:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

07 January, 2011

Kapantangan Aku

kepantangan aku kalau..

aku mintak tolong, then ko buat, tp ko bersungut2.
serupa x payah tolong. sakit je ati aku tengok!

nak cakap dengan ko berpuluh2 kali. mende yg sama. 
bila aku cakap, ko wat2 x dengar, pehtu sibuk nak suruh repeat balik
minta mahap lah. aku x kuasa!

ko nak memaksa2 aku buat mende yg aku x suka.. sampai ko sumpah seranah aku kan..
lantak situ! klu aku nak buat, ko x payah nak suruh2.. aku tau buat sendiri..
klu aku cakap aku x nak, ko jgn harapla aku nak buat!

ko memekak2 pasal jalan jem. pehtu beriya2 nak carik jalan short cut bagai. sudahnye lambat jugak..
aku rase, klu ko bersabau sikit, ikut je flow, aku rase x de masalah..
cube cakap kat aku, jalan mana kt kl ni yg x jem??

ko mintak tolong aku tengokkan jalan/ map, pehtu aku tersalah. ko bersungut2.
ye, aku memang bodo klu bab2 nak carik jalan or tengok map ni, tp ko x payah la nak expect tinggi kat aku.
bile salah, ko pun nak tunjuk macam bagus kan.. baik ko je yg carik jalan/ map sendiri.
x payah nak menyusahkan aku.

ko belagak ko tau, tp sebenarnye ko x tau. cerita dgn org itu ini, tp habuk pun tadak!

---

niat aku wat n3 ni bukan nak menjatuhkan or memalukan ko.. tp supaya ko sedar sikit.
bukak mata. peka. itu aje.
biasa la manusia, kadang2 lupa diri. macam tu la.
x de sape yg sermpurna. terima seadanya.

1 comment:

umiey c@y@ng said...

sabar bebanyak kak fiza.. manusia macam2 ragamnya.. kekekeke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails