:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

16 December, 2008

Induksi @ UPM

Kursus Induksi Khusus Kumpulan Sokongan 10/2008,
Universiti Putra Malaysia

Nama Kursus : Kursus Induksi KS 10/2008
Tarikh : 12 - 26 Disember 2008
Tempat : Bilik Kuliah, Fakulti Pertanian 2,
Universiti Putra Malaysia

aku lom ade mood lg nk citer pasal induksi.. arini baru ari kedua.. over all, sume ok n best.

tapi
*
*
*
kawan aku : ko skrg induksi ke? aku kt perak
aku : aah..induksi aku 12-26 disember. best la kursus jejauh..
*
*
*
bla..bla..bla..bla..
*
*
*
kawan aku : bsok aku publik speking. aku dpt bab D. aaaaaa susah
aku : bab D bab ape?
kawan aku : bab tatakelakuan dan tatatertip
*
*
*
bla..bla.bla.bla..
*
*
*
kawan aku : ko ad toyol x?
aku : mane ade.. aku baru induksi 2 hari.. ape pun x tau.. lg pun, aku rase, induksi kite x same la format die..
kawan aku : khusus x same, tp bab umum sama
aku : entah ler.. aku xde lak dlm program utk public speking tu.. sume ceramah je..dah dua hari, dgr ceramah je..
kawan aku : itu induksi khusus. aku dh hbis. skrg aku induksi umum
aku : entah la.. setau aku kt upm ni ade satu je kursus induksi. pastu nnti BTN. xde plak umum ke khusus ke..? exam perkhidmatan ko dh amek lom?
kawan aku : ape la ko ni.. ko x bt persediaan ke sblum p??
aku : ape plak.. dh ready la ni.. kt upm ni.. x kesah ko amek exam dulu ke g induksi.. mane2 yg dulu la.. mcm aku, aku g exam perkhidmatan dulu.. dlm tempoh setahun kene exam perkhidmatan n induksi.. then BTN tu pihak pendaftar akan uruskan.tp biasanye lambat la g BTN tu.. then induksi upm plak sekali je..
kawan aku : kte sama.. untuk syarat tetap kne induksi dan exam
aku : aah, tp nape ko ade induksi umum n khusus? sori ler.. byk tnye..
kawan aku : ko ni x peke. induksi khsus adlah bab jbtan,umum perkhidmatan malaysia.aku juruteknik pegang test pen pn baca. apa lg la kau. pangkat ko besar sangat kut

*tamat*

kepada sesape yg tau, tolong la bagi tau aku, CAMNE INDUKSI KAT UPM NI?? sebab aku dapat surat utk induksi khusus (10 hari). setau aku la, xde plak kawan2 aku g induksi dua kali or dua sesi. maksud aku yg khusus n umum tu la.. kt upm ni, sesape dah pegi induksi (x tau la ape jenis induksi tu..) n amek exam perkhidmatan, dah boleh disahkan dalam jawatan.. itu yg aku tau la.. kalau aku salah, tolong betulkan.. aku baru induksi 2 hari. banyak yg aku tak tau..

kadang2 sedih, bile kawan cakap macam tu.. aku nih kadang2 sensitip.. yang tak tau, bertanya.. yang ditanya, jawab la elok2.. mybe die tak sengaja.. tp entah la..

4 comments:

Shima Sulaiman said...

toksah layan org camtu. biarkan dia dgn labu2nya. stakat yg akak dgr n ambik tau, tu 1 je induksi yg kita kena gi. Pastu exam perkhidmatan. ke mana2 dulu pun ok. kesian awak dpt kwn camtu.

fiza said...

entah la kak.. terkilan jugak.. tp biarkan la.. sy ni sensitip sgt kut.. hahahah.. apo la..

sy dh cek.. induksi upm dibuat sekali je.. modul utk induksi umum & khusus dibuat sekali..so, xde org nk heboh2 psl umum ke khusus ke..

mizfieza said...

sabar jerlah...tapi sini pun ader gak wat sekali jer..contoh kat kem pelajaran dia wat sekali..lagi senang cam tu....

sabar jerlah nyek...

fiza said...

tau xpe.. biarkan je la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails