:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

17 August, 2012

Scan Baby lagi.. (16w)

Alhamdulillah..
perkembangan baby sangat baik dan sangat aktif

kata Dr., baby aktif, mummy dia je yang tak larat.. 

masa scan ni dah 16w (4 bulan) (7/8/2012), morning sickness pun dah berkurang
cuma ada la sekali dua tu sakit kepala & muntah2
tapi tak sekerap dulu
sekarang ni pun dah boleh mula puasa balik..
banyak hari jugak tertinggal puasa

then, sekarang dah tak makan asid folic & multivitamin tu..
Dr. bagi obimin


 - asid folic & multivitamin -
- obimin -

sebelum2 ni memang ramai yg suggest suruh ambil obimin ni
sebab semua yang diperlukan ada dalam 1 biji tu..

biasanya Dr. akan bagi bila usia kandungan mencecah 4 bulan
sebab katanya, kalau ibu tu masih lagi ada morning sickness, 
tak boleh makan obimin, sebab dalam tu ada apa tah (lupa)
yang boleh buat morning sickness tu jadi lagi teruk..

(16w)

see, baby dah nampak jelas
saiz baby +/- 11 cm
sekali ganda dari masa 12w dulu tu.. 
fizikal baby memang dah nampak lebih jelas
seronok sangat
tak tau nak cakap macam mana
tapi yg kelakarnya, masa scan ni baby tak reti dok diam
macam berenang pun ye
kaki dia la yg paling nampak bergerak

satu tangan kat muka, satu lagi tangan kat kepala
nasib la kecik lagi
kalau dah besar, agaknya mau senget2 perut ni dibuatnya

ape pun, pengalaman pregnant ni memang best sebenarnye :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails