:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

09 July, 2010

beranak spital kerajaan ke spital swasta??


nanti nak beranak kat spital kerajaan ke spital swasta ek??

hukhukhuk.. ngandung pun blom, dh pikir nak beranak kat spital mane.. 

hahaha...


6 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

sy kt kerajaan je kot..he3...peralatan kt kerajaan lg complete dr swasta... :)

Mamajenn said...

oiii kasi buncit dulu perut tu br leh buat entry camni...klu x, seram sejuk tu x leh nak feel sgt hahahaha

Beautiful Disaster said...

beranak tu tak kisah sangat. tapi journey 9 bulan tu. kalau dengan private, yelah nama pun bayar kan. dia akan check awal2 lagi samada anak kau ok or tak. at least senang kau nak cure baby kau dari awal. dari dalam perut lagi kau dah boleh tahu.

1 yang aku tak agree dengan hospital kerajaan is dorang tak scan masa baby dalam perut. scan pun macam dah tujuh bulan baru nak scan. benda macam tu macam susah tau. sbb kau tak blh nak tau kedudukan baby kau mcm mana. mmg dorg ada cara dia, tapi macam tak complete.

bersalin mmg private bestlah kan. semua benda dia layan baik. tp tengok hospital gak. cuma keselesaan tu berbezalah.

~ thalhazlin ~ said...

hee. tak salah pk masa depan. entah ek. kalau swasta lebih selesa, tapi bab keselamatan tu.. gomen kot yang lebih banyak facility esp bekalan darah etc..? hee

ElyaElmo said...

better swasta dear...
cuz gov ni tak jaga btol2..and bnyk kes derang salah jahitt..hu3
klo ade rezeki g laaa swastaa k...

SURIA AMANDA said...

better pi swasta la...walau mahal tapi berbaloi2..especially beza layanan nurse swasta ngan kerajaan..nurse swasta lebih bersopan santun..nurse kerajaan..sendiri mau ingat..bukan nak kondem tapi mmg kenyataan nurse kerajaan agak kureng...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails