:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

08 February, 2011

Bulan 2 Bizi

mood yg x berapa rajin hupdet blog..
klu time rajin, kemain byk nak post..
siap wat autopost lagik.. ;p

sepanjang bulan 2 ni, memang bizi..
weekend bizi dgn wedding..
weekdays plak siang keje.. malam nye plak customer dtg umah..
nak wat camne kan..
nak banyak duet camtu la..
bersusah2.. hukhukhuk

bulan 2 ni jugak ada pertemuan ke-2
hmm.. pertemuan ke-2 yg aku rase jadualnye macam harem je..
pertemuan pertama & ke-2 hanya berselang 2 minggu!
gilo ko! dah la keje skolah byk giler..
ape dia ingat ktrg ni xde keje lain??
klu study full time tu lain citer la..
biasa selang 4 minggu..
mmg sempat la nak mengcungkil kepala otak ni kan..
yg ni x tau la..
satu hapah aku x usik lagi
nak wat kat opis, xde makna nye..
nak wat kat umah.. lagi la..
keje umah melambak2..
umah x berkemas..
kain baju penuh sebakul.. eh, 2 bakul yg nak kene basuh..
tu x kira lg yg dah basuh, tp x lipat2.. huhuhuhu

smlm aku ckp dgn laki aku..
aku nak benti keje..
penat weh keje ni..
tp msti ramai yg ckp
"gilo apo?? dah dapek kojo kerajaan, sonang2 yo nak beronti"
mmg la.. tp tu la..
dah x larat sebenarnye..
keje lagi, blaja lagi.. kang weekend mmg dah xde masa utk family dah..
kenduri kendara kawan2 pun ramai yg tinggal..
huhuhu.. maafkan aku yek kengkawan..

tp itu bukan la keputusan muktamad aku nak berenti keje..
ke, aku patut berenti belajar..
atau berenti bisnes..?

huhuhuhu..

tp bila pikir balik, sape nak bagi fix tiap2 bulan RM x345.75 kat aku kan? bisnes mmg la boleh dpt, tp klu dapat job.. klu xde, habuk pun tarak..
blaja pulak.. klu aku berenti, bila lagi nk sambung..
tp klu nak jadi suri rumah tangga sepenuh masa, x perlukan degree tu..
tp aku dah baru 3 sem..  tp dah beriban gak la berabis byr yuran..
banyak sgt ke duet nak kasi free je kat U.. tu.. hahhahhaa..
pikir balik.
pikir balik.

bukan senang nak senang.. <-- tibe2

2 comments:

jay said...

sabaq dik oi..kn da janji sem 1 dulu, kalo sp2 ade antara kite nk benti..kwn2 len tlg support bg jgn smp benti..

f.i.z.a said...

kak jannah : tu la.. kadang2 rasa mcm dah x larat dah.. sampai skrg ni, keje skolah masih lom terusik.. huhuhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails