:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

25 March, 2009

bersediakah aku? tabahkah aku? redhakah aku?

Ujian merupakan lumrah didalam kehidupan, ada yang diuji dengan sedikit penderitaan di segi kekayaan, ada yang diuji dengan kerenah anak-anak, ada yang diuji dengan kesukaran pekerjaan, ada yang diuji dengan rakan yang mengambil kesempatan,ada yg diuji dengan kekurangan suami/ isteri, ada yang diuji perasaannya dan ada yang diuji dengan kekurangan anggota tubuh badan. Namun semuanya adalah dari Allah SWTyang maha berkuasa dan Allah SWT mahu melihat sejauh mana kita bersyukur menerima apa sahaja yang telah ditentukanNya kepada kita sebagai hambaNya.


Adakah aku bersedia menerima ujian dengan penuh ketabahan atau aku menyesali apa yang berlaku? Begitu banyak perkara yang berlaku di dunia ini. Ada penuh dengan kegembiraan dan ada juga penuh dengan kedukaan kerana itulah sebenarnya warna-warna kehidupan yang mencorakkan dunia ini. Aku perlu mencari yang terbaik dan yang terbaik itu hanya akan dapat di jadikan sebagai realiti sekiranya aku berusaha untuk mendapatkannya dengan bersungguh - sungguh. Aku hanya mampu untuk berusaha dan yang menentukan samada aku berjaya atau tidak adalah sebenarnya Allah SWT. Aku hanya menyediakan sebab atau natijah dan keputusan adalah milik Allah SWT..

17 March, 2009

Aqilah-Sophia-Zafry


Nur Qaisara Aqilah Solehah bt. Mohd Azlee (3)
Irene Sophia Osman bt. Zaidi (7)
Ahmad Zafry Osman b. Zaidi (3)

anak2 buah yg SANGAT NAKAL.. adoii.. x larat maklang nk layan korang..

nnti aku hupdate citer sorang2 anak buah aku nih ek.. xde mood nk tules..

AGM - TPC @ Shah Alam

edisi menghupload gambo2.. ngeh3.. aku maleh nk hupdate citer yg panjang berjela.. aku lbh suke hupload gambo je.. so, korang tengok je..

ni gambo mase AGM (Annual Grand Meeting) The Persona Club, 8 Mac 2009 @ Proton Plant, Shah Alam. x jauh dari crystal..

sori ler, citer dh lame, baru nak hupdate.. bz skrg nih.. hahahha..

ni sikit je.. klu nk tengok byk lg, sila click :

http://www.flickr.com/photos/36257391@N08/


baju cantik dengan manik..

aku nk wat iklan jap..
nih antara contoh2 jahitan manik yg telah dijahit oleh kawan aku, Ta'a.


kpd sesape yg berminat nk wat tempahan jahitan manik, boleh la contact die terus ek..

--> mymaryjane86@yahoo.com.sg <--


harga plak mengikut corak/ paten jahitan manik tu.. tp harga tu biasanya bawah RM30. klu yg dok putrajaya tu leh g umah die terus. leh tengok corak/ paten jahitan manik yg die ade..


x gheti nk citer lebeh2 kt sini..

contact ler tokey die terus ek.. Ta'a

(mymaryjane86@yahoo.com.sg)





** ta'a, aku dh promote nih.. nmpknye ko kene jahit manik free kt baju aku ek.. (^^)

16 March, 2009

Ain & Zainuddin

8 Mac 2009 @ Institut Integriti Malaysia, Jalan Duta

majlis perkahwinan kawan cik bun, iaitu Nurul Ain Mohd Sofie dgn kekaseh hatinye Zainuddin Hasim. ktrg g lepas AGM kt shah alam.. aku x knl sgt Ain ni, tp tau la die kawan baik cik bun, melor, cipon n aizat.. cipon tunggu ktrg abih meeting.. g skali, sbb die x tau jalan. hahhaa. ni 1st time aku g kenduri kawen pakai baju cenggini.. apo nk buek.. malas nk blk tukar baju..


mase ktrg dh abih makan, n nak balik, melor n aizat baru sampai.. aku n cik bun terus balik, tp cipon tinggal temankan dorang..
majlis simple, tp menarik. pelamin cantik. tambah plak dgn makcik emcee yg kelakar. hahahhaa.. happening btl..

door gift yg ktrg dpt :

simple je. gula2 dlm bekas yg ade cermin..

to Ain n Zainuddin, semoga bahagia ke akhir hayat...

11 March, 2009

Pameran Pengajian Siswazah UPM 2009


Pameran Pengajian Siswazah UPM 2009
12-14 Mac 2009
Foyer Fasa 2B, Fakulti Kejuruteraan, UPM
10.00 pagi - 6.00 petang


datang la.. ajak kengkawan skali ek..

Annual Dinner The Persona Club Part IV

ni sume gambar dinner yg aku ade.. aku dh hupload sume skali kt sini.. sori, sbb ade gambar yg blur.. btw, enjoy!

putera2 persona

sampai tercabut banner..

Aus & kawan2

puteri2 persona

ujang, mizi, fitri

ramai gak..

cik bun & fiza

gambar blur sket..



budak giler2..



mis liz

mawi & shadow (sori gmbar blur..)

10 March, 2009

Annual Dinner The Persona Club Part III

cik bun dgn ujang

lepas dinner

Annual Dinner The Persona Club Part II


cik bun , fitri & ujang
pemilik persona gagak hitam

cayrul & cik bun

seksis la kunun..

cik bun, fiza, angah, bintang hati, ujang & hero little nicky
fiza & shadow
angah & bintang hati

fiza & miszara

zaykrol P.P & cik bun


sekian utk arini.. esok sambung lg..

Annual Dinner The Persona Club Part I

ANNUAL DINNER
THE PERSONA CLUB

TARIKH :
8 MAC 2009

MASA :
8.00 MALAM

TEMPAT :
DEWAN SRI SEROJA, PRESINT 15, PUTRAJAYA

DRESS CODE :
BATIK KONTEMPORARI

ni gambar2 dari kamera aku.. x lawa sgt.. aku pun pelik nape gamba2 ni x lawa.. setting lari la ni kut.. xpe la. nk wat camne.. tp, ok la.. ade gak la gambar2 kenangan.. aku hupload sikit2 la.. esok2 aku hupload lg ek..

cayrul, angah, suffian, cik bun, joe labu, bintang hati

poyo je memasing..

walopun last minit dpt baju, tp dpt gak la top 5 best dress. hehehe

puteri2 persona

dgn cik bun

pemilik persona BB-Tea, gold, merah & pink

cik bun pun terpilih sbg top 5 best dress

gambo yg lelain tuh, nnti aku hupload lg ek..

persona pink??

ni la wajah baru MyFerra aku.. cantik x? hehhehe.. oleh kerana 8 Mac dh berlalu, maka dgn ini, boleh la aku meng-hupload gambo kete aku nih.. sblm ni rasia.. baru surprise kan..?? sblm ni ramai yg t'tanye2 ade ke persona pink?? camne ghupenye?? haa.. ni die.. sebijik persona pink..

kete ni x siap sepenuhnye lg sbnrnye.. tp oleh krn ade sbb2 terterntu, maka aku dibenarkan utk melenjan kete nih dulu, sblm dihantar balik ke bengkel.. tp overall, camni la ghupenye kete aku..


pandagan hadapan.. rompong lagik tu..


pandangan belakang.. lampu LED yg masih dlm pantang..

yg lain, kete aku same je.. rim pun pakai yg dulu pnye lg.. cuma tukar kaler, tukar lampur belakang n psg bodykit.. tu je.. yg lelain tu nnti.. or mybe, ni yg last kut.. kang klu ikutkan hati nk make-up kete, sudahnye x kawen aku kang..


SPECIAL THANKS TO :
~ Cik Bun
~ Pak Joe
~ Apple
~ Shah INTROP


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails