:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

13 August, 2012

Baby Tendang??


baby tendang??
kalau betul la ape yang dirasa tu, 
baby bergerak seawal usia 14 minggu.
tanye kak shima & kak ima, katanya awal2 ni rasa macam perut dijentik2
ha, rasa macam tu la..
kadang2 tu dalam perut tiba2 rasa macam dipulas
tak reti nak imagine macam mana,
tapi yang pasti, rasa tu bukan rasa perut memulas nak b***k  :D

Alhamdulillah, Allah beri awal pengalaman merasa pergerakan baby
rasa sikit2 je, bukan rasa yang baby tendang kuat2 tu..
cuma kadang2 tu ada gak rasa macam terkejut sikit..
tapi jarang2 la.. 
kalau incik asben letak tangan atas perut pun, 
dia tak boleh rasa pun baby gerak..
mummy je rasa..

skrg ni cepat rasa risau bila tak rasa pergerakan baby
kadang2 dia tido, sure la senyap kan..
kadang2 tu bila tengok tv, usap2 jugak perut
nak bagi baby bangun..
heheehee
seronok bila dia bergerak2..

owh, nak tido pun sekarang ni susah kalau baring mengiring ke kiri..
terasa baby bergerak, tersepit agaknya..
kalau letak bantal atas perut pun sama
tak selesa, even perut tak nampak sangat pun..

tak kesah la cara tido macam mana pun kan,
asalkan baby selesa dan sentiasa aktif
:)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails