:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

18 October, 2010

tak hupdate blog sebab..

lame giler x hupdate blog nih.. bersawang + berhabuk dah. :p

sebab2 kenapa x hupdate blog :

1) dapat bos baru
keje banyak sikit dari biasa. :p klu dgn mak dulu banyak gak, tp leh rilex2.. yg bos baru a.k.a "ayahanda" ni susah sikit.. semua keje kene cepat. xleh lengah2.. then, kene amek tau lebih sikit.. lebih banyak pun xpe.. sbb biasa dia akan tanye direct dgn kita, even keje tu bukan keje kita.. huhuhu.. serba serbi kene tau..

nak kate tak best dpt ayahanda ni, entah la.. lain orang, lain cara keje nye kan.. even dia ni 'garang' la jugak, tp kadang2 tu still leh borak2 gitu.. cuma mungkin tak semesra mak.. atau mungkin masih lagi baru..

aku yg kat sini, redha je la... 3 tahun tau lantikan dia ni.. itu klu x sambung.. klu sambung, 2 tahun, 1 tahun.. masak la.. hahhaha.. aku tak tau la leh tahan ke tak keje dgn dia ni.. tp harap2 ok la.. sbb aku selesa kt opis ni.. ape pun yg penting bekerja dengan ikhlas utk rezeki yg berkat..

2) kelas, esemen & exam
start bulan 8 dah terasa ke bz an menghadapi kelas, esemen & exam. bulan 7 rilex lagi.. esemen pun x byk nk kene antar. naik bulan 8, bersengkang mata la.. bulan 9 plak mid-term + hantar esemen yg sgt melambak.. then abis mid-term bersengkang mata lagi menyiapkan esemen.. cuma yg last tu juz utk presentation je..
tp ye la kan, klu semua buat last minit, mmg la x cukup masa.. tak tau bile aku akan berubah..
bulan 11 ni final plak. satu hapah aku x ready. maun demam lagi mcm time final exam sem lepas. huhuhu
carry mark pulak x berapa nak bagus.. haduii.. tak tau la nak cekau tang mana markah tu nanti.. dah la uum wat sistem penggredan baru.. senang nak dpt A, tp susah nak lulus..
err.. aku masih ada 4 tahun lagi utk hadapi situasi yg sama.. huwaaaaaaaaa!!

3) hujung tahun ramai orang kawen
aku pun dah mula bz dgn andaman skrg nih.. blom andam lagi, tp tengah preparekan barang2.. last week mmg full dgn customer dtg umah utk fitting & diskas2.. weekdays & weekend. memang la penat, tp itu kan rezeki..
perlu bekerja keras lagi utk bisnes ni.. awal2 memang la susah.. sbb banyak mende yg xde lagi.. dah lame2 nanti, InsyaAllah ok..
blog pun baru je ada masa utk hupdate.. ade lagi sebenarnye.. tp nanti2 la.. arini je ade peluang nak godek blog, sbb ayahanda xde.. esok dia ada, lupakan je la niat murni nak membelog ituewww..
*
*
*
fuhhh.. kadang2 rase x larat nak hadapi semua perkara.. tp wat ape nak mengalah selepas separuh jalan kan..?
x kan nak berenti keje sbb dpt bos x berapa nak best..
x kan nak berenti belajar sbb x larat nak buat esemen & bace buku..
dan
x kan nak berenti wat andaman klu x larat nak layan kerenah customer & x mampu nak beri komitmen..
mustahil la nak berenti sekelip mata camtu je kan..
dah mulakan ni, pandai2 la nak maintain..
dan
pandai2 la nak bahagikan masa..

errr.. tibe2 blur x tau nak tules ape..

-2BC-

1 comment:

Eyda Sheyda said...

sama gak kita ne.. bru ada masa mo update.. hehehehhe

btw.. enjoy ur day yahh~!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails