.. tp x tau nak mule tang mane..

awal oktober lepas aku dh amek exam PTK. dua2 part dah setel. kursus & laporan. Alhamdulillah.. skrg ni juz tunggu result je.. hope semua ok.

selang seminggu lepas PTK, aku g exam KPSL utk jwtn Pen. Pegawai Tadbir (N27). x tau nak ckp ape psl KPSL ni.. soklan esei, tp open book. xctly aku pun x mengharap sgt utk dpt N27 ni, cuma wat mase ni aku juz nk cube je.. klu dpt, itu rezeki. klu x dpt, xpe..

pejam-celik-pejam-celik dh nak abis tahun 2009. sekejap je aku rasa.. musim2 nih ramai kawan2 yg kawen.. bulan 11 & bulan 12 ni aku dh blok siap2 tarikh kawen kawan2 aku.. InsyaAllah klu x de ape2 hal, aku datang.. btw, congrats utk kawan2 yg dah & bakal mendirikan masjid x lama lagi..
- aida (dsk)
- sae (dsk)
- kak ina (housemate)
- noreen (smkd)
- adut (smkd)
- norze (dsk)
- ida (star)
- fieza j (dsk)
sape lg ek..??

baru2 ni aku mimpi tentang seseorang. tibe2 je aku teringat kt dia. sihat ke dia? sakit ke dia? gembira ke? sedih ke? aku x tau ape keadaan die skrg ni.. cik bun ckp bg tau bile mase sesuai. tp aku pun x tau bile mase yg sesuai. aku rase bersalah mcm ni. maaf kan aku.
minggu ni kurang bz sket. sbb mak outstation.. aku pun selalu la layan fb. tibe2 giler bile dpt men fb. huhu.. best gak fb ni.. sbb ada game. tp awas. sbb pendaftar dh kuarkan surat a.k.a peringatan psl jaringan sosial (ayat dlm tu ler) - fb, myspace, frenster etc. tp so far, U** x blok lg fb ni.. masih boleh men game dgn suka hati. :D
Nurhafizah Matsah

Create Your Badge
rancangan masa depan plak macam2.. semalam baru submit application utk sambung degree. wat pjj uum. harap2 dpt.. apply same dgn taa.

ckp psl taa, teringat sesuatu. mcm kelakar pun ada. kawan mase kt poly yg x berapa nak kawan.. klasmate biasa2 je.. :D ape pun, aku dgn taa ada misi yg belum selesai. InsyaAllah.. hope ape yg aku n taa rancangkan ni jadi kenyataan.

hana (dsk) - klasmate mase kt poly. penah jadi roomate aku. penah jugak jadi kawan emel (ape tu?? hihihi) dah selamat bersalin kelmarin (27 Oct 2009). dapat baby girl (3 kg). x tau bile dpt g melawat die.. die berpantang kt umah mak die, mantin. tahniah ye hana!

bulan november nnti ade plan nak g holiday dgn geng power rangers.. tp mybe x semua power rangers ade.. tp xpe, sekurang2nye dapat gak melepak2 slps sekian lama tinggalkan tabiat tu..

hmm.. baru2 ni aku sempat jumpe semah. klasmate dsk gak. aku g umah die. mase die kawen, x dpt nak g.. die dah ade anak sorang, baru dpt jumpe.. umah die cantik, mcm chalet.. hehehe.. aku suke umah ko semah.. ape pun, die bahagia dgn kehidupan die skrg ni.. (kelakarnye ayat aku. hahahha)

lepas raya aku dpt spent time dgn kawan2 kt kampung. sume dpt jumpe.. best gak. g karaoke.. g berendam kt jeram toi.. g makan2.. g men bowling.. n yg plg last, g berendam kt kolam air panas. best la.. tp tu la, nak harapkan time2 camtu je la dpt jumpe n lepak same2.. masing2 bukan dok setempat.. mmg payah nk jumpe..

bisnes plak Alhamdulillah.. syukur sgt2.. ramai yg membeli.. time kasih byk2 ye.. hmm.. byk barang baru, tp x sempat nk hupdate.. nnti yek.. kdg2 aku rase penat dgn bisnes ni, tp xkan nak stop kan..? duit kawen tu.. hihihii..

*
*
*
x tau dah nak citer ape lg.. nnti2 sambung lagi..

17 August, 2009

::edisi enterpreme ~ Part VI ::

hahaha.. sabar2.. jangan muntah dulu.. ade byk lg gambo nk hupload nih..

Bile?
16 Ogos 2009 (Ahad)
Kul bape?
Pagi - Petang
Kat mane?
Kampung Morten, Melaka
Buat ape?
Saje2 amek gambo.. xde keje..
t.a.p.i
yg paling bestnye dpt jumpe che pah, ayu, sue & dila..
ghindu sgt.. lame giler x jumpe..
kesimpulan ?
walopun penat, berpanas, rimas.. tp mmg BEST. bukan sbb bergambo tu.. tp sbb dpt jumpe kawan2..
*
*
*
~ Sedikit tentang Kampung Morten ~
xctly ni 1st time aku pegi.. aku x tau pun kewujudan kampung kt tengah bandar ni (area tesco -melaka sentral) .. klu g sane, korang msti kompius.. ni umah orang ke, umah hiasan ni.. lawa2 semua.. mcm2 konsep.. tp tgk dlm umah ade je org..
then, umah yg ktrg singgah ni Che Pah yg pilih.. umah ni berkonsepkan perkahwinan melayu.. so, dlm umah tu complete segala benda hiasan perkahwinan zaman dolu2.. (baju pengantin, bilik pengantin, pelamin)..
teruja gak masuk umah tu.. bukan ape, hiasan die mcm kt muzium.. borak2 dgn tuan umah.. die ckp mmg die tinggal situ.. haa?? aku mcm x caye je.. bayangkan ek.. umah tu umah kite, tp sape2 bolah dtg melawat.. pastu segala mende dlm umah tu kene hias ala2 mcm kt muzium.. bile agaknye dorang rehat? privacy? langsung xde.. ruang tamu n bilik ok lg.. bile pegi dapur.. lagi la aku x caya.. mmg ingat kt muzium dah.. tp situ la tempat makcik tu masak.. peralatan sume klasik2.. mcm perhiasan je semua..
hmm.. boleh tahan die hidup mcm tu.. klu aku la kan.. x usah la..
owh, lagi satu.. ayu ckp penduduk kt situ dapat peruntukan dr kerajaan untuk buat umah camtu.. tp syaratnye cam tadi la.. umah jadi ala2 tempat pelancongan.. ishk, x reti la aku nk ckp umah ni umah yg jenis camne.. better korang g sendiri tgk..

tu je kut nk citer psl Kampung Morten ni.. lastly, korang sila muntah tgk gamba aku ni ye.. daa..

:: jangan pandang belakang ::

:: opps!! jgn wat mcm ni.. x baik tau! ::

:: ok la, ok la.. kite syg awak.. ::

:: lup u, lup me ::

:: syyyhh.. rasia.. ::

:: barisan kru petang tu.. ~ Che' Pah, Ayu, Sue & Dila ::

:: tengah panas nih.. ::

:: hamboi2 Sue.. pose x hingat2.. ::

:: doakan kami ya ::

:: dipaksa duduk atas pelamin ~ sungguh klasik! ::

:: ko wat ape tu Sue?? ::

:: ini dapur betul2 + dapur hiasan ::
~ aku agak heran camne makcik tu masak ?? ~

:: Dila, Sue, Ayu ::

:: merah = bunga ::

:: bilik pengantin yg klasik ::

:: suke la gamba ni.. hehehhe "

:: thanks kawan2.. ::

:: jangan korek idung orang peliss!! ::

:: Sue ni mmg la.. kaber2 sket keti tu.. hihihi.. ::

:: Sue yang tembam ::

:: bisik2 ::

:: Che Pah si tukang mekap ::

:: dapur betul + dapur hiasan ::

:: menuju sesuatu ::

:: buddy ::

:: Sue tengah mengumpat. hahhaha ::

:: bile yg betul2 pnye nih..? :p ::

:: happy together ::

:: Sue lagi.. lagi2 Sue.. ::

:: ishk, malu ler.. ::

:: Dila ::

:: incik tunang ku ::

:: mane ktrg?? ::

:: kami yg menyerlah.. hahaha ::

:: fiza-sue ::

:: aku mcm tergeliat ja.. ::

:: gadis2 perasan anggun ::

:: jgn tolak ::

:: Che Pah - Ayu ::

:: Sue-Ayu-Dila ::

:: seronok je kan.. ::

:: bunga merah & baju merah ::

:: ewah2.. ::

:: incik tunang & cik tunang ::

:: tengok cermin yg klasik ::

:: iye.. org tau.. awk sayang org.. ::

:: dgn tuan umah ::

:: klu ade lembu ni, sure kene kejar ::

:: x complete lagi.. ::

:: kami kawan ::

:: Ayu ~ hilang @ melaka sentral ::

:: beca ::

:: jangan la tgk2 org! ::

:: Ayu-Fiza-Sue ::

:: merah makngah ::

:: fiza ::

:: suke gamba ni.. ::

:: kami ::

:: ape kene la Sue ni.. ::

:: Sue amek berkat ::

:: korang mmg suke posing ::

:: posing skema ::

:: perasan macho ::

:: merenung masa depan ::

:: ni umah tipu2 ::

:: melompat lebih tinggi ::

:: bile dapat jumpe korang lagi ni.. ::

:: poyo jer.. ::

:: kete tu.. bukan korang.. ::

:: posing sementara tunggu Sue yg sesat ::

:: Sue yg x sabar2 nak naik pelamin ::

:: Che Pah ni.. ::

:: itu kami ::

:: gelak2 ::

:: aku sayang korang.. ::

ok, sekian sahaja untuk kali ni.. hehhee.. dh abis dh.. xde lg.. okeh..

note :
che pah - thanks mekapkan aku
ayu-hp ko tu.. ingt sikit kt ktrg ek..
sue-buat lah pilihan terbaik (ade makne ni..)
dila-nice to meet u

take care ye kengkawan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails