:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

20 August, 2008

Peperiksaan Perkhidmatan Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan)


Peperiksaan Perkhidmatan Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan)
25 - 26 Ogos 2008
Bilik Senat, Tingkat 1, Bangunan Pentadbiran, UPM




aku citer sikit pasal exam ni.. exam ni aku kene amek dalam tempoh setahun dari tarikh aku lapor diri. so, aritu iklan kuar, aku apply la.. exam ni kene apply, klu x apply, x dipanggil nnti..
exam ni ade 3 bahagian ;

Bahagian I
Ujian Menaip 18psm Bahasa Malaysia & Calon-calon dikehendaki lulus ujian ISAC (Dikendalikan oleh INTAN)

Bahagian II
Panduan Pengurusan Pejabat, Arahan Keselamatan dan Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam (PKPA)

Bahagian III
Perintah Am dan Peraturan-peraturan Pegawai Awam

exam ni objektif, kecuali utk Bahagian I. exam ni bleh bawak buku untuk rujukan. tp kan, kawan2 aku yg dh penah amek exam ni ckp, x sempat pun nk bukak buku nnti.. masa suntuk sgt.. aku pinjam buku rujukan dari bos lame aku. pinjam dah lame, tp baru malam tadi aku bace. tergolek2 aku bace buku2 tuh.. lame dah x study.. aku sempat bace 1 bab je, pastu aku pengsan sampai pagi. hahahhaa..


ape pun, aku masih ade lbh kurang 4 hari lagi utk study.. tah study tah tidak nnti ni.. aku harap sgt lulus exam ni.. tp klu x study, camne nk lulus kan..?? apo la..

21 - 31 Oktober 2008 plak aku g kursus induksi. biasanye org g kursus induksi dulu, pehtu baru exam.. tp aku ni exam dulu. tu yg payah tu.. sbb klu dh g induksi tu at least tau la serba sikit psl gomen ni..

aku akan cuba yg terbaik..


2 comments:

Saiful Ramadzan b. Hairani said...

em, betul2.. kena study. rajin2. well td tangkap gambar kn? post la buku2 tebal tue.. hhuh.. nanti org plak nak kena study oww.....

fiza said...

esok la upload gamba. kene carik cable hp dulu utk transfer.. pasni pas buku2 tu kat awak ek.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails