:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

22 January, 2014

1st entry tahun 2014

Assalamualaikum..

Susahnye nak jadi blogger tegar ni.. hohoho. bila nak update ade je halangan. sebelum ngadap pc, kemain lagi semangat nak update itu ini. ambik gambar sana sini. tapi, bila dah depan pc, takde mood (alasan)..
tak pe la kan, update pun saje suka2 je. tah ada orang baca tah tak kan.. ?

class untuk final sem start hujung minggu ni, 25-26 Januari 2014. lokasi bertukar ke Kg. Baru. blom sempat nak g riki lagi. then mungkin hanya akan pergi class ke-3 (mid term) sbb minggu ni adik ipar kawen.  pehtu ingat sekali nak wat besday incik dhua (ingat) - blom betul2 confirm ni.. pehtu class 2 plak kene berehat lepas tukar lutut.. ouch!! ni final sem, tak tau ke mana hilangnya semangat tu.. mybe sebab dah lama sangat belajar, tak abis2 kut.. hohoho. sem ni sem yg ke 9 = 4.5 tahun. kan ke lama tu.. (T_T)


pasal rumah pun pening kepala gak nak pikir.. ingat tak entry ni, kononnya tak lama lagi dapat kunci.. (T_T). sampai harini masi blom dapat kunci umah.. sadis tul nak wat preparation.. yg tukang follow up incik asben. kang remind banyak kali, kene marah pulak kan.. er, tapi klu tak remind, pun kene marah jugak (T_T). so, kita ni redha je la tunggu & tunggu. soal kelewatan dan kelambatan dapat kunci tu ape yg kite paham, loan atas 1 nama, tapi agreement/ SnP/ lain2 dokumen ada 2 nama. so, ada konflik kt situ yg mana pihak bank mengata pemaju, pemaju mengata lowyer, lawyer mengata bank. huhuhu. sungguh tak paham. yg paham incik asben je.. tp yg tu pun dah setel dah.. awal Januari. bape hb x ingat pulak. then, janjinya dapat kunci dalam masa 14 hari. klu ikut date yg dikira sebelum ni, kunci akan dapat sebelum akhir Januari la.. tp setakat saat ni, macam takde harapan je.. huhuhu.

barang2 yang dibeli masa TLD sales aritu dah pun selamat sampai.. tu pun satu hal gak, asek delay je delivery. takpe, kita tolak ansur. tapi bila kita call dia cakap barang dah delivered, itu boleh mendatangkan marah, ye tak? huhuhu. tapi ape pun, sume dah setel dah.. tinggal nak pasang je lagi. :)


next, KC hunting. yg ni memang takat survey gitu2 je la dulu.. nak mintak quotation pun payah sbb ukuran sebenar tak de lagi kan.. tapi, dah ada 2-3 company yg shortlisted. dapat je kunci, bleh terus terjah :) hmmm.. tapi, bende2 lain utk rumah tak setel lagi.. dalam erti kata lain, tak cari pun lagi.. api, air yg penting tu memang tak survey pun lagi, heboh ke KC je kan.. hohohoho.. checklist barang2 elektrik mcm kipas, plug, lampu dll tu dah siap, cuma tak pegi beli je lagi.. pape pun, nak kene tengok rumah dulu.. kang main beli je, tak sesuai dah membazir dah kat situ kan.. so, sabar.. (ye, sangat bersabar ni)

soal kerja pulak, 4 Februari 2014 ni kita nak tukar lutut. hahaha.. eh, bukan tukar, masuk screw 1 kat lutut.. ni semua sbb ACL injury dulu2 tu la.. jatuh masa main netball kat skolah.. hope lepas operet ni dapat la bersukan balik. wah, kemain lagi semangat!! kut2 larat la.. hahahhaa. lepas operet ni doktor kasi rehat 6 minggu!! lama tu.. hehehe.. seronok tapi selalu je rasa macam tak best.. sebabnya, berehat time tak kene.. dulu masa doktor nak bagi date untuk operet rasa lambat sangat nak tunggu, tapi bila dah dekat ni macam2 pikir.. takut pun ye gak tu.. kerja2 kat opis kene setelkan dalam masa 2 minggu ni. sempat ke tak, tak tau la.. harap semua sempat disiapkan. bukan apa, nanti kesian kat opismet yang ganti tu.. keje sendiri tak terbuat, nak buat keje orang pulak kan.. x mo. x mo.


bila cuti lama ni, mula la plan macam2.. boleh la setelkan hal rumah ape yang patut.. dah boleh start packing2 la kut.. tapi, kalau dengan bertongkat, tak tau la camne nanti.. pastu nak ngebohkan incik dhua lagi.. harapnya, lutut tu cepat elok & boleh bergerak dengan pantas!

ape pun, hope ape yang dirancang berjalan dengan lancar..
InsyaAllah

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails