:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

23 December, 2015

Anak oh Anak ~ kamu comel lah !!

Situasi 1
Lepas mandi tengah bersiap nak pakai baju

Mak : Meh sini cepat pakai baju ni
Anak : Pe ni mak? (tunjuk ada jarum peniti tah mana datangnye kat baju dia)
Mak : Eh, camne boleh ada jarum kat sini ni..?
Anak : Pe mak nih! Aik tak ati (ape mak ni, nasib baik tak mati)
Mak : (T_T)

Situasi 2
Nak ikut atok balik rumah

Anak : Mak, wa nak kut atok, weh? (mak, dhua nak ikut atok boleh?)
Mak : Kalau dhua ikut atok, adik ni macam mana? Adik pun nak ikut jugak..
Anak : Adik tak weh kut.. kat mah atok ada ucin anyak.. ati ucin tu gigit adik.. (adik tak boleh ikut. kat rumah atok ada banyak kucing. nanti kucing tu gigit adik) - pandai la alasan ko nak oii..
Mak : Pandai la.  Abis tu kalau dhua ikut atok, kucing tu tak gigit dhua ke?
Anak : Ati wa po men ucin tu (nanti dhua superman kucing tu - sambil buat gaya macam nak berlawan bagai)
Mak : (T_T)

Situasi 3
Duduk dalam double stroller

Mak : Dhua, dok kat bawah la, bagi adik dok atas.
Anak : anak... (tak nak)
Mak : apesal plak tak nak.  bagi adik dok atas pulak.. asek dhua je dok atas. sian adik dok bawah ni
Anak : anak.. ati wa tak pak dai enan (tak nak, nanti dhua tak nampak kedai mainan)
Mak : (T_T)

Situasi 4
Berebut ipad

Mak : Dhua, bagi mak ipad tu, mak nak main game kasut mak.
Anak : tak weh (tak boleh - sambil kusyuk tengok youtube cerita robocar poli)
Mak : Pinjam la kejap.. tu kan mak punye.. mak nak main game kasut kejap je la..
Anak : tak weh (tak boleh - sambil buat tak tau)
5 minit kemudian
Anak : Nah mak, pad.  Mak ain game kacut mak.. (Nah mak, ipad.  Mak main la game kasut mak tu - sambil hulur ipad)
Mak pun ambil dan tekan button untuk on, tapi tak boleh (dah habis bateri)
Anak : haaaa.. ocak dah.. ape mak ni! ocak dah pad tu. ayok.. mak wat.. akap ayah.. (haaa.. rosak dah.. ape mak ni! rosak dah ipad tu.. aiyook mak buat.. cakap kat ayah)
Mak : (T_T)

1 comment:

Sholihah said...

hahaha.. siyess comellllll.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails