:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

20 August, 2010

masak-memasak di bulan puasa


semenjak puasa ni, aku makin rajin masak.
hehehe..
sblm ni jarang masak..
honestly.

tapi skrg ni bleh kate hari2 masak.. pegi bazaar ramadhan pun ade la 2 kali..
makan kat luar ade gak, tp dah jarang..

aku rajin masak skrg ni sebab cik bun suke aku masak
(ye ke ni? hahha)

masih lagi amatur dlm masak memasak ni..

menu pun simple2 je..

ni yg dah aku masak sepanjang puasa.. ade gak yg x snap gamba..
n kebanyakkan menu ni aku ulang2 je..
hihihihi..

sardin
sayur kacang panjang
ayam masak merah (ni 1st time masak menu ni, tp sebaik cik bun ckp sedap. ngeh3)
telur dadar (bentuk love lagi tu.. hahaha)
sayur sawi
cendawan goreng tepung (x berapa menjadi.. huhuhu)
kurma ayam (bleh lak kentang abis time ni.. so 0 je la..)
sotong goreng tepung (sungguh x jadi mcm yg kat kedai. hahaha)

pastu, aku dengan rajinnye telah membuat kek coklat..
ni semua sebab terliur tengok kek coklat kat blog kak shima la ni..

aku gune tepung instant je..

gune yg ni..
ni tepungnye.. dah siap semua.. cuma + telur & minyak sayur
hehehe.. mixer bau kedai.. ;p time ni wat depan tv..
hasilnye..

rupe mmg macam x senonoh la.. hahhaa.. utk wat makan ok la.. 
sempat gak la bagi intan & shuhada merasa.

kek ok, cuma manis sikit.. 
xpe la.. percubaan pertama..

pasni nak try wat kek x guna tepung instant.

tp x tau la bile..

1 comment:

Putri_Aizat said...

wah banyaknyer menu...n gambar yang last skali tuh begitu menGIURkan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails