:: JOIN THIS SITE ::

Follow by Email

29 April, 2010

Spa - Jelita Mas Hair & Beauty Saloon


kepada b2b yg tengah tercari2 tempat utk memanjakan diri,
bleh survey tempat ni plak.. 

Jelita Mas Hair & Beauty Saloon
411G, Complex Diamond, Seksyen 6,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor.
03-8210 0849 / 017-278 0914

tempatnye kat sebelah WARTA Bangi.
sebaris dengan Tabung Haji & Avon.
kat hujung bangunan tu..

click to enlarge

aku x pasti lg nak buat kat sini atau tak..
n x tau nak amek pakej ape..
aku x penah g spa ..
still lagi tercari2 pakej2 terbaik
klu sesape ade cadangan tu, leh la sharing.
ok.

tudung nikah @ tudung sanding yg chantek??


tudung nikah n tudung sanding aku x carik lagi..
x tau nak pakai tudung pesen ape..

hajat ati utk nikah nak pakai tudung gini


cantik kan??


tudung2 tu koleksi vispera. sangat cantik! tp malangnye, mase aku jumpe blog vispera ni, tempahan tudung utk majlis bulan 5 & 6 dah pun ditutup.. so, aku melepas la..

ingat nak diy je tudung gitu, tp mslhnye mcm la rajin sgt aku ni..
nak beli x tau kat mane.. ade sesape leh tolong??

jenis tudung ade owning ni cantik. kemas bila pakai. tp x tau sesuai ke tak dgn muka aku.. 
tp nanti klu nak batal air sembahyang tu, kemek la tudung :p
ramai dh aku tengok gitu.. susah benar nak cium dahi tu.. 
hihihii


all above pict credit to koleksi vispera

atau pakai tudung gini pun ok gak.. 

simple je..

lawa kan bajunye? i loikee.. 

hehhee.. gamba ni i rampok kat sini.

ok2, citer pasal tudung balik..
ade idea x pesen tudung apakah yg menarik??

plan ujung minggu ni harusla pegi jalan tar utk m'cari tudung idaman..

~peace~

Interesting Blog Award

dapat award dari kak shima.
mekasih la ye..
soklan2 tu sy maleh nak jawab...
hahhaha..



award ni plak aku nak bagi kat sape @ sesape yg terjah blog aku..
sila amek ye..


28 April, 2010

Yang Terindah

Lirik lagu drama Adamaya iaitu Yang Terindah - DakMie




Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan


Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah





Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran




Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu




Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah




Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

credit to : Blog Carca Marba

Suar Bontot


dulu aku penah citer psl surat bontot kat n3 ini.
n sekarang.. Alhamdulillah..
 akhirnye berjaya gak aku dptkan suar bontot nih.. :)
suke2 !!
time kasih umi.
umi tlg beli kat jakarta mase die g holiday kat sane. :)

suar bontot ni ade kt melaka. x try lg ok ke tak..
mintak2 la ok.

x sabarnye nak try..

umi beli 2 helai. harga RM50.

ni suar bontot yg umi beli

satu coklat cerah

 satu coklat gelap

senyum sampai telinga (*_*)

27 April, 2010

Surah Yassin


Surah Yassin ni beli kat Mydin. harga seunit RM 0.60
aku beli 800 pcs. nak dpt 800 ni aku kene pegi dua Mydin.

kat kulit belah dalam nanti aku nak tampal name family. juz print atas ketas sticker je..



saiz : 17 cm X 12.5 cm


lagi 1 bulan, 1 hari..


arini terasa macam bosan sangat.. dah penat dah wat lawatan blog ke blog.. mcm2 idea kawen aku tengok. :)
menarik & kadang2 x terpikir pun.. hahahaha..

citer pasal kawen ni.. aku nye majlis tinggal lebih kurang 1 bulan je lagi.. huhhuhu
(xmo kire bilangan hari, nanti terasa dah dekat sangat)..


hantaran mostly dh beli, cuma yg makan2 tu belum lagi la.. yg barang2 punye sume dah setel.. cuma mungkin nanti ade pertambahan dulang lg.. mungkin la.. tengok la kut2 ade 'kelebihan' bajet ke.. hehhehe..

aku nak citer sikit la psl majlis aku nanti.. date sume aku dh tepek kat sidebar tu.. 

nikah : 28 Mei 2010 (Jumaat) ~ lepas solat Jumaat
sanding : 29 Mei 2010 (Sabtu) ~ kat kampung
bertandang : 5 Jun 2010 (Sabtu) ~ kat Maluri, Cheras

tentatif program roughly dh ade.. cume yg details & yg betul2 komfom x buat lagi.. InsyaAllah dalam masa terdekat ni aku akan wat, tp lepas bincang dgn family dulu la.. pembahagian tugas pun x wat lagi.. huhuhu.. mcm banyak je nak kene pikir...

majlis ktrg ni simple2 je.. semua buat sendiri.. hmm.. ramai cakap, senang la buat sendiri.. bleh buat ape2 pun.. ye, memang la.. tp klu bajetnye besar ok la kan.. tp klu mcm ktrg ni, ape la sgt..

majlis ni majlis biasa2 je.. xde yg luar biasa
kad biasa2..
baju biasa2..
pelamin biasa2..
doorgift biasa2..
semua biasa2..

err.. bajet2 sebenarnye.. *sigh

ape yg penting, semua selamat..
InsyaAllah..

kad kawen dah lame siap. tp aku x distribute lagi.. InsyaAllah next week aku akan pos. yg bagi byhand minggu ke-dua Mei nanti.. yg invite via fb pun dlm minggu ke-2 gak.. 
ok x ek? ke dah lambat sgt??
kang klu bg cecepat, org lupe lak nanti :p
kang klu lambat sgt, org x sempat nak plan pulak nanti.. :p
camne ni..??

ckp psl minggu ke-2 Mei, aku ade final exam.. huhuhu.. buku haram jadah aku x bace. lom ade kesedaran lagi.. (aku memang selalu camni..)


12 Mei 2010 (Rabu) : Asas Pentadbiran Awam (GMGA 1013)
13 Mei 2010 (Khamis) : Pengantar Pengurusan (BPMN 1013)
14 Mei 2010 (Jumaat) : Bahasa Melayu Pengurusan (SBLM 1053)
16 Mei 2010 (Ahad) : Pembangunan Masyarakat 1 (VRS 011)

ber ++ pening aku camni. huhuhu..

owh, exam nanti buat kat Institut Professional Baitulmal, Kg. Pandan. dah x buat lagi kat KPTM. so, pertemuan 4 dulu tu, adalah kali terakhir ktrg kat sane..


so, aku ade lebih kurang 2 weeks nak prepare utk final.. n next week, 4 Mei 2010 (Selasa), aku ade pre-wedding PS dgn Just Married Bridal (JMB). dorang dah pindah ke SS2, PJ. yg outdoor aku x cari lagi tempat mane nak pegi.. pastu aku pakai 3 baju dari JMB, n lagi 2 aku bawak sendiri.. bukan ape, xmo la pakai gown utk 5 baju..
aku pilih gown kaler putih, pink (lilac) & merah.

yg lagi 2 tu aku citer dlm n3 lain la.. :p

26 April, 2010

HIV Test - done


HIV Test dah buat 21 April 2010 lepas kat Pusat Kesihatan Universiti, UPM

so, dah bleh proceed utk hantar borang nikah. yeay !!

g wat ni sorang2. pegi dlm 8 am. settle dlm kul 10 am. lame giler! ye, mmg lame.. malas la nk ingat balik bile berurusan dgn klinik kerajaan ni.. :(

ni je gamba yg sempat snap.


result


kene bayar RM 32.00
(RM 12.00 - lab test, RM 10.00 - consultation)


24 April, 2010

Butang oh Butang..


tetiba rajin mase ari isnin lepas.. hehhee..
memandangkan baju sanding ni bukanlah dari kategori grand.. so, aku terpaksa lah menambah ape2 yg patut..

asalnye baju ni juz ade butang katup je. so, aku tambah la butang2 ni..


butang ni aku tempah kat semban. sebiji 20 sen je.

ni aku jahit.. jahit cincai je pun.. guna benang putih plak tu :p


aku pun x tau apsl aku nak letak butang itam gak.. bukan nampak sgt pun.. baju ni ade manik2 kaler mcm maroon tu.. tp aku tetap nak butang kaler itam gak.. :D
aku jahit jarak2.. klu rapat2 lawa, tp oleh kerana butangnye itam, x nampak sgt.. so aku jahit je la jarak2..

ni intan jahit.. agak berhati2 dan kemas..


butang ni kalernye sesuai sket.. nampak gak la.. jahit jarak2 jugak..

jahit ni kejap je.. x lame pun.. 
ni hasilnye.


boleh la.. asalkan x nampak kosong kt tengah2 tu..


yg ni lawa.. butangnye menyerlah jugak.. cuma aku rase,  aku nak tambah lagi butang ni.. kasi rapat2..
lagi cantik nanti.. huhuhu.. tp butangnye x tempah lagi.. 
pastu x tau lagi bile mood rajin menjahit tu datang kat aku intan.. :p

baju putih ni x jahit lagi. x pasti nak jahit jarak2 ke rapat2.. pun aku letak butang putih.. sbb nnti kainnye x terhad nak pakai kaler biru ke, kaler purple ke, sume leh masuk :p

(aku kene pikirkan strategi perniagaan yg berkesan nih.. hehehe.. memang nak cantik, tp kene pikir kesesuaian @ 'ke flesk sible an' nye jugak.. )


tu je la nak tunjuk.
sekian,
terima kasih.

23 April, 2010

~ pelamin dia ~


dezine pelamin Cik Bun. 


kaler gold+coklat+cream

cantik!! ni yg rase tergugat nih.. 

* sesuai utk majlis kat dewan. sebab pelamin ni besar.


21 April, 2010

kene tepek setem 50 sen yerr..


kad sudah siap. awal Mei nnti baru nak pos. yg bg by hand InsyaAllah dlm minggu kedua Mei.

kad ni Cik Bun yg dezine. lawa kan? suke2! paling penting aku sangat puas ati. mmg mengidam sangat2 nak kad tema kartun2 ni.. :D

td g post opis. tnye psl setem bape sen nak tepek.

oleh kerana sampul kad ni yg sarat dgn grafik, maka, setem yg harus ditepek adalah 50 sen.
akak kat post opis tu ckp, klu setem 30 sen utk sampul yg plain shj. 

wah, ni kene kurangkan kad yg perlu dipos.. klu leh sume nak bagi by hand je.. :p
kawan2 ku, xde plan ke nak jumpe2..?? hehehe..

bukan kedekut, tp bajet.. hahhaha..

atau

aku akan guna 2 sampul.. hehehe.. yg plain kt luar.. so leh la tepek setem 30 sen jer..


psst : ni idea intan yek.. hehehe.. tp idea ni mmg bleh pakai.

20 April, 2010

Gambar Kami


gambar kami
utk permohonan nikah
(ukuran lesen memandu)


gamba cik bun nampak ok. tp gamba aku nampak x ok.

* blusher terlebih kah?
* tudung senget kah?
* edit terlebih kah?

ape pun, gamba dh siap. xkan nak amek sekali lagi. membazir.
redha je la.

17 April, 2010

Senarai Semak Permohonan Nikah (Perempuan) ~ Negeri Sembilan



Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan Darul Khusus
Pejabat Agama Islam Daerah Kuala Pilah
Tel : 06-482 1026

Perhatian :
1) Permohonan Kebenaran Berkahwin bagi Perempuan hendaklah dihantar 1 bulan sebelum tarikh berkahwin.
2) Sah laku Kebenaran Berkahwin adalah 3 bulan.
3) Bayaran dikenakan untuk proses Kebenaran Berkahwin RM 5.00
4) Proses Kebenaran Berkahwin adalah 3 hari masa bekerja.

-senarai semak-borang ade 2 salinan carbon copy-

PENGENALAN DIRI PEMOHON (3 Salinan)
Kad pengenalan dan tunjuk yang asal
Surat Pengesahan mastautin jika alamat Kad Pengenalan tidak sama*
Kad Pengenalan/ Passport bakal suami

STATUS PEMOHON (3 Salinan & Asal)
Surat Pengesahan bujang dari majikan
Surat Pengesahan bujang jika bekerja sendiri dari Ketua Kampung/ Imam*
Sijil Cerai (Janda Cerai Hidup)*
Sijil Nikah/ Sijil Rujuk & Sijil Mati (Balu Cerai Mati)*
Seksyen 14(3) Nikah dalam Eddah dengan kebenaran Mahkamah Syariah (Janda Berhias)*

BORANG 1/ PERMOHONAN
Tandatangan Pemohon & Tandatangan Wali
Tandatandan Pendaftar/ Imam, Nama dan Cop Jawatan
Status pemohon ditanda oleh Pendaftar/ Imam

BORANG KEPUTUSAN UJIAN SARINGAN HIV
Borang keputusan Ujian Saringan HIV dari Klinik Kesihatan Kerajaan

SIJIL KURSUS PRA PERKAHWINAN (3 Salinan & Asal)
Sijil Kursus Pra Perkahwinan (Kecuali Balu/ Janda)

UMUR PEMOHON
16 Tahun ke atas
Bawah 16 Tahun dengan kebenaran Mahkamah Syariah (3 Salinan & surat asal)*

WALI NIKAH (3 Salinan & Asal)
Surat wakalah wali (Jika berwali wali)*
Kad Pengenalan Wali dan Sijil Kelahiran Wali (Sekiranya wali adik beradik)*
Kebenaran Hakim Syarie (Tiada wali/ wali engkar)*
Sijil mati wali sekiranya bukan Wali Mujbir*
Sijil nikah ibu/ bapa bagi anak perempuan sulung yang ingin bernikah*
** Untuk sah nikah, Wali hendaklah ikut keutamaan Susunan Nasab (Sila rujuk Pejabat)

KEBENARAN (3 Salinan & Asal)
BAT kebenaran majikan jika Tentera*
Surat pengesahan majikan jika Polis*

SURAT KEBENARAN BERKAHWIN LELAKI (1 Salinan & Asal)
Surat kebenaran berkahwin dari pihak lelaki luar kariah/ Negeri/ Negara

GAMBAR (Ukuran Lesen Memandu)
5 Keping sekiranya bernikah di Negeri Sembilan (Belakang Gambar Tulis Nama)
(Wanita - Bertudung, Lelaki - Bersongkok)
4 Keping sekiranya bernikah atau buat pendaftaran di Ibu Pejabat*


* Jika atau mana-mana yang berkaitan sahaja.
* Senarai semak ini mungkin berbeza mengikut negeri masing-masing.

16 April, 2010

My Pelamin




pic : credit to Cik Bun si tukang dezine.

pelamin aku lebih kurang camni la design nye nanti.. 

* sedang berusaha menyiapkan semua keperluan pelamin nih *

15 April, 2010

dulang hantaran

dulang hantaran ni pun beli kat VR Star Nilai 3.


harga RM 29.90
buy 1, free 1
[ sebijik RM 14.95 ]

tu bukan kaler asal tu.. kaler asal mcm chrome. gelap2 tu.. pastu aku spray nak jadikan putih.. tp x sekata lak.. siap terkopek2 lagi tu.. kene spray lagi nnti.. 

tu dulu.. mase awal2 aku beli.. tp baru2 ni aku pegi, dah banyak gak yg kaler putih.. harga still sama.. ade yg kaki tinggi, ade yg kaki rendah.. ade bulat.. ade petak.. sangkar pun ade gak.. tp rase mahal sikit klu x silap..

asalnye mase tunang dulu lg nak pakai dulang ni.. tp oleh kerana 'ke mahal an' nye mase tu (time tu VR Star ni lom bukak lagi), so pendamkan je la niat murni tu..

aku ni  pomot lebey plak VR Star ni.. hehhee.. bukan ape, utk panduan kat sape2 yg tengah mencari2.. 
okey.. :-)



14 April, 2010

Paper Bag 36 sen


kepada B2B yang masih tercari2 tempat murah nk beli paper bag ni.. 




RM 3.90 / 10 pcs (n.p)


mase ni beli dlm 800 pcs, harga dapat RM 3.60 (bleh nego lagi ni..)
banyak gak kaler utk paper bag ni.. saiz pun ade macam2.. 


VR Star kat Nilai 3
(dekat dgn ThankQ yg plg besar tu)

kedai ni harga boleh tahan murah... byk barang buy 1, free 1

iye.. tak tipu.. g la sendiri tengok. ok.
:-)

perlu tukar lagi ke?


perlu ke aku tukar lg background @ template ni? sebab ade kawan cakap, dia xleh view blog ni.. x kuar pape pun.. hmmm.. klu internet laju, boleh je bukak.. kt upm ni ok lagi.. aku leh je view.. 

tulisan utk blog ni kaler putih. so, bila background x kuar, so tulisannye pun x nampak la..

aku gune google chrome.. ~ ade kene mengena ke?

12 April, 2010

Study Vs Kawen..


banyak sangat mende yg x setel utk my big day nnti.. tp aku skrg ni x berapa nk semangat bile memikirkan soal kawen2 ni.. aku penat sangat dah.

kelas pun baru je abis.. eh, x abis lg.. yg abis juz tugasan dgn kuiz bagai tu la.. 2 weeks before majlis, aku ade final exam. carry mark aku pun x berapa nk bagus.. so, aku risau sgt.. aku x tau la ape kene dgn aku ni.. tp ye la kan, dip x same dgn degree.. ke aku ni x 'bijak'?

cakap soal bijak x bijak ni, bile pikir balik.. menyakitkan ati pun ade gak.. aku x kesah la klu betul2 bijak.. tp mslhnye yg 'bijak' ni.. sume keje senang je.. yg aku ni, mcm nak mampus wat.. sudahnye, markah secoet je.. penah terfikir utk jd 'bijak', tp aku bukan camtu.. tp skrg ni, org kesah ke dgn 'bijak' ni?? sorry to say, aku x nak jd 'bijak'.. biar la aku bijak yg betul2 bijak.. hehehe.. sorry la merepek ape tah.. ape pun, aku akan cube yg terbaik mase final nnti..

tp aku ade mase ke nak study?? nak pikir study ke nak pikir kawen?? susahnye..

 Vs 

padan muka aku kan? dulu beriye2 sgt nk study.. xde la.. aku pun x sangka dpt peluang sambung study ni.. n dlm mase yg same, plan nak kawen tu mmg dah ade..
tp tu la.. kebetulan pulak dpt tawaran sambung stdy.. rembat je la..

xkan la sebab study aku jadi kawen kan? n xkan la sebab kawen, aku x abiskan study.. cuma skrg ni aku rase terbeban sgt.. ditambah pulak dgn mslh2 yg merepek2.. lagi la buat aku give up..

borang nikah ayah aku dah amekkan.. tp aku still x isi lagi.. nanti2 la.. malas.

klu la dapat undur masa.. alangkah bestnye.. 

*
*
*
fiza, stop merepek !!

06 April, 2010

kemalasan & kepenatan


masih tiada mood utk menyiapkan keje skolah. sangat malas time ni!

arini aku wat keje sambil jenjalan dari blog ke blog.. cari inspirasi utk majlis aku nnti..

borang permohonan nikah aku x isi lagi.. juga tiada mood.

mungkin sebab aku dah hilangkan surat tu.. 

tp aku tak hilangkan.. aku x penah kuarkan dr fail tu.. huhuhu

minggu depan baru aku nak carik surat tu boleh x?

minggu depan baru aku lebih serius soal perkahwinan ni..

boleh tak?

sebab sekarang ni aku tiada mood.

sepatutnya semalam aku perlu siapkan 1 keje skolah.. tp sampai skrg ni, 1 pun belum siap.

n mlm ni kene stay back kt opis.. x tau sampai kul bape nnti.. n semestinya banyak keje selepas meting mlm ni..

huhuhu.. tolong la.. 

sangat penat dgn semua ni..

sangat x larat..

rase nak lari jauh2.. tinggalkan semua yg ada skrg ni..

Checklist BPM 2010/2011



SEMESTER 1 (JANUARI - MEI 2010)


Asas Pentadbiran Awam (GMGA 1013)
* Kuiz - done
* Tugasan 1 ~ INTAN - done
* Tugasan 2 ~ Konsep Malaysia Incorporated (Pembentangan Individu) - done
* Mid-Term - done
* Final Exam - 12 Mei 2010, Rabu (2.30 pm @ Institut Profesional Baitulmal, Pandan Jaya)

Pengantar Pengurusan (BPMN 1013)
* Tugasan 1 ~ Journal Review - done
* Tugasan 2 ~ Company Review - done
* Mid-Term - done
* Final Exam - 13 Mei 2010, Khamis (9.00 am @ Institut Profesional Baitulmal, Pandan Jaya)


Bahasa Melayu Pengurusan (SBLM 1035)
* Tugasan 1 ~ Brochure - done
* Tugasan 2 ~ Karangan Ilmiah - done
* Kuiz 1 - done
* Kuiz 2 - done
* Final Exam - 14 Mei 2010, Jumaat (2.30 pm @ Institut Profesional Baitulmal, Pandan Jaya)

Pembangunan Masyarakat (VRS 011)
* Tugasan 1 ~ Analisis Projek - done
* Tugasan 2 ~ Proposal (Individu) - done
* Final Exam - 16 Mei 2010, Ahad (2.30 pm @ Institut Profesional Baitulmal, Pandan Jaya)

--



SEMESTER 2 (JULAI - NOVEMBER 2010)


Pengantar Sains Politik (GFPA 1013)


Kenegaraaan Malaysia (SADN 1033)


Hubungan Etnik (SADN 1043)


Aplikasi Komputer Dalam Pengurusan (STID 1103)


Pembangunan Masyarakat II (VRS 021)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails