:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

21 May, 2009

"DIPLOMA TAK SETARA"

Harap maaf, dukacita dimaklumkan permohonan Saudara/i yang bertarikh (16/04/2009) adalah tidak berjaya
Catatan: DIPLOMA TAK SETARA
Terima kasih dan cuba lagi di masa hadapan.

huh!! betul2 sedih.. ni result yg aku tunggu2 selama ni. aku apply degree HR kt U8M, part-time.. mmg harap sgt la dpt.. tambah2 klasmet poly (Ayu & Sue) dah nk msk sem 3 dh (klu x silap la).. tapi, aku x dpt..

aku dh call, tnye nape aku x dpt..
jawapan nye..

diploma x setara ni ada 3 kemungkinan ;

1) diploma luar yg x dpt disahkan oleh MQA
2) diploma yg mmg x kene bidang (x berkaitan)
3) diploma x cukup syarat - kurang dari 3 tahun

dah sah2 la aku nye tu termasuk dlm yg no. 3 tu kan..

sedih sgt time ni.. U7M pun reject sbb alasan yg same.. ni U8M plak. aku dh rase mcm give-up sgt psl ni. mcm malas dh nk pikir sambung stdy ni.. tp ye la.. keje gomen ni, sampai bile nk kt takat ni klu x smbg stdy kan..

kdg2 terpikir gak.. salah aku ke amek dip kt poly..? dip tu 2 tahun.. bukan aku yg mintak 2 tahun.. klu sume U kt mesia ni gune alasan yg same.. sampai bile aku n sesape je yg senasib dgn aku, akan dpt peluang utk smbg stdy dlm bidang yg kt minat?

ok2. msti korang ckp U48M kan ade.. mmg la.. aritu aku x apply sbb dh lambat.. tau2 dh tutup dah.. tp kt situ course yg 'betul2' HR xde.. aku dh cek.. yg 'iras2' tu mmg la ade.. aku x minat.. tp klu dh xde pilihan, aku rembat je nanti..

ape pun, aku mmg sedih, n btl2 kcwa dgn kptsn ni..

aku siap ckp kt Dr. tu nk wat rayuan.. die ckp xyah la.. sbb mmg x leh.. (senang je kan)
xpe la... abaikan.

3 comments:

Shima Sulaiman said...

pelik la diorg ni...poly tu bkn under kementerian ke? dah tentunya diorg yg offer course tu buat 2 thn je..apa la diorg ni...w/pun akak ni x-U yg fiza mintak, akak pun x paham requirement diorg ni tinggi sesgt..sabar la ye..

Saiful Ramadzan Hairani said...

UiTM ada ape? cume kena 'rajin' la.... course susah.

fafarara said...

tkperla akak..moga laen laki dpt la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails