:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

08 April, 2015

[ITINERARY] Langkawi 5 Hari 4 Malam

Assalamualaikum.
sorry lambat update
saje nak share itinerary Langkawi selama 5 Hari 4 Malam.
31 January - 4 February 2015
kut2 la ada yg terbeli tiket lama macam kitorang ni ha.. :D

DAY 1 (31 Jan 2015) - Sabtu
KUL-LGK (sampai LGK 10 pm)
Pick-up kereta sewa (Anox Travel & Tours)
Check-in Regalia Inn & Spa @ Kuah

DAY 2 (1 Feb 2015) - Ahad
Sarapan @ Kuah
Wildlife & Bird Paradise
Ayer Hangat Village (hot spring)
Lunch @ Mee Rebus
Pantai Pasir Hitam
Makam Mahsuri
Shopping @ HIG
Shopping @ Idaman Suri
Check-in Havana Guest House @ Kuah
Jalan2 area Pantai Chenang
Dinner Asam Pedas @ OK Boss, Pantai Chenang

DAY 3 (2 Feb 2015) - Isnin
Cable Car & Oriental Village
Beras Terbakar
Lunch @ oriental village
Check-in The Cabin @ Pantai Chenang
Nusantara Maju (Gamat)
Dataran Lang
Dinner @ Aliah Seafood, Pantai Chenang

DAY 4 (3 Feb 2015) - Selasa
Island Hopping
Lunch @ Jom Ikan Bakar
Jalan2 area Pantai Chenang
Dinner @ Meet Uncle Bob (tak jauh dari Nusantara Maju)

DAY 5 (4 Feb 2015) - Rabu
Check-out
Galeri Perdana
Lunch @ Mee Rebus
Shopping @ HIG
LGK-KUL

---

sebab pegi lama sangat kan, so, banyak masa terluang.. ada jugak yg kami keluar dah nak t/hari dah pun.. ada gak yg keluar pagi, t/hari balik hotel balik.. pastu petang baru kuar balik..
Langkawi panas sangat time ni!!
kiranya holiday kali ni memang betul2 holiday la..
tak rushing nak ke mana2
:)

6 comments:

Irni Hafizah said...

Salam,

Nak tnya... masa awk sewa kereta anox travel tu ok tak?
sekarng kn bnyk penyewa kereta yg main kotor.. bila kita isi minyak RM30 jln setengah hari je tup2 dh blinking meter minyak tu... so nak tnya keta sewa anox travel yg awk sewa tu ok tak?? awk sewa keta jenis ape?

Nurhafizah Matsah said...

Irni Hafizah : Alhamdulillah, dah 2x sewa dengan dia. sebelum ni pun sewa dengan dia jugak (wira). yang sy pergi baru ni (31/1 - 4/2/2015) sy sewa kereta avanza. Jimat minyak juga. :)

Irni Hafizah said...

oowh mcm tu..bagus lah... saya lebih yakin nk guna keta dorang ni..hehe... thnaks ya.... :-)

Nurhafizah Matsah said...

insyaallah, semua baik2 je.. happy holiday :)

Unknown said...

as salam.. bole sy tanya ada ke no contact anox travel..

Nurhafizah Matsah said...

boleh tengok website dia.. complete no. tel, harga, gamba semua la..
http://www.anoxtravel.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails