:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

26 October, 2010

cerita sebalik tabir - buat pelamin

rasenye sebelum ni x pernah cerita sebalik tabir pembikinan (hukhukhuk) pelamin kan? so, arini nak citer psl tu.. ini versi Persona Fiza Bridal.

buat pelamin ni bukannye senang, even namanye mini pelamin.. cuma mungkin masa yg diambil utk menyiapkan pelamin tu singkat sikit dari pelamin rumah, apatah lagi pelamin dewan (tetiba ayat jadi skema pulak)

sblm tu, kene la wat design pelamin dulu. sbb time tu kita dah dpt gambaran camne rupenye pelamin tu..
design bleh diskas dgn perantin atau klu klu perantin x de pelamin idaman, bleh cadangkan kat dia design2 pelamin yg cantik2..

ni lakaran pelamin utk wedding minggu lepas. tema hitam-merah.

bila dah ada mende ni, lagi senang nak bagi2 keje nanti.. n sebelum start tu, kene briefing dulu kat org2 yg berkenaan. so, nnti xde la memasing tercengang2 x tau x tau nak buat ape kan..

lagi satu, kadang2 pelamin yg dah siap x sama dgn yg draft. sbb kadang2 idea dtg time tengah buat, so akan ada perubahan..

tengok gamba je la.. senang cerita. :p

 memula, siapkan semua brg2 yg nak guna tu..
(umah mmg berterabur la setiap kali nak menyiapkan pelamin)
 bunga2 siap gubah
ni semua kene siapkan sebelum hangkut ke umah perantin, ok.
jgn lak time kat sana baru nak buat..
jawabnye nanti 3 hari 3 mlm la berkampung kat umah perantin ;p

mase nak buat pelamin ni x ingat nak amek gamba..
ni mase pelamin dah 80% siap
betulkan mana2 yg patut
sebelum naikkan backdrop, kene pastikan semua dah ok & naikkan secara bersama2..
bukan ape, nnti klu dah naik tinggi, ada yg x ok, nak betulkan susah..
mase ni semua kene tolong la.. tolong tengok pun xpe.. takut senget ke hapa kan..
owh, nak naikkan backdrop ni susah tau.. bukannye senang
berat satu hal, pastu nak kene hati2 dgn hiasan2 yg dah siap tu..
xleh kasar2, takut kang tak pasal2 pelamin anganku musnah kang.

hi hasilnye selepas bersusah payah menyiapkan pelamin nih..
90% sama dgn draft. cuma ada beza sikit2 je..
*
*
*
pastikan kamera anda ada bateri ye setiap kali ada event.. sbb elok2 je pelamin ni siap, bateri kamera habis. so, gamba pelamin yg dah siap 100% ni di amek lepas majlis, sebelum operasi membukak pelamin nih..

nak bukak keje yg paling senang. x yah nak brief lagi dah.. x suruh pun masing2 tau nak buat ape kan.. 

cabut aje.. bukan susah pun..





 owh, anda tidak perlukan body guard utk keje2 mcm ni..
cuma perlukan org yg kuat utk menghangkat & menghangkut barang2 pelamin
:D

tempoh masa utk buat pelamin adalah +- 4 jam
&
tempoh masa utk bukak pelamin pulak tak sampai 1/2 jam

mmg penat nak buat pelamin ni.. tp rasa penat akan hilang bila tengok pelamin dah siap n bila dengar perantin & family cakap
"cantiknye! sangat puas hati!"
(wah seronoknye.. rase mcm nak melompat2 ;p)

ok, sekian sahaja cerita di sebalik tabir buat pelamin.

er, nk pomot skali la..
if korang berminat nak dptkan khidmat buat pelamin nih, leh la roger2 ye.. err.. mekap sekali
semua la..
kami menyediakan pakej perkahwinan lengkap.
mekap, pelamin, baju & photographer
dgn kadar yg menarik.

love ya!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails