:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

05 August, 2010

Ayah Sakit (hosp pilah - hosp serdang - hosp klang)

17 Julai 2010

lepas kenduri Min kat Melaka, ayah terus balik kampung dgn angah.
aku plak terus ke seremban, beli barang sebelum balik kampung.

x sempat aku sampai kampung, angah tepon cakap ayah kene tahan wad.
kat hosp pilah.

dah abis waktu melawat pun mase ktrg sampai spital.
tp boleh masuk dgn alasan yg macam2.

gamba2 ni, mase esoknya. sebelum balik serdang, ktrg singgah hosp dulu.


pak andak pun datang
urut mertua



ayah sakit ape?

asalnya demam. dah  lame sgt demam.
pastu dlm mase yg sama sakit pinggang.
sakit yg lain mcm.

bila dh kene tahan wad tu, Dr. ckp ayah ade sakit buah pinggang & batu karang.
6 tahun dulu ayah penah sakit buah pinggang. tp mase tu bawak ayah kat hosp klang.
(aku mmg x ingat langsung psl ni.. mybe sbb mase tu aku tgh blaja kt poli pd. dok hostel. n aku x pegi pun hosp tengok ayah. sebulan gak la ayah kat hosp klang)

lepas kuar dari hosp klang, ayah ok dah. sihat. then ni kali pertama jadi semula lepas sakit yg dulu tu..

ok. citer kat hosp. pilah pulak. ayah kat pilah lbh kurang 3 hari. ari isnin petang (19/07/2010) ayah discaj.
then along decide nak anta ayah ke hosp serdang pulak. since discaj sbb pilah xde pakar. dorang refer ayah ke hosp seremban. tp susah bg kami anak2 nak berulang ke sana. so, decide mintak ayah di refer ke hosp serdang. dekat sikit dgn umah aku at least.


malam tu sampai tengah malam kat hosp serdang. kat wad kecemasan. lame giler. sudahnya, ayah disuruh balik. (aku x suka Dr. mlm tu)




sepanjang minggu tu ayah dok umah aku. then berulang-alik ke hosp serdang. tp ayah still tak kene tahan wad pun.. ari ayah g wat ultra-sound tu, ktrg adik beradik decide anta ayah ke hosp klang.

21/07/2010 - 28/07/2010

ktrg anta ayah ke hosp klang. kul 1.00 ptg sampai kat wad kecemasan tu, tp jumpe Dr. dlm kul 5 lebih. berzaman nak tunggu. tunggu result ujian darah lg, sampai kul 7 lebih. n lepas tu ayah kene masuk wad.
anta ayah kat wad dlm kul 8. tp sesi interview dgn Dr. amek masa yg sgt lama. kul 9.30 pm baru ayah dpt katil n dapat baring. kesian.

owh kat hosp klang aku xde amek gamba pun. sbb aku rase penat sgt time tu.. (ape kaitan?)

malam tu amat yg jaga ayah kat wad. aku balik serdang. along x dpt dtg. mak tido umah angah.

esoknye pulak, (22/07/2010) along masuk hukm. along peknen, tp due merdeka nanti. dia sakit mcm nak bersalin dah.. along stress + penat, sbb uruskan ayah. mcm2 hal.
(along x bersalin pun lagi.. skrg dah sihat)

25/07/2010

aku pulak demam. x bangun2. ari jumaat, 30/07/2010 baru aku keje. tp badan still lg lemah. family aku semua ingat aku 'mabuk'. tp x la.. lom ada rezeki lagi.. aku cuma demam panas je.

hmm.. mmg mcm2 hal yg jadi sepanjang 3 minggu tu. 

ape pun, skrg ni semua dah kembali seperti biasa. ayah pun dah sihat. along pun ok.

hujung bulan 8 nnti ayah ada appointment kat hosp serdang. nnti dia duduk umah aku la..
hehehee.. ayah aku suke dok umah aku, sbb dia leh tengok pelakon peberet die.. hehehhee

2 comments:

Mamajenn said...

sapa pelakon paberet tu? jeng jeng jeng

f.i.z.a said...

ngeh3.. rasia2.. yg penting, ayah x penah mis tgk citer tu.. hahahaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails