21 May, 2009

"DIPLOMA TAK SETARA"

Harap maaf, dukacita dimaklumkan permohonan Saudara/i yang bertarikh (16/04/2009) adalah tidak berjaya
Catatan: DIPLOMA TAK SETARA
Terima kasih dan cuba lagi di masa hadapan.

huh!! betul2 sedih.. ni result yg aku tunggu2 selama ni. aku apply degree HR kt U8M, part-time.. mmg harap sgt la dpt.. tambah2 klasmet poly (Ayu & Sue) dah nk msk sem 3 dh (klu x silap la).. tapi, aku x dpt..

aku dh call, tnye nape aku x dpt..
jawapan nye..

diploma x setara ni ada 3 kemungkinan ;

1) diploma luar yg x dpt disahkan oleh MQA
2) diploma yg mmg x kene bidang (x berkaitan)
3) diploma x cukup syarat - kurang dari 3 tahun

dah sah2 la aku nye tu termasuk dlm yg no. 3 tu kan..

sedih sgt time ni.. U7M pun reject sbb alasan yg same.. ni U8M plak. aku dh rase mcm give-up sgt psl ni. mcm malas dh nk pikir sambung stdy ni.. tp ye la.. keje gomen ni, sampai bile nk kt takat ni klu x smbg stdy kan..

kdg2 terpikir gak.. salah aku ke amek dip kt poly..? dip tu 2 tahun.. bukan aku yg mintak 2 tahun.. klu sume U kt mesia ni gune alasan yg same.. sampai bile aku n sesape je yg senasib dgn aku, akan dpt peluang utk smbg stdy dlm bidang yg kt minat?

ok2. msti korang ckp U48M kan ade.. mmg la.. aritu aku x apply sbb dh lambat.. tau2 dh tutup dah.. tp kt situ course yg 'betul2' HR xde.. aku dh cek.. yg 'iras2' tu mmg la ade.. aku x minat.. tp klu dh xde pilihan, aku rembat je nanti..

ape pun, aku mmg sedih, n btl2 kcwa dgn kptsn ni..

aku siap ckp kt Dr. tu nk wat rayuan.. die ckp xyah la.. sbb mmg x leh.. (senang je kan)
xpe la... abaikan.

3 comments:

Shima Sulaiman said...

pelik la diorg ni...poly tu bkn under kementerian ke? dah tentunya diorg yg offer course tu buat 2 thn je..apa la diorg ni...w/pun akak ni x-U yg fiza mintak, akak pun x paham requirement diorg ni tinggi sesgt..sabar la ye..

Saiful Ramadzan Hairani said...

UiTM ada ape? cume kena 'rajin' la.... course susah.

fafarara said...

tkperla akak..moga laen laki dpt la..