:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

11 June, 2010

Cerita Tentang Nikah ~ 28 Mei 2010

sorry.. lame giler x hupdate..
bz.. hehhehe

mcm2 nak cerita kat sini..
cik fiza, eh.. pn. fiza & cik bun dh selamat menikah pd 28 Mei 2010
nikah lepas Asar. wat kat rumah.

utk nikah ni semua sy wat sendiri.
mekap sendiri
baju sendiri
aksesori sendiri
bilik perantin hias sendiri
mini pelamin pun buat sendiri

ade org ckp, name pun raja sehari kan, watpe nak susah2 wat semua ni.. tempah je kat org.. 
MUA kawen pun amek org lain mekap..

biar la ape org nak cakap. aku dh berabis banyak duit utk semua ni.
aku nak bukak bridal sendiri. aku bukan ckp 0.
bukan cerita heboh sana-sini, tp habuk pun xde.
so, biar aku wat sendiri.
buruk ke, cantik ke,
aku punye pasal.

tp Alhamdulillah, semua kata cantik !
aku pun puas ati.
:)


mini pelamin yg aku wat.. n dibantu oleh kawan baek.. cikin.
bile ingat pelamin ni, sedeh tau.. huwaaaa..
kin, ko ingat x ade org nanges belakang pelamin nih..?
sampai rase mcm xmo kawen pun ade.
rase mcm nak lari rumah pun ye..
***
apepun, semua dh selamat !

bilik perantin pun wat sendiri gak. panjat sana, panjat sini..
siap jugak akhirnya..


 klu nak tengok gamba lain + lagi banyak gambar.. sila add facebook (Nurhafizah Matsah)
atau
bleh tengok kat

Alhamdulillah, semua berjalan lancar, even lari sikit dari time sebenar utk menikah..
petang tu agak kelam kabut sbb mekap sendiri kan, n + pulak dgn sedara mara yg same2 berebut cermin nak mekap.. huhuhu.. sian perantin.. tp perantin tetap gorjes ye.. hehhehee

yg paling best + happy, my 'mak' datang..

thanks Prof. sbb datang !

dengan sekali lafaz, kami sah sebagai suami-isteri..


lepas nikah, berlaku la drama kesedihan melampau ! hahahha... tp time tu mmg betul2 sedih tau.. air mata x henti2..
 aku xleh tengok mak aku nanges.. huhuhu..

kenape lak nanges??
sedih la.. sebab..
mengenangkan betapa bersabarnye cik bun melayan kerenah aku..
mengenangkan bermacam2 dugaan yg datang sblm nikah..
dan
aku tersangat bersyukur dgn ikatan ini..


Alhamdulillah.. cik bun aku punye ye !!

3 comments:

@ty_farEd said...

waaa...make up sendiri...cantik nyer..!! pandai u make up ek... :)

fiszah_pjo said...

cantik nye puan Fiza ni..so suweet in blue..pandai la, sume pon wat sendri..untung dan save bajet kan..puas aje ble tgk hasil sndri ni..sy bukak blog personafiza bridal tp tak tau ape yg takkena, takleh view la...blank je..nk tgk pakej kahwin pon tak leh..huhu

f.i.z.a said...

aty : thanks !

fiszah : mmg puas ati bile tengok hasil tangan sendiri. hehhe.. awk bukak gune mozilla atau google chrome mybe ok.. tp klu xleh bukak gak, myb problem dgn internet awk kut.. sbb dh try suh member tmpt lain bukak blog, ok je plak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails