:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

25 January, 2011

kadang2 aku memang tak paham..

mende kecik je kan? ko nak g heboh2 kat atas apehal?
bagus sangat ke ko tu?
clean sangat ke keje ko?
ko nak belagak sebab ko dah lama
sebab ko dah senior
sebab ko rase semua orang akan respect ko
semua orang akan percaya cerita ko
bila ko jaja cerita sana-sini
yg kononnya, ko dah buat keje bagus
boleh blah !
baik ko berenti keje je
duduk rumah
lagi pun, ko bukannye muda lagi
baik rehat je
ko pun x de la menyakitkan hati orang lagi
x de la ko dapat dosa free

* * *

ok, aku memang marah & sedih
maafkan aku utk n3 di atas
untuk luahan ketidak-puas-hatian aku

* * *

sekarang, aku nak citer dengan lebih berhemah & bersopan santun :)

aku rase, semua orang penah alami situasi macam ni.
kerenah2 warga tua senior kat tempat kerja
masing2 nak buat yg terbaik untuk kerja masing2..
aku ulang : "kerja masing2"
semua orang yg normal mesti ada rasa macam tu..
kalau x de, cecepat la anta surat berenti keje

kalau semua orang pikir macam tu
untuk kerja masing2
aku ulang sekali lagi : "kerja masing2"
aku rase, semua mende akan jadi cantik..
semua clean
x de masalah

yang jadi masalahnye bila..
warga tua senior di tempat kerja
yang mulut macam mulut tempayan
yang sibuk nak jaga tepi kain kerja orang lain
yang perasan semua yang dia buat adalah terbaik
itu yang jadi masalah

kadang2 aku memang x paham dengan orang yg jenis macam ni
bukan ape..
x baik tabur pasir dalam periuk nasik orang lain
ape yg ko cakap tu, belum tentu orang nak dengar
belum tentu orang percaya
silap2, ko yang jadi bahan umpatan lepas ni
pikir2kan la..

mungkin niat ko baik
nak bagi tau, yang orang tu mungkin cuai
ko patutnye cakap kat orang tu direct
bukan orang kat seluruh dunia!
lagi satu, kerja dia, biarkan la
biar dia yang b'tanggungjawab
keje ko dah setel kan..
ko dah buat keje ko kan..
so, duduk diam2
bukan ko dapat duit pun klu ko nak heboh2 pasal hal keje orang

ingat la..
elok2 orang respect kat ko
x pasal2 orang menyampah dengan ko
termasuk la aku
tetibe je aku rase menyampah giler kat ko

lantak!
ada aku kesah??

* * *

opps! maaf sekali lagi..
terkasar bahasa pulak

19 January, 2011

Pakej Persona Fiza Bridal 2011

PROMOSI HEBAT !!

PAKEJ PERSONA FIZA BRIDAL 2011


:: klik gambar untuk tumbesaran ::

:: klik gambar 2x untuk lagi gemok ::

- emel kepada kami untuk mendapatkan brochure -

* Harga pakej sah sehingga 31 Disember 2011
* Pakej boleh dirunding mengikut kesesuaian majlis & bajet
* Harga yang ditawarkan adalah tidak termasuk kos pengangkutan

KENAPA PERLU PILIH KAMI?
* Harga yang ditawarkan adalah berpatutan
* Barang/ peralatan kami masih cantik & baru
* Design pelamin mengikut citarasa pengantin
* Kami akan pastikan anda mendapat perkhidmatan terbaik & berbaloi dengan nilai wang anda !

HUBUNGI KAMI SEGERA !!
(T) 016-217 2797 (Fiza)  016-219 2797 (Saiful)
(E) personafiza@gmail.com

14 January, 2011

14 Januari 2011 ~ Tetap 3 Tahun

Alhamdulillah,
arini (14/01/2011) genap perkhidmatan aku kat UPM ni 3 tahun..
perkhidmatan tetap.
rezeki masih kat sini
jodoh pun jumpa kat sini
dan masih lagi bertahan..

3 tahun kat opis yg sama.
3 kali bertukar bos
dari cik sampai la jadi puan
dari bertumit tinggi sampai la pakai selipar je ;p
masih kat sini..

rase kejap je..
x terasa masa berlalu..
dari x tau apa, sampai la jadi diri aku yg sekarang ni..
boleh la diharap
banyak pengalaman keje kat opis ni.
best kat sini
x nak tukar tempat lain..
tapi klu kene tukarkan camne? x nak. x nak.

kadang2 tu mmg ada rase tension
rase fed-up bila ngadap mende yg sama
rase nak berenti keje pun ada..
rase nak mintak tukar pun ada..
macam2 la.
tp, Alhamdulillah..
aku masih bertahan.

keje kat sini rilex sikit
kadang2 la
otai2 x de kat opis
bleh jadi 'maam'
ada bilik sendiri
even bilik kecik je, tp ok sgt la utk aku ngadap pesbuk
kat sini jadi p.a big boss
tempat lain blom tentu dpt.. - elaun lebih sket ;p
kat sini kebanyakkan semua staf2 baru 
aku ni kire 'lame sikit' je la dr yg lelain

hehehe..
x kesah la ape pun kan..
yg penting, selagi mata celik,
keje, keje, keje
ujung bulan cek account,
gaji dapat..
Alhamdulillah..

---

* pehni dah x potong kwsp lagi dah.. duit dlm acc. dah bleh kasi keluar! yahoo! *

12 January, 2011

internet mengong, ke pc yg mengong? ~ aku x mengong ye..

dah 2 hari pc aku camni..
internet ada, tp slow giler..
bila tanye opismet, sumenye ok je..
tension gini..

bukak blogger ni pun
entah utk kali yg keberapa aku tekan refresh
asek x buleh je..

bile bukak emel..
loading je manjang..
pastu connecting in..


bila bukak blog or webpage,
loading je..
then jadi camni..

ayoyo..
amma appa..
susah la camni..

--

moral cerita : pegi la buat keje.. jgn nak ngodek internet je keje

11 January, 2011

11.1.11

INGAT SAMPAI BILA2 !

cakap banyak kene marah
tulis banyak pun kene marah

- Posted using BlogPress from my iPhone

Saya nak Hadiah Hari Jadi dari YanaMIB ~

mencuba nasib..
mane tau bertuah..
nanti dapat adiah..
hehehe..

sape nak join, klik SINI

aku nak tag :


Pesanan : yana, fza dah lame giler x dapat adiah.. muehehehe.

sekian, terima kasih.

Festival Pengantin Malaysia (4-6 Mac 2011)


moh le pegi beramai2..

err.. sy sebagai pemerhati je.. bukan bukak booth. ;p

10 January, 2011

AXL'S ~ Andai Dapat Ku Undur Masa


Dalam usik ku merajuk seketika
Laluku pergi meninggalkan dirimu
Tanpa ku duga
Lilin menjadi bara
Gurauanku jadi dilema prasangka
Kau menyangka aku pergi kerna dia
Yang tak pernah wujud dalam alam cinta
Belum sempat ku jernihkan suasana
Engkau pula yang hilang
Entah ke mana
Puas sudah ku mencari
Ku tinggalkan pesan
Ku kirimkan berita
Agar dapatku temui dirimu
Umpama sebutir permata yang sirna
Andai dapat
Ku undurkan putaran dunia
Inginku ubah semula kata
Dan tingkahlaku yang salah
Agar kita dapat seiring
Di mercu asmara
Tak ingin lagi
Dan tak mahu lagi
Berpisah bukan dengan kerelaan hati
Penyesalan yang tiada kesudahan
Ku tersepit dalam jerat sendiri

---

** tak ingin lagi.. dan tak mahu lagi.. ~ best la lagu ni..
antara lagu wajib klu g karok **

jeles ke??

nape nak jeles dgn org lain?

jadi diri sendiri sudah la..


lantak la orang lain tu..

bukan sape2 pun..




07 January, 2011

Semester 3, UUM

Subjek utk Semester 3
Sesi Januari 2010/2011
UUM

SBLE 1032 - English for Communication I (2)
GMGF 1013 - Ekonomi dalam Pengurusan Awam I (3)
GFPA 2013 - Struktur, Proses Politik & Pentadbiran (3)
GMGM 2013 - Organisasi dan Masyarakat (3)
VRS 031 - Pembangunan Masyarakat III (1)

Jumlah Jam Kredit : 12

---

Jadual Pertemuan (update 6/12/2010)

Pendaftaran : 28 Januari 2011
Pertemuan I : 29 & 30 Januari 2011
Pertemuan II : 12 & 13 Februari 2011
Pertemuan III : 18 & 19 Mac 2011 (Mid-Term)
Pertemuan IV : 8 & 9 April 2011
Pertemuan V : 11-15 Mei 2011 (Final Exam)

Semester 2 ~ abis suda

gamba mase last sem 2.
lagi 2 orang dah balik awal..

gamba ni dah lame dah.. cumanya baru jumpe..
so, update je la..

nnti dah tua2 nanti leh la tengok balik.. (tentibe)

teha, aku & kembar

err.. dorang tu bukan kembar sebenarnye..
tp dorang suka pakai 100% sama

dari ujung tudung sampai la ujung selipar

henbeg, purse, kasut semua sama..
henpon je kut yg aku rase x sama

even dah 2 sem (setahun la kan) aku kenal dorang,
aku still x leh nak bezakan mana satu jas, mane satu jes
penah wei,
beriya2 aku bukak fb dorang ni..
bezakan & ingat nama
tp bila jumpa,
x ingah dah..
hehehhe.. sory jes..

mmg la muka darang x sama..
tp aku blur..
hikhikhik..
klu nak panggil, panggil je jes..
dua2 pandang..

citer lain pulak..
Alhamdulillah, ktrg dah selamat lepas sem 2..
result pun dah kuar..
semua hebat2.. kecuali aku

x pe.. masih ada masa utk belajar..
ok la.
jumpa sem 3 ni ye.. ujung bulan ni..

daa..

* aku akan berusaha utk membezakan dorang berdua ni

Kapantangan Aku

kepantangan aku kalau..

aku mintak tolong, then ko buat, tp ko bersungut2.
serupa x payah tolong. sakit je ati aku tengok!

nak cakap dengan ko berpuluh2 kali. mende yg sama. 
bila aku cakap, ko wat2 x dengar, pehtu sibuk nak suruh repeat balik
minta mahap lah. aku x kuasa!

ko nak memaksa2 aku buat mende yg aku x suka.. sampai ko sumpah seranah aku kan..
lantak situ! klu aku nak buat, ko x payah nak suruh2.. aku tau buat sendiri..
klu aku cakap aku x nak, ko jgn harapla aku nak buat!

ko memekak2 pasal jalan jem. pehtu beriya2 nak carik jalan short cut bagai. sudahnye lambat jugak..
aku rase, klu ko bersabau sikit, ikut je flow, aku rase x de masalah..
cube cakap kat aku, jalan mana kt kl ni yg x jem??

ko mintak tolong aku tengokkan jalan/ map, pehtu aku tersalah. ko bersungut2.
ye, aku memang bodo klu bab2 nak carik jalan or tengok map ni, tp ko x payah la nak expect tinggi kat aku.
bile salah, ko pun nak tunjuk macam bagus kan.. baik ko je yg carik jalan/ map sendiri.
x payah nak menyusahkan aku.

ko belagak ko tau, tp sebenarnye ko x tau. cerita dgn org itu ini, tp habuk pun tadak!

---

niat aku wat n3 ni bukan nak menjatuhkan or memalukan ko.. tp supaya ko sedar sikit.
bukak mata. peka. itu aje.
biasa la manusia, kadang2 lupa diri. macam tu la.
x de sape yg sermpurna. terima seadanya.

06 January, 2011

cara2 naikkan trafik blog ! ~ cube la..

blog walking..
cari idea utk + gadjet2 yg menarik..
asalnye nak carik menda lain..
sudahnya jumpa psl ni
kat blog Norfa

saje la nak ngetest.. :D

cara2 untuk menaikkan trafik blog.. 
 biar kasi sesak sket :D



Cara-cara nya macam nih...:

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini.
Kemudian beri tajuk yg menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini
untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

1- Igauan
2-  Ad - Dai'
4- zlh@n
12- ABCMILO
13- uncle

haaa..tuh dia...JAP3!!!..ada lagi..
PERATURAN....
1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.
Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1,
yang No.3 jadi No.2,
yang No.4 jadi No.3
dan seterusnya.
Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. INGAT!! Jangan Ubah urutan daftar link itu.Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

macam itu saja..
moh le kite beramai2 menerai..
tengok, jadi ke tak..
:)

04 January, 2011

JAWATAN KOSONG @ UPM (BERTARAF TETAP) ~ 21/01/2011

JAWATAN KOSONG @ UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA (UPM) BERTARAF TETAP


TARIKH TUTUP : 21 JANUARI 2011



Senarai Jawatan Yang Ditawarkan
1
ATENDAN KESIHATAN GRED U3
2
JURURAWAT GRED U41
3
JURURAWAT MASYARAKAT GRED U19
4
JURURAWAT PERGIGIAN GRED U29
5
OPERATOR LOJI GRED R3
6
PEGAWAI KEWANGAN GRED W41
7
PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q41
8
PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q43
9
PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q47
10
PEGAWAI PERUBATAN GRED UD43
11
PEGAWAI SAINS GRED C41
12
PEGAWAI TADBIR GRED N41
13
PEKERJA AWAM GRED R1
14
PEMANDU KENDERAAN GRED R3
15
PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1
16
PEMBANTU BELIA DAN SUKAN GRED S17
17
PEMBANTU PERPUSTAKAAN GRED S17
18
PEMBANTU PERTANIAN GRED G17
19
PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N17
20
PEMBANTU VETERINAR GRED G17
21
PEMBANTU WARTAWAN/WARTAWAN GRED S17
22
PENGAWAL KESELAMATAN GRED KP11
23
PENOLONG AKAUNTAN GRED W27
24
PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN GRED U29
25
PENOLONG PEGAWAI SAINS GRED C27
26
PENOLONG PEGAWAI VETERINAR GRED G27
27
PEREKA2 GRED B17
28
TUKANG K2 GRED R11

03 January, 2011

result dah kuar (sambungan..)

frust gak la bila cek result final utk sem 2.
huhuhu
nasib la kan..
sape suh malas!

1 paper kantoi.
siot tol..
x pepasal nak carry
tp nak wat semakan dulu la..
mane tau untung nasib baik ke..
lg pun fail tipis je.. (hahhaha.. istilah tah pape)

ape pun, pointer masih lagi maintain 3 ke atas
tetap dapat adiah sepek mata dari encek asben.
hehhee
mata dah rabun la..
berjangkit dgn dia kut ;p

err.. back 2 d story.
klu lepas wat semakan, result masih sama,
redha je la carry paper tu..
tp ape yg penting, bukan sem 3 ni la aku carry..
mane larat.. tu pun dah 5 subjek, nak menambah lagi
gilo apo.
aku plan nak carry mase sem 6 nanti
lambat lagi..
ape yg dah belajar ni, sure lupe balik
tp time sem 6 tu aku ada transfer jam kredit
so, boleh la nak amek time tu..
InsyaAllah..

azam sem baru sempena tahun baru ni
nak belajar rajin2..
xmo ulangi kesilapan dulu
tp boleh ke?
kadang2 aku ni hangat2 tahi ayam je..
ape pun, aku akan cuba, InsyaAllah..

biar la org ketawakan aku sbb ada paper kantoi..
biar la ada org mengata aku sbb sibuk carik duit je..
biar la ada org cakap padan muka kat aku..
biar la klu ada org ckp aku ni macam2..

ada aku kesah??
lantak situ !
macam la ko bagus sangat! hahahhaa

ape yg penting, aku tau sape aku
dan
aku tau kemampuan diri aku

baru sem 2, masih ada 8 sem lagi
tengok, larat ke tak larat.. ?
hahhahahhaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails