:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

14 December, 2012

barang-barang yang perlu di bawa ke hospital (barang mummy & barang baby)

checklist barang mummy & barang baby yang nak kene bawak ke hospital..

hasil 'perbincangan' dengan opismet :D

barang mummy :

kain batik - 2 helai
tudung express - 2 helai
t-shirt/ jubah - 1 helai/ set (pakai masa nak balik)
stokin - 2 pasang
sweater - 1 helai
nursing bra - 3
panties - 5 (bawak extra takut kebocoran)
maternity pad - 1 pack (10 pcs)
air selusuh
toiletries
termos/ mug/ makanan ringan (contoh : roti)
supplement

* tak perlu bawak banyak sebab just stay 1 malam je kat hospital. lagi pun kan dapat uniform.. so, pakai aje uniform tu..

barang baby :

baju baby - 2 pasang
selimut - 1 helai
pampers - 10 pcs
barut - 2 helai
booties & mittens - 2 pasang
bonnet - 1 helai
towel
toiletries - travel pack (incase hosp mintak, tapi biasa tak pun)
napkin - 2 helai
wipe tissue - 1 pack

lain-lain :

buku pink
duit (ni mesti)
charger hp
camera

rasanya cukup dah list tu.. tapi incase ada barang yang tak cukup, beli je kat area hosp.. or balik la umah kejap. bukan jauh pun.. :D

thanks to my opismet :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails