:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

31 March, 2010

kaler tema ke tema kaler?? ape2 je lah !


kaler tema utk majlis sanding aku nanti :


H.I.T.A.M

pelik? entah la.. aku pun x tau apsl tetibe nak wat kaler tu.. baju sume dh ada.. serba hitam. cuma maniknye tu ade sikit2 kaler merah-maroon. gamba tu jumpe kt gugel ye.. harap maklum. gamba baju sebenar nnti la aku publish.. x rasia pun.. bukan artis nk rasia2.. nnti2 aku upload ek..

aku xnak pakai tudung merah-maroon, tp nak pakai hitam gak. klu bleh manik yg kt depan tu pun nak kaler itam gak.. jenis sarung camni je kut nnti.. tp aku nk tgk kesesuaian muka aku dulu pakai tudung jenis ni.. 


aku nak pakai serba hitam. veil pun hitam.. hehhehe..


jenis viel x decide lg.. kene g kedai baru tau jenis cemane sesuai.. yg atas tu gamba jumpe kt gugel.

bunga tangan nnti aku nak guna bunga camni :

rose segar merah terang. nk ikat same camtu..

kasut plak x pasti sama nak pakai yg jenis kosong camni :
atau jenis yg kilat2 camni :
ape yg penting, kasut aku bertutup. bertutup dgn tujuan menutup jari2 aku yg buruk tu. :p

cik bun pulak akan pakai kot serba hitam camni :


kat poket tu selit bunga ros merah 1. hehehe..

biasa je kan? tp ade yg ckp luar biasa.. sbb jarang org wat tema serba hitam. tp x semua 100% hitam. aku selangkan dengan kaler merah & putih sikit..

contoh mcm pelamin.. aku nak wat kaler merah + putih.. x de hitam.. kang hitam gak, x nampak pulak aku kat situ.. hihihi.. 


cuma stage tu aku nak letak karpet bulu2 putih.. yg merah cuma background + bunga2 je..

kek pengantin pulak nak bertengkat2 kaler putih-merah-hitam. and cup cake haruslah menepati tema aku nnti..


korang rase ok ke tema kaler tu?? (ade ke org bace blog aku nih?) mak bising gak, sbb dulu tunang dh kaler camtu.. cuma mase tunang lebih kaler merah.. intan ckp mcm pompuan sihir je bile tgk aku pakai baju tu.. huhuhu.. haruskah aku tutup je telinga n teruskan tema ni?? sblm cik bun bising lagi.. ~ aku ni asek tukar kaler tema je.. ~

hmmm..

ok la, nnti citer tema belah cik bun pulak ye..


NIKAH - Connecting People [Halal Way]

24 March, 2010

ape saye nak buat??

25 Mac 2010 (Khamis)
- Siapkan keje2 tertangguh
- Daftar Subjek
- Borang CTR
- Buat Bajet
- Design kad kawen
- Nak mekapkan orang.. (anyone??)

26 Mac 2010 (Jumaat)
- Siapkan keje2 tertangguh
- Semban?? ~ not sure
- basuh baju
- jahit langsir
@
- umah along.. (mak ade.. bleh mekap mak. hehhehe)

27 Mac 2010 (Sabtu)
- jalan TAR ~ layah + inner + tudung utk nikah
@
- button batch (penanggah) @ CM
- Nilai 3 ~ door gift + bunga + paper bag (tp colour tema x decide lagi.. hadoiii)
- survey spa

28 Mac 2010 (Ahad)
- sambung ape yg x sempat beli atau carik.
- puchong ~ alas kaki

29 Mac 2010 (Isnin)
- nak cuti ke nak keje??

14 March, 2010

sangat banyak..

sangat serabut..
sangat banyak mende nak dibuat..
assignment x siap lagi..
x study lagi utk mid-term..
kad kawen x tempah lagi..
alamat kawan2 x kumpul lagi..
minggu depan audit..
x ready lagi..
sangat pening kepala time ni..

12 March, 2010

JAWATAN KOSONG @ UPM

!! sticky mode till 12 Mac 2010 !! scroll down 4 d latest post. tq.

JAWATAN KOSONG @ UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
Tarikh Tutup : 12 MAC 2010
Cara Mohon : Online di SINI <-- sila klik

http://pendaftar.upm.edu.my

Senarai Jawatan Yang Ditawarkan :



1JURU X-RAY GRED U29
2JURUKUR BAHAN GRED J41
3JURURAWAT GRED U41
4JURURAWAT PERGIGIAN GRED U29
5JURUTEKNIK GRED J17
6JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT17
7JURUTEKNIK PERUBATAN GRED U19
8JURUTEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN GRED U29
9JURUTERA GRED J41
10JURUUKUR BANGUNAN GRED J41
11PEGAWAI KEBUDAYAAN GRED B41
12PEGAWAI KESELAMATAN GRED KP41
13PEGAWAI KEWANGAN GRED W41
14PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN GRED N17
15PEGAWAI PENERBITAN GRED N41
16PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q47
17PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q53
18PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q41
19PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q43
20PEGAWAI PENYELIDIK SOSIAL GRED N41
21PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN SISWAZAH GRED DG41
22PEGAWAI PERTANIAN GRED G41
23PEGAWAI PERUBATAN GRED UD43
24PEGAWAI PSIKOLOGI GRED S41
25PEGAWAI SAINS GRED C41
26PEGAWAI TADBIR GRED N41
27PEGAWAI VETERINAR GRED G41
28PEKERJA AWAM GRED R1
29PEMANDU KENDERAAN GRED R3
30PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1
31PEMBANTU PERTANIAN GRED G17
32PEMBANTU TADBIR ( KEWANGAN ) GRED W17
33PEMBANTU TADBIR ( PERKERANIAN/OPERASI ) GRED N17
34PENOLONG AKAUNTAN GRED W27
35PENOLONG PEGAWAI BELIA DAN SUKAN GRED S27
36PENOLONG PEGAWAI PENERBITAN GRED N27
37PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN GRED U29
38PENOLONG PEGAWAI SAINS GRED C27
39PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N27
40PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F29
41PENOLONG PEGAWAI VETERINAR GRED G27
42PEREKA GRED B27
43PUSTAKAWAN GRED S41
44TUKANG K2 GRED R11
45TUKANG K3 GRED R9

08 March, 2010

:: BRIDE-TO-BE ::



1. Borang Nikah
- Cik Bun -done
- Cik Fiza -done
2. HIV Test
- Cik Bun -done
- Cik Fiza -done
3. Gambar -done
4. Kursus Kahwin -done


HANTARAN ~ for Cik Bun
1. cincin -done
2. kemeja + tie  -done
3. kasut -done
4. purse + belt -done
5. perfume -done
6. jam -done
7. sejadah + buku2 agama -done
8. kek
9. buah2
10. coklat -amir
11. sirih junjung
12. towel -ina
13. toileteries


HANTARAN - for Cik Fiza
1. mas kahwin + jam -done
2. baju persalinan -done
3. kasut -done
4. handbag -done
5. perfume -done
6. duit hantaran -done
7.  hp/laptop
8. kek
9. buah2
10. manisan
11.sirih junjung


1. dulang hantaran -done
2. spray jadi putih -done
3. alas dulang
4. hiasan (reben)
5. bunga segar


BAJU


1. Baju Nikah
Cik Fiza
* Tudung -done
* Corset (Putih) -done
* Butang Salut (Putih) ~ tak jahit lagi..
* Veil Biru -done
* Kasut -done
Cik Bun
* Songkok + Sampin


2. Persalinan + Aksesori -done


3. Malam Berinai - songket


4. Sanding
* Baju Hitam -done
* Butang Salut -done
* Kain ~ angah jahitkan lace
* Veil Hitam -done
* Tudung hitam -done
* Kasut hitam -done


5. Tandang
* Gold -done
* Veil cream -done
* Tudung cream -done
* Kasut
* Corset -done
* Butang Salut -done by intan


JEMPUTAN
kad -done
Door Gift -done
*Yasin -done
*Mini Mug -done
Door Gift (VIP) -done
* Deco Plate -done
Paper Bag -done
Alamat kawan2 -90% done
Tagging TQ


PHOTOGRAPHER & VIDEOGRAPHER
Pre-Wedding (Just Married Bridal) 4 Mei 2010 (11.30 am) - done
*slide show -lagu tema adamaya
PhotoG : Nikah, Sanding, Malam Berinai & Tandang (dReyanzColour) 50% paid (50% mase dpt album)
PhotoV : Nikah ~ Nizam


LAIN-LAIN
Khemah (ayah) -done
P.A System (mak) -done
Papan Tanda
Button Batch (penanggah)
Bunga Manggar
Kerusi Julang (amir) -done

03 March, 2010

ini bukan entry lucah !




aku hengat mende camni xde jual.. rupenye ade gak.. tp nun kt indonesia sane.. sape pulak yang nak tlg belikan. ni aku jumpe kt blog dia ni.. aku dh tnye dh, tp x pasti dpt ke tak.. huhuhu..

ni bukan corset tau. tp ni butt maximizer... ala, senang ckp, nak kasik bontot nampak besar. hahhaa

sesape tau mane nak carik mende alah ni??


note : tolong jangan gelak, ok!

02 March, 2010

cerita itu, cerita ini..

huhuhu.. lame giler x hupdate blog.. entah ape kene tah, tibe2 mood nak 'membelog' dtg..hehhehe.. blog pun aku dh tukar template.. yg lame tu dh hancus lunyai dah.. hope yg baru ni xde prob ler..

aku rase byk sgt yg nak diceritakan, tp x tau nk start tang mane.. hmm..

:: k.e.r.j.a ::

1 Jan 2010 ~ sume dh tau kan psl s/u naik gred.. Alhamdulillah.. borang opsyen aku sain pd 8 Feb 2010.
naik gred & naik gaji. tp pembayaran gaji baru ni akan diback-dated kan.. hehhee.. so, name jwtn aku yg baru "SETIAUSAHA PEJABAT, GRED N27"

: s.t.u.d.y ::

14 Jan 2010 ~ aku secara rasminya dah jadi student Universiti Utara Malaysia.. sila ambil perhatian ye, bukan Universiti Putra Malaysia.. (aku penat nak jawab soklan, "nape x sambung kt UPM je??"~hadoiii..). aku wat public management. aku wat PJJ je.. dh register baru perasan jadual semester yg UUM kasi adalah selama 10 semester. fuuuhh.. 5 tahun tu.. larat ke aku nnti ni.. tp xpe la.. aku dh dpt peluang ni, aku xkan sia2kan.
kelas wat kt KPTM Cheras, sebulan sekali. aku amek 4 subjek. 2 subjek dpt transfer kedit.
kelas aku hari sabtu, start kul 8 pg sampai kul 12 tgh mlm. ahad lak start kul 1 ptg sampai kul 2.30 ptg. sebaik sebulan sekali.. klu tiap2 minggu, bleh pengsan wei.
aku same kelas dgn ta'a. same jugak dgn junior DSK (aziawati & ain) & senior DSK (kak herlina & kak nurul zaitul ~ abg tu mane yek??)
assignment haram aku x wat lg.. study utk mid-sem (19-20 mac 2010) lagi la tidak.. huhuhu.. mybe aku dh terbiasa wat las minit kut..

:: b.u.t.i.k.p.e.n.g.a.n.t.i.n ::

dh lame berangan nak bukak butik pengantin sendiri. kedai tu xde la.. juz wat bisnes dari rumah je dulu. brg2 dh beli sikit2.. yg penting2 tu dh ade dah.. kelas mekap pun dh pegi.. xctly asalnye aku nak wat utk kegunaan majlis kawen aku nnti. dh alang2 tu kan, baik terus melabur utk wat bisnes. blog PERSONA FIZA BRIDAL & BOUTIQUE dah launching pd 21 Jan 2010. InsyaAllah, klu jadi, nnti kawen aku, semua wat sendiri je.. :)

:: k.a.w.e.n ::

tarikh dh ada.. wat mase ni aku xmo announce dulu kt sini.. aku juz bg tau kengkawan terdekat je dulu.. persediaan lak, entah la.. aku pun x tau.. ape je yg aku dh siapkan..

kad kawen ~ masih belum tempah lg.. aku x reti la nak wat peta..(alasan).

kaler tema ~ aku x tau nak wat kaler ape.. bukan ape, byk sgt pilihan.. hehhee.. kate gune sendiri punye kan..so, sukati la nk pakai baju kaler ape pun kan.. hehehhee.. tah bile aku nk decide pun x tau.. tp baju adik badik aku dh belikan, kaler grey. dh siap tempah dh pun.. hmm.. x semestinya baju adik badik same dgn perantin kan.. :D

hantaran ~ dh beli sikit2.. tp ade lg yg x cukup

door gift ~ x beli lg.. tp dh decide ape nak beli.. cuma ade cadangan lain las minit.. nnti aku fikirkan blk..

andaman ~ sendiri punye.. almost complete.

tu je la nk citer.. nnti aku hupdate lg.. ingt nak letak gamba2 berkenaan, tp memandangkan pc aku ni baru je format.. n aku lak x jumpe mane aku simpan gamba2.. so, tulisan je la nmpknye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails