:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

17 December, 2012

35 minggu (17/12/2012)

arini dah 35 minggu kandungan
rasa sangat takut
takut nak bersalin
boleh gitu??

persiapan baby memang blom siap sepenuhnya..
maafkan mummy ye baby..
mummy bizi..

InsyaAllah dalam minggu ni akan siap semua barang2 yang perlu dipack untuk dibawa ke hospital.
sekarang ni tengah basuh baju2 baby..
balik kerja pack sikit2..
semua barang baby dah ada, cuma blom pack je lagi..
barang mummy pulak yang takde lagi cuma air selusuh je
tapi air ni bukan wajib ada pun..
ia salah satu ikhtiar kita
kalau tak de, nak buat macam mana kan.. 

tapi.. beg mummy pun blom pack sepenuhnya lagi..
hui, lambat betul..
harap baby tak kuar dalam masa terdekat ni..

mummy masih lagi meng google berkenaan air selusuh ni..
macam2 yang jumpa, tapi tak tau la sempat ke tak nak dapat..

pastu bila google tu sure la jumpa pasal pengalaman bersalin kan..
sangat la takut..
risau
tak tau nak cakap perasaan ni.

aritu kepala jahit 6 pun rasa macam dah tak tahan sakit..
ini kan pulak nak bersalin.
Ya Allah, mohon permudahkan segalanya nanti
semoga senang nak bersalin..

pastu pasal antenatal class..
sure la tak sempat nak pegi dah..
tambah2 dengan cuti rehat yang dah abis
so, memang tak dapat la pegi..
KPJ Selangor/ DEMC ada buat..
tapi mummy memang tak dapat pegi la..
so, google saje..
sure, ada cara kan..

next week checkup lagi..
36 minggu
then, sekali nak booking hospital..

hope sempat la nak setelkan semua kerja sebelum bersalin ni..


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails