:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

24 September, 2012

"malang memang takde bau"

Assalamualaikum.

cerita dah lama dah.. tapi tetap nak tulis..
supaya tak lupa & akan lebih berhati2 lagi.. 

hari Jumaat, 17/8/2012 masa last day kerja sebelum cuti raya, 
malang memang tak berbau kan..?
punye la berhati2, tapi jatuh jugak..
sakit !

jatuh kat sini..


see, ada longkang & ada batu simen tu.. jatuh terduduk, tapi dapat tahan sikit dengan tangan. 
tangan memang tepat2 kene kat batu simen (bulatan) tu..
memang best la kan.. 
dah la time tu sorang2 kat opis..
kat luar opis pun takde orang..
cctv je saksi.. hahahaa..
tapi sebaik jatuh sikit je.. 

jatuh sebab nak tutup tingkap ni la..


tingkap toilet tu.. punye la tinggi.. nak tarik dari dalam tak sampai pun..
so, masa tu cuma boleh ambik kayu mop & tolak2 je tingkap tu dari luar.. 
ada 5 tingkap semuanya..
sampai tingkap yang last, punye la susah..
tolak2 pun tak boleh..
longkang yg ada tu pun boleh tahan la dalamnye jugak.. 
undur punye undur, tau2 terjatuh.
padahal sebelum dah berapa kali dok perati langkah, sbb takut jatuh..
tapi jatuh jugak..

tak de bleeding
tapi, perut rasa pedih sikit time tu..

so, atas nasihat kawan2 & lepas kene marah dengan incik asben, 
pegi la Pusat Rawatan Islam Az-Zahrah (AZIM) kat Bangi tu..

dapat turn pun cepat.. tak yah tunggu lama
Dr. pun baik sangat layan
puas ati la..

scan baby, sebaik takde pape..
tapi baby dalam keadaan tertangkup ke bawah
gelak2 jugak, sebab tengok baby camtu
mane la tau sebab mummynye jatuh, dia pun tertangkup ke bawah
pastu tak pandai nak dok betul balik.. :D


tapi ape pun Alhamdulillah.. semua selamat..

err, tapi yg tak bestnye kat AZIM ni, bila print gambar scan, jadi blur pulak..
gambar tak jelas sangat macam kat Mesra..

tapi, atas layanan yang baik & berkualiti dari Dr. tu (tak ingat nama),
kami decide untuk chek-up bulan ke-5 nanti, buat kat AZIM.
tak nak pegi Mesra.. sebab masa tu fikir, tak perlu nak tunggu turn lama..
kalau kat Mesra tu, separuh hari jugak la nak tercongok tunggu turn..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails