:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

24 October, 2013

Rumah Ku Syurga Ku - Alhamdulillah

Alhamdulillah..
impian nak duduk rumah sendiri hampir tercapai
Syukur atas rezeki-Mu Ya Allah

time kasih incik asben sebab belikan rumah untuk mummy & adhwa'

proses kami mencari rumah tak lama dan agak tergesa-gesa jugak la
memandangkan harga rumah semakin hari semakin meningkat, memang buat kami tersangat la desperate

kami memang target beli rumah siap
baru atau lama tak kesah
sebab tak nak risiko rumah tak siap
dan yang paling penting dah tak nak menyewa lagi :p

dalam bulan Ogos kami start serius cari rumah
balik keje pegi round
malam pun ada
tengok mana yang sempat la..
survey internet dan tanye2 orang jugak

akhirnya jumpa gak rumah yang sesuai
jumpa masa round2 naik kereta..
bukan lah rumah idaman
(rumah idaman, corner lot - tak mampu)
tapi Alhamdulillah :)
rumah dah siap (2012)
rumah pun cantik..
last unit, beli dengan pemaju
masa jumpa pemaju tu ari ahad, isnin tu kami terus confirm
kene confirm cepat sebab last unit kan..
takut lambat nanti melepas :D

location rumah kat The Greens Semenyih
Taman Semenyih Mewah, Fasa 3
Intermediate, 2 story, 4R, 3B
20 x 70
harga RM 350,000

proses pembelian rumah kami ni agak cepat (agaknye la)
jumpa rumah hujung Ogos
(appt pemaju ahad, isnin byr deposit :)
submit loan September
banyak bank kami hantar. ada yg buat 1 nama, ada yg buat 2 nama
(cimb, bank rakyat, rhb, hong leong, ambank)
sign S&P Oktober
skrg ni tengah tunggu kunci
eksaited giler kut!!

masa g tengok rumah tu, tak ingat langsung nak amek gambar
blogger tak berapa tegar memang camni :p
layan gambar incik google je la ye..


gini la rumahnya..
jadi la kan.. yang penting rumah sendiri
:)


# mood cari idea mendeco umah #

2 comments:

My Aisy said...

bestnya cik fiza ooiii...mahai pun ye jugak...inshaa Allah semua berjalan lancar...ni berapa keluasan dia ni cam besor jek...best3!!! ko beli rumah aku yang eksited nak mendeco..hahaha...dapur tu fiza dapur tu...hahahaha...dah pemikiran mak2 dah aku kan...hahaha.

f.i.z.a said...

ni la umah yg aku rasa berbaloi dengan harga dia wei.. nak dpt lagi murah, memang payah la kan..

umah stendet 20x70. tp nampak macam besar kan?.. hehehe

dapur tu sebelum cari umah aku dh google2 kabinet dah.. (masuk dapur pun x tau rajin ke tak) hahaha.. umo cenggini mmg dah pemikiran mak2 dah kut. :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails