:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

29 August, 2012

Pengalaman Mengidam (kali ke-2)

kali ke-2 mengidam ni pelik sikit..
hahahhahaaa
gelak dulu.

entah macam mana tah boleh plak mengidam
nak makan telur kerbau !
bukan telur mata kerbau ye kengkawan..
tapi telur kerbau a.k.a testis :p

ada sape2 penah makan tak?

masa kat kampung, nampak kerbau..
terus terasa macam nak makan
telur kerbau goreng
tapi macam mustahil la kan nak dapat..
mana ada jual kat pasar (tak tau la kalau ada.. tapi tak pernah jumpa pulak)

cakap dengan incik asben
tapi ye la.. 
tak kan nak beli sekor kerbau pulak kan.. 

then, memang kebetulan la kut nak dapat..
seminggu sebelum puasa ada wedding job kat kampung
umah sedara jugak la.. 
so, kenduri tu memang sembelih kerbau
cuma tak tau jantan ke betina

rupanya dalam diam incik asben cakap kat pakcik
nak telur kerbau tu sebab ada orang mengidam
dan, memang dapat pun!!

masa tu rasa best giler :)

balik dari majlis berinai malam tu, mak terus gorengkan
bukan tak mau goreng sendiri, tapi masa tu tengah bz readykan baju2 untuk wedding esoknya pulak
nak snap gambar telur kerbau sebelum goreng pun terlupa
goreng kunyit je telur tu.. 
dulu masa kecik2 memang boleh kata selalu juga la makan
goreng kunyit jugak..
tu pun dah buat terliur dah..

rasa dia macam kita makan pedal ayam (tau tak? yg liat2 tu..)
tapi telur kerbau ni lembut.

incik asben tak makan pun..
malam tu makan dengan mak & adik

tapi memang puas ati sangat la..
:)

* aritu last scan, Dr. cakap baby macam ada roket (boy).. huhuhuhu.. macam ada kene mengena plak eh? ye la.. 1st dulu mengidam makan telur ikan parang, yg ni pulak mengidam makan telur kerbau.. *

2 comments:

bintanghati said...

tahniah ye pn fiza ...
dh pregnant ...hihi..
moga ko sihat2 yerr ..

bintanghati said...

tahniah ye pn fiza ...
dh pregnant ...hihi..
moga ko sihat2 yerr ..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails