:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

04 July, 2013

[4th] Maternity & Baby Expo 2012

dah lama giler dalam draft
masa tules ni blom beranak lagi pun..
tp dah sarat

baru sekarang ada masa nak sambung..
---
nak citer pasal pegi ~

4th Maternity & Baby Expo
30 Nov - 2 Dec 2012
Mid Valley

1st time pegi expo macam ni..
rasa penat tapi best
sebab semua benda ada..
x payah pening2 nak pegi satu kedai ke satu kedai
siapkan duit je..

hahahhaa..

moh la tgk hasil tangkapan masa hari kejadian..



jumlah pelaburan : RM 900 ++

jom tengok ape yg dibeli ye..

(1) Autumnz electric steam steriliser & bottle and food warmer
(home & car use)

RM 160 utk dua2 set ni

(2) Rumble Tuff Breast Pump-Duo
RM 404 untuk set ini
(free gift : cooler bag, re-usesable ice pack & double zip-lock plastic)

(3) Tommee Tippee Breast & Feeding Bottle
RM 80.28 utk 5 botol

(4) breastmilk storage bottles (autumnz & bumble bee) 5oz
&
breastmilk storage bags (autumnz)
(double zip-lock bags)
RM 115 utk semua di atas
30 botol autumnz (free 15 storage bags) RM 28/ pack
10 botol bumble bee RM 22/ pack
25 double zip-lock bags RM 9/ pack

(5) Baby's wear
cloth diaper RM 25/ pcs
Pre-walk shoe RM 30/ 3set
Legging RM 35/ set
FOC bib

(6) Others
Sarung Nursing Pillow RM 15
Bath Support RM 14.90

itu je semua yg dibeli masa hari pertama.

next day tu pegi jugak, tapi just beli pampers sahaja
gambar nan ado
harga murah sikit dari harga pasaran
RM 28/ pack klu tak silap la..
lupa dah..
tapi tak beli banyak pun sebab last day size NB/ S dah sold out
---

bila ingat2 balik, rasa seronok sangat wat preparation untuk baby..
tapi, bila dah ada baby, lagi la seronok berganda-ganda.

apa yg dapat disimpulkan,
baby expo tak semua barang murah..
ada yang mahal gak
kene survey2 dulu sebelum pegi
stroller mungkin la murah..
yg lain2 tu rasanya biasa2 aje..
kalau murah pun, murah sikit je..
itu pendapat mmy la.. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails