:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

06 January, 2011

cara2 naikkan trafik blog ! ~ cube la..

blog walking..
cari idea utk + gadjet2 yg menarik..
asalnye nak carik menda lain..
sudahnya jumpa psl ni
kat blog Norfa

saje la nak ngetest.. :D

cara2 untuk menaikkan trafik blog.. 
 biar kasi sesak sket :D



Cara-cara nya macam nih...:

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini.
Kemudian beri tajuk yg menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini
untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

1- Igauan
2-  Ad - Dai'
4- zlh@n
12- ABCMILO
13- uncle

haaa..tuh dia...JAP3!!!..ada lagi..
PERATURAN....
1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.
Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1,
yang No.3 jadi No.2,
yang No.4 jadi No.3
dan seterusnya.
Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. INGAT!! Jangan Ubah urutan daftar link itu.Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

macam itu saja..
moh le kite beramai2 menerai..
tengok, jadi ke tak..
:)

2 comments:

aisyahalya said...

good info... tqvm

daylachan said...

sy torai!mekasih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails