:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

09 September, 2014

Halaman Tidak Bertanah

Assalamualaikum..

Nak cerita perkembangan rumah. hikhikhik.. lame tinggal blog ni.. sebelum terlupa, baik update cepat :D

Rumah aku ada halaman gak.. tapi yang bertanah tu sekangkang kera je pun.. ukuran bertanah ada la +/- 3x5 kut.. kecik je.. mula2 tu memang la ingat nak maintain tanah tu.. then, nak buat ala2 taman mini sikit.. tanam rumput carpet ke kan.. tapi bila memikirkan kebizian ktrg laki bini yg belum tentu sempat nak jejak tanah tu, baik simenkan aje.. dah alang2 ayah buatkan dapur tu, barang pun ada lebih, simen je terus.. tak costing sangat pun simenkan tanah tu.. simen pun pakai dalam 1-2 kampit je rasanya (sorry tak ingat).  Tempoh masa buat ni, kejap sangat.. yg lama nak menebas tu je.. lagi pun, masa buat ni bulan puasa. fuhhh !!!

Moh layan gambar..

ni je tanah yang ada.. sebelum tebas lupo nak ambik gambar.. lagi pun, semak je pun kan.. hahhaa.. malu je nak upload :p

 ni masa ayah tengah buat.. pasir yg sebelah tu tak guna abih pun.. guna sikit je.. 

bape jam je buat ni.. dah siap dah.. just buat sime biasa je.. simen kasar je.. lg pun ni kat luar umah yg tak berbumbung.. so, mmg takde plan pun nak psg tiles.  Memang nak buat camtu je pun.. Asalkan tutup, rumput/ lalang tak naik sudah la ye..

kiranya bahagian depan rumah ni dah setel dah.. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails