:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

24 December, 2008

"WIN FREE PETROL FOR 3 YEARS"

korang msti penah dgr kan psl contest nih..
alkisahnye camni..
pada satu pagi.. (hehehe.. mcm citer kanak2 plak), ade satu nombor yg x dikenali tepun aku.. nombor opis.. aku ingat akak aku tepun, aku pun dgn selambernye jawab..

aku : hello, ha, ape?
orang tu : hello, bolehkah saya bercakap dengan cik norafizah binti matsa? (cina pelat)
aku : ye, ye saya cakap (malu2. hahahhah)
orang tu : saya XXX dari Petronas Dagangan Berhad (ape tah name die.. susah nak faham ckp die nih)
aku : ye, ade ape ye? (sambil terpikir2, apakah aku ade kene mengena dgn petronas..)
orang tu : saya telefun ni sebab contest "Win Free Petrol for 3 Years" yang dianjurkan oleh Petronas. Cik telah terpilih sebagai salah seorang pemenang saguhati kami. Tapi sebelum tu, saya ingin bertanya satu soalan mudah. Jika cik berjaya menjawabnya, cik berpeluang untuk memenangi hadiah yang pihak kami tawarkan.
aku : ooooo... ye, ye tau.. (dlm ati aku.. ala berpeluang je.. ingatkan dah betul2 menang)
orang tu : soalannya ialah, "apakah warna korporat Petronas Dagangan Berhad?"
aku : hijau (dengan confidentnye..yakin2)
orang tu : ya betul! (kelakar giler.. rasa mcm dlm pop kuiz plak, hahahhaha). Untuk pengesahan, adakah kad mesra berada di tangan cik sekarang?
aku : xde, kad mesra dalam kereta la..
orang tu : so, bile boleh saya panggil semula?
aku : dalam 30 minit lg boleh? (aku maleh nak ngambiknye.. kete nun kt library tuh..)
orang tu : ok, boleh2.. lagi 30 minit saya akan panggil semula ya.
aku : ok, thanks ek.

*** +- 30 minit ***

orang tu : hello, cik norafizah
aku : hello, ya
orang tu : sudahkah kad mesra berada di tangan cik sekarang?
aku : ya
orang tu : bolehkah cik bacakan nombor yang berada di belakang kad itu?
aku : 8886888XXXXXX (msti la bleh, xkan la aku xmo bace plak.. apo la..)
orang tu : ok, mengikut data di sini, nama penuh cik ialah norafizah binti matsa. betulkah?
aku : ya, betul (walopun die sebut name aku salah.. hahaha)
orang tu : ejaannya ialah N.U.R.H.A.F.I.Z.A.H B.I.N.T.I M.A.T.S.A.H
aku : ya, betul
orang tu : no kad pengenalan cik ialah 860730-XX-XXXX
aku : ye...
orang tu : ok cik, sekiranya cik terpilih sebagai pemenang kami, pihak kami akan menghantar surat makluman mengenai butiran hadiah yang cik menangi. selepas ini, sistem kami akan memilih pemenang semula, dan cik berpeluang memenanginya.
aku : ok (berpeluang je.. blom tentu dapat..- x mengharapkan ape2..)
orang tu : apakah alamat cik?
aku : ok, alamat saya.. bla.. bla.. bla..
orang tu : ok. itu saja cik norafizah. cik boleh tengok keputusan pemenang dalam akhbar utama dan banner di mane2 cawangan petronas.

aku : ok, terima kasih.

***

hahahaha.. mcm x caya.. tp tu la dia.. aku pun dh x ingat dah bile cine tu tepun aku.. n arini, aku bukak emel, n tengok ade emel dari Kad Mesra Team. aku mmg selalu dpt update dari Kad Mesra Team nih.. lg pun aku selalu cek point aku kt situ. aku pun bukak la website, dgn niat nk cek bape point aku.. tetibe aku ternampak, " Are you one of our 888 lucky winners in our free petrol contest? Check out the latest and final results of the contest here!". aku pun bukak la.. then, ni la hasilnye..

Alhamdulillah.. aku menang utk bulan terakhir contest.. ok la kan, even dapat RM150 je.. at least dapat.. bersyukur sgt.. aku ni selalunye x lucky pun.. nak menang cabutan bertuah pun payah, nikan plak nak menang contest ni.. tp kali ni aku menang..






6 comments:

kuIna Jentayutiara said...

tahniah...

fiza said...

tQ..

AQisH said...

wahh bestnye..camne msk contest nih..akak tak penah mng pa per pon wpun selalu gak isi minyak kt sini huhu..

fiza said...

masuk contest ni automatik je.. tp dgn syarat kite gune kad mesra n isi minyak RM20 utk 1 penyertaan.. isi RM40 dapat 2 penyertaan..

tp ni nasib je.. sbb pemenang dipilih secara rawak.. huhuhu..

pasni kak aqish standy utk menang hot cars cool cash plak.. tu lg best..

Anonymous said...

nak menang gak..nak menang gak!
huwaaaaa~~

FIZA said...

dah 3 bulan.. adiah x dpt2 gak.. huhuhuhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails