:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

20 January, 2015

Alhamdulillah. Thank you ALLAH

Assalamualaikum.

Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..

Permohonan nak sambung master dulu tu dah dapat dah.. untuk kemasukan Semester Pertama 2015/2016 iaitu pada September 2015 nanti.  Sempat la nak uruskan surat-menyurat berkenaan pengurangan yuran (especially) :D
mula2 tu salah faham sebab ingat masuk intake Februari 2015.  Rushing jugak la klu Februari..
Tapi bila mengenangkan balik masuk September ni, risau pulak dah jadi malas time tu.. hahahhaha.. cepat betul malas tu datang :p
ape pun, InsyaAllah akan belajar sebaik mungkin.. 2 tahun je kan.. bukan lama mana pun.. dulu belajar dekat 5 tahun takde hal la.. hihihihi..
owh, yg ni full time ye, bukan PJJ.


Berita gembira yg kedua, incik asben dah dapat tetap kat UPM.  Alhamdulillah.. Kontrak kat UPM ni dalam 7 tahun jugak la baru dapat tetap ni.. Pernah dulu kene tendang sana sini.. kejap sambung kontrak.  kejap tak sambung.  kejap dapat 6 bulan.  kejap sebulan.. huii, pening!  Kejap ada gaji, kejap takde gaji.. Akhirnya dapat jugak rezeki nak jadi warga tetap UPM ni...  Jadinya, duduk la kat UPM ni sampai pencen umur 60 tahun.   Ngam2 servis 30 tahun kat UPM.
Masa dapat tau ni menitik jugak la air mata.. Kitorang je tau camne rasanya bila pasangan keje kontrak.  zaman2 dulu boleh la kata secure even kontrak je, tapi tak lagi start tahun 2013.  Hujung tahun je semua berdebar2.. sambung ke tak sambung.  Surat tawaran pulak akan keluar bila dah hujung2 tu.. Memang sesak la napas nak tunggu..
Ape pun, penantian dah berakhir.  

Semoga incik asben terus bermotivasi utk bertugas di UPM.
"BERILMU BERBAKTI"


Thank you Allah untuk rezeki ni :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails