:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

13 August, 2012

Pengalaman Mengidam

setakat ni ada 2 kali mengidam
mengidam yang pertama, benda yang senang nak dapat
mengidam yang kedua, benda yang agak susah nak dapat
tapi Alhamdulillah, dua2 dapat
[senyum sampai telinga]

meh citer satu per satu

pertama kali mengidam :

masa tu awal pregnant lagi..
tak ingat pulak berapa minggu
tapi mmg dah confirm pregnant dah :D
mengidam nak makan telur ikan parang masak lemak cili api !
fuhh, sedap bukan??
tak tau macam mana boleh tiba2 teringin..
punye la google gambar, sebab tak dapat nak makan kan..
tengok gambar pun jadi la..
hahahha

[sumber : google]

malam tu jugak pegi pasar borong selangor
ingat kan ada la telurnya..
ikan parang pun takde 
hampa :(
call mak mertua tanya, ada jumpa tak..
ikan parang ada, telur takde..
tapi mak mertua belikan jugak ikan parang tu..
simpan je dalam peti
tak masak pun, sebab takde telur :p

esoknye tu balik keje, masih lagi dengan visi mencari telur ikan parang
call mak kat kampung
sebab mak memang selalu masak telur ikan parang ni
mane la tau ada rezeki kan
haaa, memang tepat sangkaan tu :)
kebetulan t/hari tu mak memang masak telur ikan parang
terus pecut balik kampung sehelai sepinggang
masa nak cakap dengan mak tu malu gak la.. 
sebab mak tak tau lagi yg kita ni dah pregnant
segan nak bagi tau.. hahaha
tapi sebab nak jugak kan, cakap jugak la ada orang mengidam :p
dalam hati harap mak akan tau yang kita ni memang pregnant..
biar dia paham2 sendiri.

sampai kampung awal jugak..
nasik semua mak dah siap hidang dah
tanpa berlengah2 lagi, terus ngap!
gambar? tak sempat pun nak snap
rasanya sedap giler.. makan laju2
macam tak pernah makan :p
hahahhaa..
nasib baik jugak la telur ikan parang tu banyak
so, takde la mak buyung telan sorang2 kan..
semua orang dapat makan gak..

rasa sangat puas hati waktu tu..
thanks to incik asben sebab layankan jugak tekak ni
bawak kete sana sini gi cari telur ikan parang
time kasih jugak kat mak & mak mertua atas usaha mendapatkan apa yg diidamkan :D

mengidam kali kedua, kita sambung dalam next entry ya..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails