:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

02 August, 2011

kami sudah ke KRABI !! (27 - 31 Julai 2011)

Alhamdulillah..
selamat pergi, selamat balik..

Eksaited giler nak citer kat blog..
citer pengalaman pertama ke negara orang..
hahahhaa.. gila jakun..
tak pernah pun keluar dari Malaysia ni..

nanti aku akan citerkan secara details ape yang aku buat kat sana..
costing, masa, tempat, semua segala la..
supaya, kut2 ada yang boleh jadikan panduan untuk ke sana..

aku citer secara kasar dulu la kat sini..
aku pergi ke Krabi, Thailand ikut jalan darat.
naik bas dari KL ke Hatyai
pastu naik van dari Hatyai ke Krabi
then, naik teksi dari Krabi ke Noppharattara

ramai yang stay kat Ao-Nang, tapi aku pilih untuk stay kat Noppharattara..

senang citer camni.. supaya lebih jelas dan lebih faham..
aku buat perumpamaan camni..

Krabi = Port Dickson
Ao-nang = Teluk Kemang
Noppharattara = Batu 4

so, aku stay kat Noppharattara, yang lebih kurang 1km dari Ao-nang
Noppharattara tu kurang sikit orang..

hotel & teksi aku dah book siap2 dari sini..
cuma bas ke dan dari Hatyai walk-in
pakej tour pun walk-in sahaja

costing untuk transport aku tunjuk kat sini..
ni pergi - balik tau, untuk 2 orang

KL - Hatyai - KL : RM 200 (RM 50/ person sehala) ~ Bas
Hatyai - Krabi Town - Hatyai : RM 100 (RM 25/ person sehala) ~ Van
Krabi Town - Noppharattara - Krabi Town : RM 87 (RM 21.75/ person @ RM 43.50/ teksi sehala) ~ Teksi

TOTAL : RM 387 untuk 2 orang, pergi-balik

murah kan??

jimat kalau ikut jalan darat..
cuma masa perjalanan tu agak lama sikit..

KL - Hatyai : 8 Jam
Hatyai - Krabi Town : 4 Jam
Krabi Town - Noppharattara : 30 Minit


ok, nanti aku citer di next n3 satu per satu ok..

3 comments:

cik gold said...

cepat update..!! aku suka entry cam ni..leh aku pi lak.haha

cik gold said...

eh..macma dah komen td..tp x kuar pon...

x pa aku komen skali lagi

weh..sila update...aku suka entry2 cam ni.haha

f.i.z.a said...

sabar2.. aku tengah usaha nak menghupdate la ni.. :d

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails